Naujienos Lažybų gidas Sportas Lažybų bendrovės
arrow_back_ios Atgal

UEFA „Čempionų lygos“ statymų prognozės: puikią formą demonstruojančios „Barcelona“ ir „Monaco“

Barcelonos žaidėjas prieš Monaco žaidėją

Statymų Gidas rekomenduoja:


Vos 16 tūkst. vietų „Stade Louis II“ stadione „Monaco“ priims tituluotus svečius iš Ispanijos. 22 val. Lietuvos laiku prasidedančią dvikovą tiek šeimininkai, tiek svečiai – „Barcelona“ futbolo klubas – pasitinka pačiomis geriausiomis nuotaikomis. 

„Monaco“ per 4 pirmus „Ligue 1“ mačus surinko 10 taškų ir žengia trečioje vietoje. Adi Hütterio treniruojama vienuolikė išgyvena labai gerus laikus – pernai pirmenybes baigė antroje vietoje ir užsitikrino vietą „Čempionų lygoje“. Joje taip pat ketina patriukšmauti, nors nieko panašaus nepavyko padaryti nuo 2016-2017 metų sezono, kai buvo žengta į pusfinalį. Dažniausiai ekipa iš europinių turnyrų komanda pasitraukdavo ganėtinai anksti. 

Puikiomis nuotaikomis sezoną pasitinka ir „Barcelona“. Praėjusiame sezone net 10 taškų nuo principinių varžovų Madrido „Real“ atsilikusi komanda įdomiomis aplinkybėmis atsisveikino su Xavi ir sukirto rankomis su vokiečiu Hansi Flicku. 

Naujo trenerio, kuris su Miuncheno „Bayern“ 2019-2020 metų sezone laimėjo viską, ką tik įmanoma, paskyrimas sirgaliams suteikė nemažai vilties. Ypač kai šis sezonas buvo pradėtas kone idealiai – per 5 rungtynes iškovotos 5 pergalės, pelnyta net 17 įvarčių ir praleisti vos 4. Kai komanda „Čempionų lygoje“ gerokai stringa – paskutinį kartą ketvirtfinalį peržengė dar 2018-19 metų sezone, o finale žaidė 2015 metais, tai nemažas žiupsnis optimizmo.

2015 metų Barselonos triumfas Čempionų lygoje

„Barcelona“ ir „Monaco“ dvikovos statymo patarimai

#1

Abi komandos sezono pradžioje rodo geriausią savo formą, tačiau daugiau talento neabejotinai turi katalonai. „Barcelona“ klubo puolimo potencialas ir geležinė gynyba turėtų padėti iškovoti pergalę. „Vulkan Bet“ svetainėje už „Blaugrana“ pergalę savaitės pradžioje buvo siūlomas 1,76 koeficientas.

#2

Įvarčių lietus. Abi komandos mėgsta atakuoti, tad šios rungtynės neturėtų būti išimtimi. „Barcelona“ vietinėse pirmenybėse pelnė jau 17 įvarčių, „Monaco“ – 7. Tad ir Monake futbolo gerbėjai greičiausiai išvys daugybę progų bei įvarčių. „Vulkan Bet“ svetainėje už 3,5 overį duodamas 2,43 koeficientas.

#3

Nors įvarčių turėtų būti nemažai, tačiau žaidimas tikrai neturėtų vykti tik į vienus vartus. Panašu, kad abi komandos sugebės pasižymėti. Už tai „Vulkan Bet“ siūlomas net 1,59 siekiantis koeficientas.

„Barcelona“ ir „Monaco“ analizė ir prognozės

Paskutinį kartą komandos „Čempionų lygos“ turnyre susitiko dar 1993-1994 metų sezone. Tuomet grupių etape abu kartus pergales šventė katalonai. Tiesa, kontrolinėse rungtynėse šių metų rugpjūčio 18 dieną stipresnė buvo „Monaco“ komanda – 3:0. Visgi nereikia pamiršti, kad draugiškos, pernelyg nieko nelemiančios rungtynės ir H. Flicko debiutas namuose.  

