Naujienos Lažybų gidas Sportas Lažybų bendrovės
arrow_back_ios Atgal

2024 NBA Naujokų birža – Įvertinimai komandoms

2024 NBA Naujokų birža

Kiekvienais metais NBA bendruomenė spėlioja, kas bus pirmasis šaukimas ir laukia, kokį krepšininką pasikvies jų palaikomi klubai. Silpniausių komandų fanai labai laukia ir prieš biržą vykstančios loterijos, kur spėjama, kas gaus pirmąjį šaukimą. Nors geriausią šansą visada turi silpniausios komandos, dėl to tai ir vadinasi loterija, kadangi nėra aišku, kas gaus kurį pick‘ą. Šįmet mažai lažybų ekspertų tikėjosi, kad #1 šaukimą gaus Atlantos „Hawks“, bet taip įvyko. Jie turėjo tik 3% šansą, kol Wizards bei Pistons turėjo po 14 %. Pažiūrėkime, kaip Vanagai bei kitos komandos išnaudojo savo šaukimus 2024 m. biržoje.

Atlanta „Hawks“



Pašaukė: Zaccharie Risacher (#1) ir Nikola Djurisič (#43)

Įvertinimas: B+

Kai gavo pirmąjį šaukimą, mažai kas abejojo, kad „Hawks“ kvies ne Zaccharie Risacher. Ne itin stiprioje biržoje prancūzui jau ilgą laiką buvo prognozuojamas pirmas šaukimas. Didelio ūgio ir per kelias pozicijas galintis žaisti jaunuolis turi be galo aukštas lubas, tačiau yra vadinamasis raw prospect. Tai reiškia, kad jam reikės laiko, resursų ir dėmesio. 

Gana gerai iš pagavimo mėtantis bei progų kurtis nebijantis Z. Risacher‘is, žvaigždėms išsidėliojus eilėje, galėtų tapti Visų žvaigždžių rungtynių lygio krepšininku. 

Antrame rate „Hawks“ pakvietė kai kuriais aspektais net įdomesnį žaidėją – 201 cm ūgio serbą Nikola Djurisičių. Mega Basket komandoje (kurioje išgarsėjo ir N. Jokičius) žaidęs, Belgijoje gimęs futbolininko sūnus dominavo jaunimo krepšinyje, o vienoje geriausių Serbijos komandų, svarbiausiose sezono kovose rinko žvėrišką statistiką: 23,5 efektyvumo balų, 22,3 taško ir 51 %, 38 % ir 76 % pataikymo procentai. „Statymų Gido“ ekspertų nuomone, N. Djurisičius gali būti biržos staigmena.

Boston „Celtics“



Pašaukė: Baylor Scheierman (#30) ir Anton Watson (#54)

Įvertinimas: B-

Tradiciškai, čempionai kviečia žaidėją pirmojo rato gale. Tradicijų paisoma ir dėl to, kad čempionų komandai mažai ko trūksta. Šiems laikams Baylor Scheierman yra gana neaukštas žaidėjas savo pozicijai – 198 cm, tačiau South Dakota universitete rinko po 18,5 taško bei atkovodavo po net 9 kamuolius per rungtynes. Galėdamas mokytis iš Jaylen Brown ir Jayson Tatum, amerikietis turės šansą labai patobulėti ir įgyti čempioniškos patirties. Nors nėra labai jaunas, brandesnis žaidėjas „Celtics“ gali praversti. 

Antrame rate į čempionų gretas pakviestas dar vienas labai panašaus profilio žaidėjas – brandus, irgi neblogai dėl kamuolių kovojantis, paskutiniais metais smarkiai metimą patobulinęs 203 cm ūgio puolėjas Anton Watson

Nors nepasirinko labai įdomių talentų, „Celtics“ turi prabangą rinktis tai, ką nori. Juk jie – čempionai. Be to, lažybų bendrovė 7bet kol kas prognozuoja, kad Keltai turi didžiausius šansus laimėti savo divizioną (~1.6 koef.), Rytų konferenciją (~2.4 koef.) bei lygos titulą (~4.00 koef.). 

