Naujienos Lažybų gidas Sportas Lažybų bendrovės
arrow_back_ios Atgal

Eurolyga sugrįžta praėjusio sezono įkrintamųjų varžybų pakartojimu: „Virtus“ – „Anadolu Efes“

Triumfuojantis Tornike Shengelia

Statymų Gidas rekomenduoja:


Šią savaitę prasideda 2024-25 metų sezono Eurolygos turnyras, kuriame netrūks intriguojančių dvikovų. Viena pirmųjų išties vertų krepšinio mėgėjų dėmesio – Bolonijos „Virtus“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ akistata. 

Papildomo prieskonio prideda tai, kad ši spalio 4 dieną, penktadienį, 22 val. įvyksianti dvikova – praėjusių metų įkrintamųjų varžybų arba „play-in“ etapo pakartojimas. Pagal pasikeitusį turnyro formatą, dėl bilieto į atkrintamąsias varžybas kovojo 5 ir 6 vietas reguliariajame sezone užėmusios komandos. Pralaimėjusioji turėjo varžytis dėl papildomo kelialapio su dvikovos, kurioje susitiko 7 ir 8 vietas reguliariajame sezone užėmusios komandos, nugalėtoju. 

Tiek „Anadolu Efes“, tiek „Virtus“ praėjusio sezono Eurolygos turnyre surinko po 17 pergalių, patyrė po 17 pralaimėjimų ir atitinkamai užėmė 7 bei 8 vietas. Geresnis pelnytų bei praleistų taškų santykis (+16 prieš -76) leido aukštesne vieta džiaugtis „Anadolu Efes“ ekipai.

Tuomet Stambule vykusioje labai lygioje dvikovoje dėl galimybės kovoti finalo ketverte stipresnė buvo „Virtus“ komanda – 67:64. Prieš tai sezone abi komandos pasidalino po pergalę, 2022-23 metų sezone abu kartus stipresnė buvo „Anadolu Efes“ komanda. Visgi galiausiai į finalinį ketvertą „Virtus“ nepasibrovė – lemiamą akistatą pralaimėjo „Baskonia“ ekipai 89:77. 

Papildomo prieskonio penktadienį įvyksiančiai dvikovai prideda tai, kad į italų komandą perbėgo vienas Stambulo ekipos lyderių Willas Clyburnas. 

Willas Clyburnas su krepšinio kamuoliu rankose

„Virtus“ prieš „Anadolu Efes“ rungtynių statymų patarimai

#1

Komandos šį sezoną – išties labai apylygės, tačiau „Virtus“ namų sienos padėjo praėjusiame sezone, panašu, kad gali įkvėpti ir dar vienai pergalei. Ypač kai „Virtus“ pastiprino sudėtį, o varžovai dar nesusižaidė ir greičiausiai neturės savo lyderio. Renkamės „Virtus“ pergalę, už kurią „Vulkan Bet“ lažybų svetainėje siūlomas 1,94 siekiantis koeficientas.

#2

Dėl komandų dabartinės formos ir puolimo potencialo šios rungtynės gali būti itin rezultatyvios. Renkamės 158,5 overį, už kurį „MegaPari“ svetainėje siūlomas 1,87 koeficientas.

„Virtus“ prieš „Anadolu Efes“ rungtynių analizė ir prognozės 

Jau antrą sezoną „Virtus“ treniruojantis italas Luca Banchi penktadienį galės remtis tokiais patyrusiais ir dar praėjusiame sezone susižaidusiais krepšininkais kaip Marco Belinelli, Danielis Hackettas, Ante Žižičius, Toko Shengelia ir Isaia Cordinieris. Komandą tarpsezoniu papildė aukštaūgis Mouhamet Dioufas, jau minėtas jėgos puolime neabejotinai pridėsiantis W. Clyburnas ir praėjusiame „Eurocup“ sezone po 16.5 taško rinkęs Mattas Morganas.

