Naujienos Lažybų gidas Sportas Lažybų bendrovės
arrow_back_ios Atgal

„BC Jonava“ – „Žalgiris“: aiškus favoritas ir statymų patarimai

Deividas Sirvydis meta kamuolį apsuptas žaidėjų

Statymų Gidas rekomenduoja:


Praėjusį savaitgalį, rugsėjo 21 dieną, startavęs 2024-25 metų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas įsibėgėja visu greičiu – turnyro dvikovos vyks ir šios savaitės viduryje. Vienoje jų rugsėjo 25 dieną 19 val. susigrums „BC Jonava“ ir čempionų titulą susigrąžinti siekiantis Kauno „Žalgiris“.

Sezono pradžią abi ekipos pasitiko skirtingomis nuotaikomis. Jonaviečiai pirmai dvikovai vyko į Vilnių, kur susitikimo su vietos „Wolves Twinsbet“. Nors pirmame kėlinyje kelis kartus pirmavo, o antrajame buvo sumažinę skirtumą iki 2 taškų, tačiau vėliau Manto Šerniaus treniruojami krepšininkai „paleido“ rungtynes ir pralaimėjo rezultatu 90:103 (21:25, 20:27, 22:21, 27:30). 

Tuo metu Andrea Trinchieri treniruojamas „Žalgiris“ rungtynių su „Šiaulių – Casino Admiral“ ekipa pirmajame kėlinyje atsilikinėjo net 12:19. Svečiuose vykusiose varžybose „žalgiriečiai“ varžovus vijosi pusantro kėlinio, tačiau trečiajame kėlinyje, atrodytų, įjungė aukštesnę pavarą, laimėjo atkarpą 14:2 ir nebeprisileido varžovų. Galutinis rungtynių rezultatas – triuškinantis: 91:63 (17:19, 23:15, 28:16, 21:13). Įdomu, kad aikštėje bent po 10 minučių praleido 12 žalgiriečių.

Tad ar pavyks „BC Jonavai“ kibti į atlapus ir pasispardyti prieš Eurolygos kovoms besiruošiantį „Žalgirį“?

„BC Jonava“ – „Žalgiris“ rungtynių patarimai statymams

#1

Lažybų bendrovių ekspertai sako, kad jonaviečiai, nors ir žais namuose, toli gražu nebus rungtynių favoritai. Jais laikomi „žalgiriečiai“, už kurių pergalę GGBET svetainėje 1,02 siekiantis koeficientas.

#2

Abi komandos pirmose savo rungtynėse LKL pademonstravo uraganinį puolimą. Panašu, A. Trinchieri ir toliau naudos plačią rotaciją, o ant parketo pasirodysiantys žaidėjai norės parodyti, ką turi geriausio. Renkamės suminį virš 162,5, už kurį GGBET pateikė net 1,88 siekiantį koeficientą.

Rungtynių „BC Jonava“ prieš „Žalgirį“ analizė ir prognozės

Tarpsezonio metu „Žalgiris“ išties neblogai pasistiprino – komandą papildė Tyrone`as Wallace`as, Deividas Sirvydis, Sylvainas Francisco, Mattas Mitchellas, Alenas Smailagičius, Bryantas Dunstonas, į komandą po metų Graikijoje sugrįžo Ignas Brazdeikis. 

Naujokai puikiai atrodė ir pirmose sezono rungtynėse Šiauliuose. Tuomet po 14 taškų įmetė lietuviai D. Sirvydis ir I. Brazdeikis, o naudingiausiu dvikovos žaidėju su 11 taškų ir 3 rezultatyviais perdavimais tapo komandos senbuvis Lukas Lekavičius. Komandos treneris vertėsi be T. Wallace`o ir Tomo Dimšos, kurie taip pat turėtų pridėti nemažai jėgos komandos puolime. 

Žalgirio žaidėjai ploja dėkodami fanams

Tuo metu M. Šernius tik liepos viduryje sukirto rankomis su nauju klubu ir vyriausiojo trenerio pareigose pakeitė Virginijų Šeškų. 41-erių specialistas yra stovėjęs už moterų krepšinio rinktinės vairo, o pasukęs į vyrų krepšinį jau buvo išrinktas LKL metų treneriu, kai 2020-2021 m. sezone stovėjo už Prienų „CBet“ vairo. Pastaruosius dvejus metus jis dirbo Ukrainos komandos Slobožanskės „Prometey“ trenerio asistentu. Su šia komanda jis dalyvavo ir Europos taurės turnyre bei pasiekė ketvirtfinalį. 

Dabar jo suburta ekipa sieks patriukšmauti ir LKL. Pirmose sezono rungtynėse vienu komandos lyderių tapo 19 taškų (4/6 tritaškių) surinkęs, net 6 kamuolius atkovojęs snaiperis Dominicas Brewtonas. Už jį daugiau – net 20 taškų – pelnė bei taip pat 6 kamuolius atkovojo Koby McEwenas. Po 15 taškų ir 7 kamuolius atkovojo Erikas Venskus ir Bogdanas Blyzniukas.

Jonavos klubo žaidėjai dėkoja plodami fanams

Statymų Gidas rekomenduoja:

Šioms LKL rungtynėms siūlome naudotis GGBET svetainės paslaugomis. Joje gausu ne tik LKL rungtynių, bet ir kitų krepšinio turnyrų statymų. Negana to, suteikiami itin geri koeficientai.

Apibendrinimas

Jonavos reprezentacinio krepšinio klubo vadovybė vasarą nuveikė nemažą darbą, neblogai atrodo komandos lyderiai, tad būtų įmanoma kovoti dėl pergalės. Vilties suteikia ir neblogas pasirodymas pirmose sezono rungtynėse, sėkmingas naujokų įsivažiavimas bei „Žalgirio“ trenerio bandymai visiems savo auklėtiniams duoti nemažai žaidimo laiko. Tokia plati rotacija gali leisti jonaviškiams primesti savo žaidimo ritmą.

Vis dėlto akivaizdžiu rungtynių favoritu laikomas Kauno „Žalgiris“. Gerokai skiriasi komandų biudžetai ir jų suoliuko ilgis. Be to, „žalgiriečiai“ jau įtemptai ruošiasi „Eurolygos“ kovoms, tad turėtų būti pasiekę ypač gerą formą. Panašu, kad „Jonavos“ kolektyvui pirmos pergalės dar reikės palaukti.

Straipsnio autorius: Valdas
Atnaujinta: 2024-09-25

Geriausios lažybų bendrovės