Brooklyn „Nets“

Įvertinimas: N/A

Ši franšizė kenčia, nes kažkada tenkino kiekvieną žvaigždžių įnorį. Superkomandos projektas subliuško, o šaukimų nebeliko.

Be galo sunkų sezoną turėję „Nets“ 2024 drafte nedalyvavo. 

Visgi, net ir be šaukimų naujokų biržoje, komandos vadovybė nesėdėjo rankų sudėjusi. Išmainę labai talentingą Mikal Bridges, „Nets“ gavo saują pick‘ų ateinantiems sezonams.  

Charlotte „Hornets“



Pašaukė: Tidjane Salaun (#6) ir KJ Simpson (#42)

Įvertinimas: B

Prieš naujokų biržą, ekspertai prognozavo, kad būtent Charlotte „Hornets“ arba Detroit „Pistons“ kviesis Matą Buzelį. Didelei ekspertų nuostabai, Buzelio akcijos labai krito, o Šarlotės komanda pasikvietė daugybę skautų seilę varvinti privertusį, įspūdingų fizinių duomenų prancūzą Tidjane Salaun. Ilgos rankos, geras fiziškumas aikštelėje ir jaunuoliui kartais nebūdingas solidumas lemia tai, kad 206 cm ūgio krepšininkas lyginamas su Aaron Gordonu ar net jaunu Gianniu Antetokounmpo. Tokius lyginimus daryti dar kiek anksti, tačiau T. Salaun‘as turi duomenis, kurių dabar nori bene visos komandos. 

Tiesa, profesionaliame krepšinyje, LNB lygoje jo statistika nebuvo įspūdinga. Na, o Europoje jis žaidė tik FIBA Čempionų lygoje, tad įdomu, kaip jaunuoliui seksis varžytis prieš gerokai aukštesnio kalibro oponentus. 

Na, o ką galima pasakyti apie KJ Simpsoną? Tai 184 cm ūgio įžaidėjas iš Kolorado universiteto. Apžvalgininkai KJ Simpsoną lygina su Fredu Van Vleet‘u, o žiūrint į žaidimo epizodus galima suprasti kodėl. Tiesa, komandoje, kur jau yra LaMelo Ball‘as, daug minučių jaunuoliui nesišviečia, nors ir turi smagią rankelę.

Chicago „Bulls“



Pašaukė: Matas Buzelis (#11)

Įvertinimas: A-

Iš vienos pusės Buliams labai pasisekė. Iš kitos – jie vis tiek prisiima didžiulę riziką. Charizmatiškas, skambių pasisakymų ir iššūkių nebijantis išeivijos lietuvis yra idealus modernaus krepšininko prototipas. Nors jo ūgis – 208-210 cm, Matas Buzelis gali žaisti per kelias pozicijas, turi ilgas rankas, puikiai skaito žaidimą. Analitikai lietuvį lygina su geresne Lamaro Odomo arba šiuolaikine Franzo Wagner‘io versija. 

„Bulls“ pradėjo komandos rekonstrukciją. Išmainyti svarbūs žaidėjai rodo, jog Artūro Karnišovo lūkestis – kurti naują komandos branduolį. Ateinantis sezonas, turbūt nebus sėkmingas, bet panašu, kad Matas Buzelis, Josh Giddey ir Patrick Williams kurs naują smogiamą trio. Labai smagu, kad lietuvis turės progų pasireikšti.

Cleveland „Cavaliers“

Pašaukė: Jaylon Tyson (#20)

Įvertinimas: C+

Jaylon Tyson yra labai įdomus bei galbūt net kiek keistas šaukimas. Cavs 2-4 pozicijose galinčių žaisti krepšininkų turi į valias. Statyti Jaylon Tyson į atakuojančio gynėjo poziciją nepavyks. Trečio numerio (SF) vietoje jie turi Issac Okoro bei Georges Niang, o kaip sunkiam kraštui J. Tyson trūksta ūgio. Labai šis šaukimas patiko The Ringer apžvalgininkams, tačiau istoriškai, tie krepšininkai, kurie koledže taškus vertė per jėgą, NBA prisitaiko sunkiau. 

