Naujienos Lažybų gidas Sportas Lažybų bendrovės
arrow_back_ios Atgal

Eurolygos penktasis etapas: „Žalgiris” vs „Maccabi” – statymų prognozės ir patarimai

Žalgirio žaidėjai triumfuojantys po pergalės

Statymų Gidas rekomenduoja:


Spalio 24 d. Eurolygoje prasideda penktasis etapas, kurį komandos pasitinka po praužūsios pirmosios šiame sezone dvigubos savaitės. Praeitą savaitę iš viso sužaista 18 rungtynių, per kurias išvydome visko – autsaiderių pergales, skaudžius lyderių suklupimus ir neįtikėtinus komandų sugrįžimus į rungtynes iš didelio deficito. Spalio 15 d. Eurolygos naujokai „Paris” netikėtai 84:80 palaužė čempionus „Panathinaikos”, Tado Sedekerskio atstovaujama „Baskonia” 76:72 įveikė „Real Madrid”.  Aikštelėje netrūko ir NBA kovas primenančių rezultatų: „Bayern” 109:107 palaužė tą pačią „Paris” komandą, o pratęsimą išplėšė „Barcelona” krepšininkai išvykoje 94:98 patiesė „Crvena Zvezda”.

Žinoma, turbūt daugiausia dėmesio praeitą savaitę susilaukė mūsų Kauno „Žalgiris”: nors komanda dar nepasiekė savo optimaliausios formos, tačiau dviguboje Eurolygos savaitėje iškovojo dvi fantastiškas pergales prieš italų klubus. Pirmose varžybose 68:71 kauniečiai sugebėjo atsilaikyti prieš „Virtus”, o antrajame susitikime panaikino rekordinį 27 taškų deficitą (antras didžiausias sugrįžimas Eurolygoje) ir 82:85 parklupdė „Olimpia Milano” komandą. „Maccabi” stovykloje nuotaikos dvejopos: pirmame susitikime netikėtai 93:91 įveikė „Anadolu Efes”, o antrame teko pripažinti „Partizan” pranašumą 79:91. Paskutinį kartą komandos tarpusavyje žaidė 2023-24 m. Eurolygos sezone ir tada 83:76 nugalėjo Izraelio komanda.

„Žalgiris” vs „Maccabi”  patarimai statymams

#1

„Žalgiris” Kauno halėje dažniausiai demonstruoja pagirtiną krepšinį, o varžovai garsėja kaip prastai besiginanti komanda. Siūlome lažintis, jog „Žalgiris” imes daugiau nei 82.5 taškus @1.72 Megapari lažybų svetainėje.

#2

Abi komandos mėgsta išsimesti daug metimų ir turi šiame sezone rezultatyviai rungtyniaujančius krepšininkus. Prognozuojame aktyvų krepšinį ir siūlome lažintis, kad abi komandos imes daugiau nei 159 taško @1.85 Vulkanbet lažybų svetainėje.

„Žalgiris” vs „Maccabi” analizė ir prognozės

Lažybininkai šioje poroje pagrįstai favoritu laiko „Žalgirį”, tačiau nurašyti „Maccabi” negalime. Po keturių etapų kauniečiai bendroje Eurolygos įskaitoje su 3 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu žengia 4-oje vietoje, todėl ketvirtadienio vakarą Kauno halėje bus karšta. Pirmose Eurolygos rungtynėse žalgiriečiai netikėtai patiesė „Barcelona” 74:67, tačiau antrame etape po tragiškai sužaistų rungtynių teko pripažinti „Olympiacos” pranašumą 74:68. Tiesa, dviguba Eurolygos savaitė dar kartą įrodė, jog Trinchieri auklėtiniai, nors ir būdami autsaideriais, gali kovoti su bet kuria komanda. Daugiausia ažiotažo susilaukė tiesiog neįtikėtina kauniečių pergalė prieš Milano „Olimpia”. „Žalgiris” dar trečio kėlinio viduryje turėjo 27 taškų deficitą, tačiau kažkokiu būdu sugebėjo atrasti jėgų ir dominavę visą ketvirtą kėlinį (37:16) palaužė varžovus 82:85. Komandoje šiuo metu labiausiai pastebimas fantastiškai rungtyniaujantis Dovydas Giedraitis, rungtynėse fiksuojantis 13 taškų (12/16 dvit., 8/14 trit.) ir Sylvainas Francisco su 14 taškų ir 6 rez. perd. (8/15 dvit., 9/23 trit.).

