Naujienos Lažybų gidas Sportas Lažybų bendrovės
arrow_back_ios Atgal

Eurolyga 2024-25: „Fenerbahce“ prieš „Olympiacos“ – statymų prognozės ir patarimai

Šarūnas Jasikevičius diktuoja derinius žaidėjams

Statymų Gidas rekomenduoja:


Spalio 3 d. prasideda ilgai lauktas 2024-25 m. Eurolygos sezonas. Ketvirtadienį iš viso vyks šešerios rungtynės, tarp kurių sezoną Kaune atidarys Kauno „Žalgiris“. Galėsime stebėti „AS Monaco“ – „EA7 Emporio Armani“ mačą, taip pat ir „Baskonia“ – „Partizan“. Tuo tarpu penktadienį, spalio 4 d. 20:30 val. turėtume išvysti įspūdingiausią pirmo turo susitikimą – „Fenerbahce“ prieš „Olympiacos“. 

Būtent šios komandos uždarė praėjusį sezoną, kuomet rungtynėse dėl trečios vietos „Olympiacos“ laimėjo 87:84. Galima sakyti, kad abi ekipos tarpusavyje kiek persipynusios. Tyler Dorsey, praėjusį sezoną rungtyniavęs „Fenerbahce“, vasarą sugrįžo į „Olympiacos“. Šarūnas Jasikevičius yra „Panathinaikos“ žmogus, todėl „Olympiacos“ – pagrindinis varžovas. Stambulo naujokas Khem Birch 2016-17 m. Eurolygoje debiutavo būtent „Olympiacos“ komandoje. 

Abi komandos naująjį sezoną pasitinka pasikeitusios. „Final 4” dalyvės padėjo didelį žingsnį į priekį – beveik neprarado jokių svarbių žaidėjų, o pasipildė ryškiausiomis žvaigždėmis. Į Pirėjų atvyko Sasha Vezenkov, Luca Vildoza, Tyler Dorsey, Evan Fournier bei šiuo metu traumuotas Keenan Evans. Iš išvykusių žaidėjų išskirti galima Isaiah Canaan, Luke Sikma bei Igną Brazdeikį. 

Stambulo ekipa įsigijo vieną ryškiausių gynėjų visoje Eurolygoje – Wade Baldwin IV. Kartu su juo iš „Maccabi“ atvyko Bonzie Colson. Iš Milano taip pat atvyksta duetas – Devon Hall bei Nicolo Melli. Vietos sudėtyje atsirado latviui Artūrs Žagars, o priekinėje linijoje matysime ne tik minėta K. Birch, bet ir iš NBA atvykstantį Boban Marjanovič. Abi komandos pasižymi ypač gilia sudėtimi, kas yra viena iš pagrindinių priežasčių, dėl ko abejoms komandoms prognozuojama aukšta vieta reguliariajame sezone. 

„Fenerbahce“ vs „Olympiacos“ patarimai statymams

#1

Abi komandos turi daug talento puolime, tačiau sezono pradžioje geriausios formos iš žaidėjų tikėtis tikrai nereikia. Susitinka vienos iš favoričių laimėti reguliarųjį sezoną, galima tikėtis, kad Eurolygos atidarymas bus kiek nervingas, todėl renkamės „Fenerbahce“ – „Olympiacos“ suminis mažiau 158.5 @1,9 Megapari lažybų svetainėje.

#2

„Fenerbahce“ jau pirmose rungtynėse gauną didelį išbandymą – atvyksta viena iš reguliaraus sezono favoričių „Olympiacos“. Stambulo ekipa namuose praėjusį sezoną žaidė labai gerai, o motyvacijos atsidaryti pergalingai tikrai neturėtų trūkti. Renkamės „Fenerbahce“ -3 @1,98 Wazbee lažybų bendrovėje.

#3

Sasha Vezenkov sugrįžta į Eurolygą ir rungtynės prieš „Fenerbahce“ bus tai, dėl ko bulgaras čia atvyko. Aukščiausio lygio varžovas, didelė rungtynių svarba, dėmesys iš žiūrovų ir varžovų komandos. Eurolygos MVP turėtų prisistatyti galingai, todėl rekomenduojame rinktis, kad Saha Vezenkov įmes daugiau nei 14 – 15 taškų.

„Fenerbahce“ vs „Olympiacos“ analizė ir prognozės

Prieš artėjantį Eurolygos mačą, komandos sužaidė taurės finaluose. „Olympiacos“ 86:85 įveikė „Panathinaikos“ ir jau galėjo džiaugtis pirmuoju titulu, nors jis didelės reikšmės ir neturi. Iš viso Pirėjo klubui tai buvo penktoji pergalė – laimėjo visus tris draugiškus mačus bei dvejas rungtynes taurėje. 