Neramina ir tai, kad koledže jis buvo savo komandos įžaidėju, tačiau atlikdavo tik po 3,5 rezultatyvaus perdavimo bei darė po 3 klaidas. Na, bet galbūt jau yra aiškus planas, kaip jaunuolį panaudoti… 

Dallas „Mavericks“

Pašaukė: Melvin Ajinca (#51)

Įvertinimas: C

Mažai kas atsimins roliniais vaidmenimis NBA garsėjusį, labai aukštą centro puolėją Alexis Ajinc‘ą. Tačiau tiems, kas nepasivargins pasinaudoti Google arba pamena šį žaidėją bus smagu žinoti, kad Melvin Ajinca yra jo pusbrolis. Jaunasis prancūzas prieš du metus buvo naudingiausias LNB Pro B žaidėjas (II Prancūzijos lyga), o šį sezoną LNB Pro A lygoje rinko ~10 taškų per 24 minutes. „Mavs“ jį pakvietė, nes be galo nori apsupti Dončičių ir Irvingą 3&D žaidėjais. 

Tiesa, įvertinus statistiką gali kilti klausimas, kodėl Ajinca kviečiamas į NBA lygą, o tarkime, labai panašių duomenų tik dar geresnę statistiką stipresnėje FIBA Čempionų Lygoje fiksavęs Gytis Radzevičius – ne?

Denver „Nuggets“



Pašaukė: DaRon Holmes II (#22)

Įvertinimas: A

Dėl to, kad yra solidi atkrintamųjų, čempionų titulo siekianti komanda, jie neturėjo aukšto šaukimo. Tačiau DaRon Holmes II atrodo kaip vienas iš geriausių pasirinkimų pirmame rate. Aikštelėje negalima nesižavėti šio žaidėjo įgūdžiais. Dayton universitete žaidęs centras yra undersized (jam kiek trūksta ūgio pozicijai), tačiau labai šoklus, kovingas, neblogai ginasi baudos aikštelėje. Koledže amerikietis fiksavo neblogus atkovotų kamuolių ir blokų skaičius. Negana to, jis labai solidžiai atrodė žaidžiant du-prieš-du.

Galbūt nėra idealus krepšininkas ir moderniame NBA negali būti pagrindine opcija puolime, D. Holmes II pasižymi savybėmis, kurių savo rotacijoje nori kiekviena stipri komanda. 

Detroit „Pistons“



Pašaukė: Ron Holland (#5) ir Bobi Klintman (#37)

Įvertinimas: B+

Nors buvo prognozių, kad „Pistons“ pasikvies M. Buzelį, jie penktuoju šaukimu pasirinko lietuvio komandos draugą iš „Ignite“ – Ron Holland. Nors tai yra labai įdomus jaunas krepšininkas, ar tik nelips „Pistons“ ant to pačio grėblio, kaip darė su Killian Hayes? Holland‘as yra agresyvus, atletiškas, kovingas žaidėjas. Nors atkovoja daug kamuolių, o greitose atakose drebina lanką galingais dėjimais, jo pataikymo procentas neramina.

Numatydami tokį savo šaukimą, dar prieš naujokų biržą „Pistons“ pasisamdė vieną geriausių metikų trenerių, tačiau vargu ar ekipa realizuos Holland‘o potencialą bei iš jo sukurs tai, ką patys įsivaizduoja. Labiau šviečiasi mainai arba keli ne tokie įspūdingi sezonai.

Bobi Klintman yra Australijoje žaidęs švedas, kuris iš karto turbūt turės galimybę nugvelbti keliolika laisvų minučių, kurios atsiras dėl Bojan Bogdanovič bei Alec Burks netekčių. Jeigu realizuos savo potencialą, Klintman galėtų virsti į kažką panašaus kaip PJ Tucker, Mike Dunleavy ar net Trevor Ariza. 