„Maccabi” pirmame etape iškovojo sunkią pergalę 89:82 prieš „Lyon-Villeurbanne”, nors didžiąją mačo dalį buvo besivejančių vaidmenyje. Antrose rungtynėse „Maccabi” susitiko su Donato Motiejūno atstovaujama „Monaco” ir pralaimėjo 85:79: tuomet vos 26% pataikymas iš toli (5/19 trit.) buvo pagrindinė pralaimėjo priežastis. „Maccabi” apie save taip pat priminė per dvigubą savaitę, kai netikėtai 93:91 įveikė Vincento Poirier ir Jordano Nwora vedamą „Anadolu Efes”. Tiesa, paskutinėse varžybose 79:91 nusileista „Partizan”, o komandą ir vėl skandino tragiškas pataikymas iš toli (6/24 trit.) ir net 15 klaidų. Komandoje rezultatyviausiai žaidžia Jaylenas Hoardas, renkantis 15 taškų ir 4 atk. kam. (21/36 dvit., 15/18 baudos), Sabenas Lee su 14 taškų ir 4 rez. perd. (6/10 dvit., 10/15 baudos) ir Tamiras Blattas, fiksuojantis beveik 13 taškų ir 9 rez. perd. (5/11 dvit., 11/23 trit., 8/8 baudos). „Maccabi” rikiuotėje dėl piršto lūžio iškrito Rokas Jokūbaitis, o komandą dėl karo įtampos regione paliko lyderis Jordanas Lloydas, kuris netruko prisijungti prie „Monaco” klubo.

Statymų Gidas rekomenduoja:

Atlikti statymus Starda lažybų bendrovėje verta dėl įvairių priežasčių: geri koeficientai, didelė įvykių pasiūla ir galimybė bet kuriuo metu pasinaudoti „Cash Out” funkcija. Svetainės valdymas itin patogus, o išskleidus papildomą pasiūlą prie kiekvieno įvykio, galima matyti oficialią abejų komandų statistiką. Esami naudotojai ir naujokai taip pat gali pasinaudoti įvairiomis premijomis ir akcijų pasiūlymais.

„Žalgirio” sudėtyje pastebimi ir kiti žaidėjai, galintys imtis lyderio vaidmens. Deividas Sirvydis per 20 minučių renka beveik 10 taškų ir 3 atk. kam. (3/7 dvit., 8/22 trit., 9/14 baudos), Ignas Brazdeikis prideda 7 ir 2 atk. kam. (11/21 dvit.). Į žaidimą vis labiau įsilieja ir visų kritikuojamas Alenas Smailagičius, daug nešvaraus darbo baudos aikštelėje atlieka Laurynas Birutis. Beje, iš komandos dėl asmeninių priežasčių prieš kelias dienas oficialiai pasitraukė ir amerikietis Tyronas Wallace. „Maccabi” gretose 12 taškų ir 7 atk. kam. renka Jasielas Rivero (21/29 dvit., 7/12 baudos), o Levi Randolphas prideda 11 ir 5 atk. kam. (14/25 dvit., 4/10 trit.).

Apibendrinimas

Abi komandos savaitgalį laimėjo nacionalinėse pirmenybėse ir prieš Eurolygos startą daugiau laiko pasireikšti davė ne pirmo penketo žaidėjams. „Žalgiris” tik rungtynių pabaigoje 73:66 palaužė „Lietkabelį”, o „Maccabi” 89:83 įveikė „Gilboa Galil”.

Dabartinėje stadijoje komandos užtikrintai žengia vietinėse lygose, tačiau ketvirtadienio varžybose kauniečiai bus favoritai dėl namų arenos pranašumo ir geresnio demonstruojamo žaidimo paskutinėje atkarpoje. Prognozuojame  rezultatyvų mačą ir žalgiriečių pergalę bent 5 taškais.

Straipsnio autorius: Valdas
Atnaujinta: 2024-10-22

Geriausios lažybų bendrovės