Nerimo katalonams galėtų kelti ir tai, kad ši „Ligue 1“ komanda prieš „La Liga“ komandas namuose iš paskutinių 9 rungtynių laimėjo net 7. Nesėkmė patirta dar 2018-2019 metų sezone. Tačiau „Monaco“ pralaimėjo paskutines 2 rungtynes iš 4 europinių rungtynių namuose. Negana to, tai buvo kovos Europos lygoje.  

Tuo metu „Barcelona“, nors ir nespindėjo europiniuose turnyruose, turi gerokai daugiau patirties „Čempionų lygoje“. Tai bus jau 29 kartas rungtyniaujant šiame turnyre, o nuo 2007-2008 iki 2019-2020 metų sezono katalonai visada pasiekdavo bent ketvirtfinalį, o nugalėtojų taurę į viršų kėlė net triskart – 2009, 2011 ir 2015 metais. Tiesa, finansiniai sunkumai ir kitos bėdos lėmė, kad per tris paskutines kampanijas ketvirtfinalis buvo pasiektas vos kartą. 

Praėjusiame sezone savo grupėje „Barcelona“ užėmė pirmą vietą, atkrintamosiose peržengė „Napoli“ barjerą, bet galiausiai apmaudžiai krito prieš PSG ekipą. Dalyvaujant europiniuose turnyruose per paskutinius 36 mačus svečiuose iškovota vos 15 pergalių ir patirta 11 pralaimėjimų. 

Tačiau į statistiką nebereikėtų kreipti dėmesio – su H. Flicku „Barcelona“ atrodo visiškai kitaip. Pats vokietis taip pat moka žaisti prieš A. Hütterį, kurio Frankfurto „Eintracht“ klubą Vokietijoje įveikė dukart. Tuomet Robertas Lewandowskis pelnė net 6 įvarčius. Dabar, vėl suvienijus jėgas su Lenkijos puolimo mašina, laukiama puikaus, daugybe įvarčių galinčio virsti rezultato. 

Barselonos ir As Monaco treneriai šnekučiuojasi

Statymų gidas rekomenduoja: Vulkan Bet

Statymų Gidas rekomenduoja:

„Vulkan Bet“ svetainė „Monaco“ ir „Barcelona“ dvikovai pateikė kone geriausius koeficientus. Šioje lažybų svetainėje galima lažintis ir daugybės įvairių variantų, net ir to, kaip klostysis atskiri kėliniai.

Apibendrinimas

Minėto R. Lewandowskio sąskaitoje „La Liga“ pirmenybėse – jau 4 įvarčiai. Kito „Barcelona“ talento Raphinha taupyklėje – dar 3 įvarčiai ir 2 rezultatyvūs perdavimai, o savo driblingo sugebėjimais kitų komandų gynėjus į neviltį varančio Lamine`o Yamalio – 1 įvartis ir 4 rezultatyvūs perdavimai. Nereikia pamiršti ir įsismarkavusio Dani Olmo, kuris pasižymėjo trijuose pirmuose „La Liga“ mūšiuose. Galima drąsiai sakyti, kad prie H. Flicko prasidėjo tikras intensyviu spaudimu, pasiteisinančiomis taktinėmis schemomis ir patikima gynyba paremtas komandos atgimimas. 

Tuo metu austro A. Hütterio komanda pasižymi energingu bei agresyviu žaidimo stiliumi, kam didelę įtaką daro atakų organizatorius ir vienas pagrindinių komandos pergalių kalvių 27-erių Denisas Zakaria. Nereikia pamiršti ir saugų grandyje taip pat žaidžiančio 20-mečio talento Lamine`o Kamara. Tačiau nors aikštės viduryje ir puolimo grandyje talento netrūksta, tačiau gali skylinėti gynyba, ypač kai komandai negalės padėti vartininkas Radoslawas Majecki. Tuo H. Flicko puolimo mašina neabejotinai galės ir turės pasinaudoti. 

Straipsnio autorius: Valdas
Atnaujinta: 2024-09-16

Geriausios lažybų bendrovės