Golden State „Warriors“

Pašaukė: Quinten Post (#52)

Įvertinimas: C+

Aukštaūgis metantis iš toli. To „Warriors“ tikrai reikėjo. Tačiau daugiau klausimų kyla dėl to, kaip Quinten Post‘ą pavyks išnaudoti, kadangi jis negali paįvairinti savo žaidimo prilėtindamas tempą bei atsukdamas nugarą į krepšį. Tai – lėtai be kamuolio judantis, jau 24 metų amžiaus sulaukęs, labai specifinės paskirties centro puolėjas. Kažin ar nebuvo galima rasti įdomesnį variantą?

Houston „Rockets“



Pašaukė: Reed Sheppard (#3)

Įvertinimas: B

Apie Reed Shepperd galima prisiskaityti be galo daug teigiamų atsiliepimų. Tačiau tokio profilio ir tokių duomenų krepšininkams kaip jis, lyga yra negailestinga. 

Kaip trečiasis šaukimas, 184 cm ūgio įžaidėjas turėtų būti Mike Conley, Kyle Lowry, Damian Lillard‘o, Jalen Brunson‘o ar Kyrie Irving‘o kalibro žaidėjas (duomenys atitinka), tačiau jau pirmoje karjeros stotelėje jis bus tiesiog Fred‘o VanVleet‘o keitimas nuo suolo. 

Investicija į mažo ūgio, labai taiklų ir kibiai besiginantį krepšininką Raketoms gal ir atsipirks, bet tam, kad jis taptų John‘u Stockton‘u – reikia nueiti ilgą kelią. 

Indiana „Pacers“

Pašaukė: Johnny Furphy (#35), Tristen Newton (#49) ir Enrique Freeman (#50)

Įvertinimas: B-

Iki Konferencijos finalų nužygiavusi ekipa, deja, neturėjo aukštų šaukimų. Na, o situacija jiems leido rinktis žaidėjus, kurie turi aukštas lubas, nors žemesniame lygmenyje ir nebuvo labai efektyvūs.

Johhny Furphy – stipraus Kansas universiteto žaidėjas, gerai žaidžia be kamuolio, nebijo mesti iš toli. Gali būti, kad neblogai tiks nebūtinai „Pacers“, bet beveik bet kurioje NBA komandos rotacijoje. Pasižiūrėkite į Joe Ingles‘ą.

Tristen Newton – 2024 NCAA Finalinio Ketverto Most Outstanding žaidėjas. Net keista, kaip jis nukrito į tokią žemą poziciją šaukimuose, tačiau jam jau 23 metai. Gerai ginasi prieš kamuolį, daug taškų renka iš po krepšio, neblogai atkovoja kamuolius.

Enrique Freeman – dar vienas brandus atletas (beveik 24 m.), labai gerai kovojantis dėl kamuolių. Ilgos puolėjo rankos ir kovingumas jam turėtų suteikti minučių, bet įdomu ar Freeman‘o paslaugų „Pacers“ prireiks, kai turi stiprius jo pozicijos žaidėjus.

Los Angeles „Clippers“

Pašaukė: Cam Christie (#46)

Įvertinimas: C+

Gana jaunas atakuojantis gynėjas, metikas. Jo brolis Max Christie žaidžia kaimyninėje komandoje „Lakers“. Pats Cam Christie gali tapti solidžiu antro sąstato snaiperiu, tačiau turi ir be galo daug silpnybių – ne kaip atakuoja iš artimų atstumų, ypač – po kontakto. Visgi, amerikietis neblogai ginasi prieš žaidėjus su kamuoliu bei gali atiduoti tikslius perdavimus. 