„Fenerbahce“ sužaidė net šešerias draugiškas rungtynes, iš kurių laimėjo penkias. Taurėje 82:83 nusileido „Anadolu Efes“ ir artėjantį susitikimą prieš „Olympiacos“ pasitinka ne pačiomis geriausiomis nuotaikomis, kas turėtų dar labiau nuteikti sėkmingam debiutui Eurolygoje. 

Namuose žaidžiančiai „Fenerbahce“ sezono atidarymo rungtynėse gauti „Olympiacos“ nėra pats geriausias variantas, bet žvelgiant iš kitos pusės – pergalė prieš graikus gali stipriai užmotyvuoti žaidėjus bei padidinti pasitikėjimą. Abi komandos galimai varžysis dėl pirmų vietų reguliariajame sezone, todėl šios rungtynės sezono pabaigoje gali turėti didelę svarbą. Kadangi žaidėjų forma nėra pati geriausia, tikimės ne tik atkaklių, bet ir nervingų rungtynių, dėl ko suminis mažiau 158,5 atrodo kaip geras variantas. 

Statymų Gidas rekomenduoja:

GGbet yra gerai žinoma lažybų bendrovė, kuri išpopuliarėjo kaip e-sporto statymų svetainė, tačiau dabar turi ypač plačią statymų pasiūlą ir kitose sporto šakose. Aukšti koeficientai, patogus valdymas, nuolatinės premijos lažyboms ir kazino žaidimams. GGbet yra puiki vieta Eurolygos statymams.

Sunkiojo krašto pozicijoje „Fenerbahce“ turi ypač platų pasirinkimą. Pagrindiniu žaidėju čia turėtų būti Nicolo Melli, kuris atkarpomis gali pasislinkti ir į vidurio puolėjo poziciją. Tačiau, „ketvirtu“ numeriu žaisti gali Nigel Hayes-Davis bei Bonzie Colson. Pirmose rungtynėse šių krepšininkų laukia užduotis stabdyti Sasha Vezenkov. Bulgaras išsiskiria tuo, kad „Olympiacos“ schemose taškus renka beveik be kamuolio varymo – atsiduria laiku ir vietoje. Dėl to, net ir prie geros gynybos gali susirinkti taškus. S. Vezenkov jau yra įrodęs, kad yra didelių rungtynių žaidėjas ir tikime, kad Eurolygoje prisistatys galingu pasirodymu, kas nebūtinai atneš pergalę. 

Apibendrinimas

Eurolygoje ypač didelę reikšmę rungtynėms turi namų sienos. Pavyzdžiui, praėjusiais metais „Fenerbahce“ namuose per septyniolika rungtynių pralaimėjo vos du kartus. Išvykoje per tiek rungtynių laimėjo vos penkis kartus. „Olympiacos“ namuose laimėjo 13 kartų, išvykoje – 9. Jeigu Sasha Vezenkov turės papildomos motyvacijos prisistatyti Eurolygai, tai Wade Baldwin IV turės ne ką mažiau noro prisistatyti naujiesiems „Fenerbahce“ fanams. 

Neabejojame, kad Šarūnas Jasikevičius šioms rungtynėms ruošiasi jau ilgą laiką. Nors varžovų gretose ir yra naujokų, Georgios Bartzoko schemos yra gerai pažįstamos. Turėtume ir toliau matyti unikalias rotacijas, kurioms Šaras bus paruošęs savo ginklų. Šiose rungtynėse bus puiki proga pasižiūrėti, ką dar sugeba Boban Marjanovič, kadangi „Olympiacos“ atvyksta su 218 cm milžinu Moustapha Fall. 

Nors „Olympiacos“ sudėtyje turi daug žvaigždžių, nerimo kažkiek gali kelti gynėjų pasirinkimas. Kol K. Evans traumuotas, įžaidėjai yra Thomas Walkup ir Nigel Williams-Goss. Prisiminus praėjusius metus, kurti žaidimą jiems sekdavosi gana sunkiai. Evan Fournier nėra įsižaidęs ir šiuo atveju „Fenerbahce“ turi pranašumą. Šarūnas Jasikevičius pagaliau savo komandoje turės aukščiausio lygio gynėją, kuris ir turėtų atvesti „Fenerbahce“ į pirmąją pergalę.

Straipsnio autorius: Valdas
Atnaujinta: 2024-10-01

Geriausios lažybų bendrovės