Mathew Morganas meta kamuolį

Vietinėse pirmenybėse „Virtus“ nelengvai 89:88 įveikė Trapani „Shark“ komandą, Supertaurės turnyro pusfinalyje 96:87 – Neapolio „Basket“ komandą, bet finale po pratęsimo 96:98 dramatiškai nusileido taip pat Eurolygoje dalyvaujančiai Milano „EA7 Emporio Armani“ ekipai.

Tuo metu „Anadolu Efes“ Eurolygoje ilgą laiką buvo viena labiausiai dominuojančių komandų, o 2001 ir 2002 metais paeiliui laimėjo čempionų titulus. Tad klubo vadovai puikiai žino kaip formuoti komandą, o krepšininkai – kaip žaisti lemiamus mačus. Tiesa, pernai sėkmė nuo jų nusisuko.

Šiam sezonui „Anadolu Efes“ pasiruošė itin neblogai. Nors vasarą ir prarastas W. Clyburnas, tačiau sudėtyje išlaikyti tokie svarbūs žaidėjai kaip Shane`as Larkinas, Elijah Bryantas, Rodrigue Beaubois ir Darius Thompsonas. Svarbu ir tai, kad komandos vairą parėmęs Tomislavas Mijatovičius galės remtis buvusiu „žalgiriečiu“ Rolandu Šmitu, turnyro naujokais Stanley Johnsonu ir Jordanu Nwora, pastaruosius tris sezonus Madrido „Real“ marškinėlius vilkėjusiu ir Eurolygos čempionu tapusiu Vincentu Poirier. Jis vadinamas vienu geriausių šio tarpsezonio perėjimų.

Vincanas Porier žiūri nustebes

Pozityvumo įnešė ir pastarieji rezultatai. Nors sezonas Stambulo komandai tik prasidėjo – kol kas vienintelėse šio sezono oficialiose rungtynėse „Anadolu Efes“ 83:82 palaužė Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą Stambulo „Fenerbahče“ ekipą – tačiau neblogai atrodė priešsezonis, įkvėpimo įpučia komandos žaidimas.

Statymų Gidas rekomenduoja:

„Vulkan Bet“ svetainėje galima lažintis iš daugybės sporto įvykių – tiek populiariausių rungtynių, tiek susitikimų regioninėse lygose. Svarbu ir tai, kad svetainėje pateikiami vieni geriausių koeficientų.

Apibendrinimas

Komandos, žvelgiant į jų sudėtį ant popieriaus, yra labai apylygės. „Anadolu Efes“ žaidimas neabejotinai statomas ant lyderio Sh. Larkino, tačiau jis pirmąją Eurolygos dvikovą gali praleisti dėl traumos.

Shanas Larkinas žiūri nustebes

Aišku, nereikia pamiršti ir R. Beaubois, D. Thompsono, į priekį komandą gali patempti į komandos naujokai. Tiesa, komanda tarpsezoniu gerokai pasikeitė, prarado W. Clyburną, tad jai užtruks įsižaisti. 

Tuo metu „Virtus“ tarpsezoniu pasistiprino taip pat labai gerai, ypač kai iš tiesioginių konkurentų nugriebtas vienas jų lyderių. Jis, panašu, ir gali tapti lemiamu koziriu šioje akistatoje. Šįkart bus svarbios ir namų sienos, kurios jau padėjo praėjusiame sezone. Panašu, kad triukšmingas palaikymas ir įkvepiantis žaidimas galiausiai nukals ir pergalę. 

Aišku viena – abi komandos šį sezoną yra itin orientuotos į puolimą, tad šios rungtynės, kai nejuntama daug įtampos dėl rezultatų, gali būti itin rezultatyvios. 

Akivaizdu, kad tiek „Virtus“, tiek „Anadolu Efes“ vėl ketina pakliūti tarp stipriausių Europos krepšinio komandų, tad daug ką atskleis šis pirmas jų susitikimas.

Straipsnio autorius: Valdas
Atnaujinta: 2024-10-03

Geriausios lažybų bendrovės