Los Angeles „Lakers“



Pašaukė: Dalton Knecht (#17), Bronny James (#55)

Įvertinimas: B-

Analitikų nuomone, Dalton Knecht ir Matas Buzelis – tie žaidėjai, kurie biržoje nukrito pernelyg žemai, pagal savo vertę. Solidaus amžiaus Knecht‘as, nors ir pirmametis krepšininkas, galės papildyti „Lakers“ rotaciją ir tikrai turės progų išsimesti metimus. Visgi, tokiems krepšininkams svarbiausia nesulūžti psichologiškai bei išlaikyti pasitikėjimą savimi, ypač, kai esi „Lakers“ žaidėjas.

Na, o Bronny James‘o pristatyti nereikia. Kodėl jis šioje komandoje irgi, turbūt, aišku. Pažiūrėsime ar kažkas iš to gausis…

Memphis „Grizzlies“



Pašaukė: Zach Edey (#9), Jaylen Wells (#39), Cam Spencer (#53)

Įvertinimas: B+

Milžinas Zach Edey jau dabar yra gerai žinomas ne tik JAV koledžų, bet ir FIBA krepšinio pasaulyje. Jo statistika NCAA pribloškia, tačiau kanadiečiui centrui tiesiog fiziškai labai sunku prisitaikyti prie greito krepšinio. Bet, jei nuspręstų lėtinti tempą ir daužyti oponentus po krepšiu, „Grizzlies“ šaukimas – idealus.

Jaylen Wells – metikas 2-3 pozicijoje. Jeigu sumes metimus, žaisti gaus, o priešingu atveju nelabai ką turi pasiūlyti…

Cam Spencer – vienas įdomiausių dalykų – vyresnis šio žaidėjo brolis yra bene geriausias lakroso žaidėjas šalyje. Ką dar galima pasakyti apie Cam Spencer‘į? Jam trūksta ūgio, bet dėl brandos krepšininkas gali neblogai prisitaikyti prie net nelabai parankių žaidimo schemų, elgiasi protingai.

Miami „Heat“



Pašaukė: Kel‘el Ware (#15), Pelle Larsson (#44), 

Įvertinimas: B+

Multi-talentingas Kel‘El Ware turi vienas aukščiausių lubų iš šios klasės aukštaūgių. Kai kuriomis prasmėmis jis geresnis nei #2 šaukimas Alex Sarr. Tačiau įdomu, kaip jis įsipaišys į schemas, kuriose turės tenkintis Bam Adebayo dublerio vaidmeniu. Savo žaidimu Ware primena Myles‘ą Turner‘į.

Pelle Larsson – dar vienas švedas, kuris nebuvo labai ryškus koledže, tačiau, kaip ir įprasta šaukimams antrame rate, gali pataikyti tritaškius. „Heat“ tokius žaidėjus mėgsta jau ilgai.

Milwaukee „Bucks“

Pašaukė: AJ Johnson (#23), Tyler Smith (#33), 

Įvertinimas: C+

Australijoje epizodiškai žaidęs AJ Johnsonas nėra blogas žaidėjas – jokiu būdu. Tačiau beveik neįmanoma įsivaizduoti, kur ir kaip toks žalias naujokas padės laimėti jau dabar norintiems ir gynybinio inkaro perimetre nebeturintiems „Bucks“. Reikia tikėtis, kad galbūt už kelių metų pamatysime Giannio lygio transformaciją…

Tyler Smith – dar vienas Mato Buzelio komandos draugas iš G Lygos „Ignite“ komandos. Tai – universalus, metimų iš toli nebijantis aukštaūgis. Kaip sako analitikai – ruošiama pamaina Bobby Portis‘ui, tik kažin ar šis puolėjas turi tokį varikliuką…

Minnesota „Timberwolves“



Pašaukė: Rob Dillingham (#8), Terrence Shannon Jr. (#27), 

Įvertinimas: A-

Galima daryti išvadą, kad iš tikrai pajėgių komandų biržoje, „Timberwolves“ sustiprėjo labiausiai. Jeigu pavyks dinamiškąjį Rob Dillingham paversti šeštuoju žaidėju, gali būti, kad tai ekipą sustiprins. Tačiau komandoje, kur jau yra undersized žaidėjų, laikyti Dillingham‘ą ir Edwards‘ą aikštelėje vienu metu taps prabanga, kurią oponentai išnaudos. 

Na, o Shannon‘as Jr. – dar vienas undersized, tik jau gerokai brandesnis krepšininkas. Nors rinko įspūdingus skaičius Ilinojaus universitete, labiausiai jis ekspertus įtikino savo gynyba. Tinkamai panaudoti, abu amerikiečiai pridės sprogstamosios jėgos nuo suolo.

New Orleans „Pelicans“

Pašaukė: Yves Missi (#21), Antonio Reeves (#47), 

Įvertinimas: B+

JV išėjo, tad „Pelikanams“ reikia nekaprizingo, su limituotu vaidmeniu susitaikyti galinčio centro. Yves Missi toks ir yra. Iš tiesų jis net kiek primena jauną, mažiau krepšinį puolime jaučiantį Joną Valančiūną. Visgi labiau į gynybą orientuota, mobilesnė mūsų centro versija, ko gero yra tai, kas moderniame NBA labiau geidžiama nei dabartinis lietuvio arsenalas.

Iš Kentukio universiteto pasikviestas Antonio Reeves – taškų rinkėjas ir sau progas susikuriantis, kai kam galbūt net savanaudišku pasirodysiantis žaidėjas. Su naujais Pelicans papildymais perimetre ir CJ McCollum‘u priešakyje, vargu, ar jam liks minučių…

New York „Knicks“

Pašaukė: Pacome Dadiet (#25), Tyler Kolek (#34), Kevin McCullar (#56) ir Ariel Hukporti (#58)

Įvertinimas: B

Pacome Dadiet – jaunas prancūzas iš „Ulm Ratiopharm“ komandos. Statistika ten nebuvo įspūdinga, bet duomenys rodo potencialą.

Tyler Kolek – 184 cm ūgio, puolime gerai sprendimus priimantis įžaidėjas, gali būti tradiciniu aikštelės generolu. Tačiau, turėti antrą mažo ūgio įžaidėją NBA yra prabanga. Komandai bus sunku žaidžiant prieš aukštus oponentus.

Kevin McCullar – dar vieno gero universiteto krepšininkas, Kanzase rinkęs taškus, bet ir galintis dalintis kamuoliu bei nebijantis juodo darbo. Turi gana ilgas rankas, bet vėlgi, stokoja ūgio…  

Ariel Hukporti old-school tipo centro puolėjas iš Ludwigsburgo komandos. Pabandyti aukštaūgius visada galima, tačiau po sunkios achilo traumos lėtai atsigavęs centras neturi beveik jokių įgūdžių, kurie jį darytų labai pavojingu puolant krepšį. Na, o tokį centrą „Knicks“ irgi jau turi…

Oklahoma City „Thunder“



Pašaukė: Nikola Topič (#12), Dilon Jones (#26) ir Ajay Mitchell (#38) 

Įvertinimas: B+

Iš Crvena Zvezda pakviestas Nikola Topič, net ir po kryžminių raiščių plyšimo daug kam atrodė kaip labai geras šaukimas. Gana aukštas įžaidėjas puikiai skirsto kamuolius ir tiesiog turi pojūtį žaidimui, kurio išmokyti sunku. Nėra labai solidus metikas iš distancijos, bet jei šiame aspekte patobulės, su OKC gali nuveikti daug dalykų.

Dilon Jones – ne itin didelio ūgio (197 cm) puolėjas, kuris visus įveikia savo fiziškumu. Kovingas ir tvirtas krepšininkas puolime gali padėti paįvairinti „Thunder“ schemas, bet tokiems atletams visada sunku būti produktyviems vyrų krepšinyje.

Ajay Mitchell – gana silpname Santa Barbara universitete žibėjęs combo gynėjas. Nors gali labai aštrinti žaidimą, kažin ar A. Mitchell‘as bus ilgalaikiuose komandos planuose.

Orlando „Magic“



Pašaukė: Tristan Da Silva (#18)

Įvertinimas: B+

Kiek labiau savo stiprybes išvystęs ir mažiau teorinio potencialo turintis žaidėjas nei dauguma kitų puolėjų šiuometinėje biržoje. Jeigu tinkamai pasinaudos progomis, kurti, mesti ir žaisti be kamuolio galintis, gana ilgų rankų Tristan Da Silva turėtų tapti neblogu rotacijos krepšininku.

Phildaelphia „76ers”



Pašaukė: Jared McCain (#16) ir Adem Bona (#41)

Įvertinimas: B+

Daugelio fanų ir žiūrovų nuomonę, Jared McCain žaidimas labai smagiai žiūrisi. Daugiausiai dėl savo stiliaus ir šokių TikTok‘e išgarsėjęs, visad besišypsantis vaikinas taikomas į Tyrese Maxey atsarginio vaidmenį. Duke universitete jis buvo solidus, tad geroje NBA komandoje tikrai neturėtų pražūti.

Na, o Adem Bona – gerą variklį ir be proto ilgas rankas savo ūgiui turintis centro puolėjas. Kai pasikvietė Andre Drummond‘ą, šis šaukimas nebeatrodo komandai toks naudingas, bet ateičiai pasiruošti dinamišką ir aukštai šokantį aukštaūgį, kuriam nereikia kamuolio – nuostabi investicija.

Phoenix „Suns”

Pašaukė: Ryan Dunn (#28) ir Oso Ighodaro (#40)

Įvertinimas: B-

Dėl savo nelaimių sudėtyje, „Suns“ turi elgtis kitaip nei 90 % NBA franšizių. Su Ryan Dunn jie taip ir padarė. Tai – vienas geriausių perimetro gynėjų savo klasėje, jei ne pats geriausias. Tokio žmogaus šiai komandai labai trūko.

Na, o Oso Ighodaro – loterija su maža rizika, bet svajonių prizu. Protingai žaidžiantis, gerai aikštelėje judantis aukštaūgis, jei ir netaps žvaigžde, gali padėti komandai po 10-18 minučių per rungtynes ar stabdyti varžovų aukštaūgius.

Portland „Trail Blazers“

Pašaukė: Donovan Clingan (#7) 

Įvertinimas: A-

UConn universiteto žaidėjas yra vienas geriausių centrų šioje naujokų biržoje. Labai tvirto kūno sudėjimo amerikietis kovoja dėl kamuolių, meta metimus iš arti, dalina blokus bei yra pakankamai mobilus, turi ilgas rankas. Trumpai tariant – Donovan Clingan yra kaip molio gabalėlis, iš kurio Portlendo ekipa gali nusilipdyti savo naują All-Star centrą, kadangi akivaizdu, jog Ayton‘as yra per brangus pagal tai, ką duoda aikštelėje…

Sacramento „Kings“



Pašaukė: Devin Carter (#13) 

Įvertinimas: B

Interneto skautams šio gynėjo talento paketas atrodo nuostabus. Neaukšto ūgio krepšininkas gali būti efektyvus tiek puolant, tiek ginantis. Tačiau tam, kad parodytų save, jam reikia minučių… Na, o už DeAron Fox‘o vargu ar jų liks…

San Antonio „Spurs“

Pašaukė: Stephon Castle (#4), Juan Nunez (#36) ir Harrison Ingram (#48) 

Įvertinimas: A-

Stephon Castle yra kombo gynėjas, kuris žais šalia Jeremy Sochan‘o ir mokysis iš Chris Paul‘o. Labai ne kokį pataikymo procentą iš toli turintis žaidėjas metamas į gerą, puikiai su jaunais žaidėjais dirbančią organizaciją. Dabar viskas jo rankose, tačiau potencialo tapti solidžiu žaidėju jis turi.

Juan Nunez – Ulmo komandoje rungtyniavęs įžaidėjas iš Ispanijos. Gerą motorą turintis ir kurti galintis žaidėjas gali duoti neblogų minučių nuo suolo.

Na, o Harrison Ingram – dar vienas gerą motorą turintis žaidėjas. Nors ir stinga ūgio, labai tvirtas sudėjimas gali leisti iš jo padaryti gerą gynėją ir hustle tipo krepšininką.

Toronto „Raptors“



Pašaukė: Ja‘Kobe Walter (#19), Jonathan Mogbo (#31) ir Jamal Shead (#45) 

Įvertinimas: B-

Ja’Kobe Walter, „Baylor” universiteto komandoje nebuvo žvaigždė, bet jis yra potencialiai startinės sudėties perimetro žaidėjas. Tokio Kanadoje reikia. 

Tas pats pasakytina ir apie 31 numeriu pasikviestą Jonathan‘ą Mogbo. Jam 22 metai ir ketvirtaisiais koledžo krepšinio metais jis neturėjo to Wow faktoriaus, bet įspūdingai kovoja dėl kamuolių, ką jam leidžia daryti ilgos rankos.

Kalbant apie paskutinį jų pasirinkimą, Jamal‘as Shead‘as yra dar vienas mėginimas rasti Fred‘ą Vanvleet‘ą. 

Utah „Jazz“

Pašaukė: Cody Williams (#10), Isaiah Collier (#29) ir Kyle Filipowski (#32) 

Įvertinimas: A

Bleacher Report analitikų nuomone, būtent „Jazz“ geriausiai pasirodė šių metų biržoje. Kiti, gi, sako, kad komanda prašovė su kiekvienu šaukimu ir pasiėmė riziką su žaidėjais, kurių realios galimybės labai neaiškios. Cody Williams yra vienos iš NBA kylančių žvaigždžių, „Thunder“ krepšininko Jalen Williams brolis. Colorado universitete jis neblogai atrodė beveik visose rungtynėse, tačiau nors gerai kontroliuoja mačų eigą, neišsiskyrė lyderio savybėmis. Be to, yra labai lieknas ir neturi stabilaus metimo iš toli, tad, vėlgi, tai yra talentas, kuriam reiks laiko.

Isaiah Collier galima laikyti daug smagesniu šaukimu. Parako nestokojantis įžaidėjas turi įgūdžius, dėl kurių tinka į NBA virtuvę. Aišku, jis nėra stabilus metikas, kartais žaidžia savanaudiškai, priima rizikingus sprendimus bei dažnai laužia per jėgą, bet yra labai greitas, tvirtai baigia metimus po kontakto ir solidžiai ginasi.

Kyle Filipowski – minkštą rankelę turintis centras, kiek primenantis šiuolaikinio aukštaūgio ir gynėjo hibridą. Puolime „Duke“ universitete jis žibėjo, bet Filipowskiu‘i nereikia schemų, jis gali pasinaudoti progomis bei pats padeda komandos draugams jas susikurti. Dar vienas įdomus „Jazz“ ėjimas.

Washington „Wizards“

Pašaukė: Alexandre Sarr (#2), Bub Carrington (#14) ir Kyshawn George (#24) 

Įvertinimas: B+

Alex Sarr šaukimas atrodytų dar geresnis, jei komanda nebūtų pasiėmusi Jono Valančiūno ir galėtų Sarr‘ą išmėginti dinamiškoje 5-oje pozicijoje, kaip ir „Spurs“ daro su Wembanayama. Dabar gi, jam turbūt teks žaisti 4-oje pozicijoje, kas NBA jam gali būti sunku, nes aikštelę išplėsti ir gerus sprendimus priimti Sarr‘ui yra sunku. Visgi, jei pridėtų masės ir metimą iš distancijos padarytų stabilesniu, prancūzas gali tapti žvaigžde.

Kalbant apie kitus du pasirinktus žaidėjus, JAV sostinės ekipa pasikvietė greitai užsikuriantį, solidų kamuolio skirstytoją Bub‘ą Carrington‘ą. Na, o o Kyshawn‘as George’as – dar vienas panašaus profilio žaidėjas.

Straipsnio autorius: Valdas
Atnaujinta: 2024-07-23

Geriausios lažybų bendrovės