Naujienos Lažybų gidas Sportas Lažybų bendrovės
arrow_back_ios Atgal

NBA 2025 rytų konferencijos apžvalga – kiek pergalių iškovos komandos?

Paulas Georgas veržiasi link krepšio

NBA 2024-25 m. sezonas prasideda jau visai netrukus, todėl puiki proga pasižvalgyti į komandas bei pateikti prognozes, kiek pergalių ekipoms pavyks iškovoti. Čia visą dėmesį skirsime rytų konferencijai, kurioje matysime Joną Valančiūną bei lygoje debiutuojantį Matą Buzelį. Su NBA vakarų konferencijos prognozėmisgalite susipažinti kitame mūsų paruoštame tekste. 

Prie kiekvienos komandos pažymėjome, kokį lažybų bendrovės duoda pergalių skaičių ir parinkome, ar mūsų manymu, komanda iškovos daugiau pergalių, ar mažiau. Tai yra vienas populiariausių ilgalaikių statymų, kuris sezono pradžioje susilaukia didelio įsitraukimo. Įprastai už komandų pergalių skaičių bendrovės leidžia statyti ir sezonui jau prasidėjus, tačiau ir skaičius būna atnaujintas pagal esamą situaciją. 

Žvelgiant į rytų konferenciją, išskirti reikia tokias komandas kaip „Celtics“, „Knicks“, „Bucks“ ir „76ers”. Tai vienintelės ekipos, kurios gali kovoti dėl titulo. Lyginant su vakarų konferencija, konkurencija rytuose yra kur kas mažesnė, kas suteikia daugiau galimybių silpnesnėms komandoms. Praėjusį sezoną rytus puikiai atstovavo „Celtics“, kuriems pavyko tapti čempionais. Per paskutinius šešerius sezonus, NBA laimėjo šešta komanda – tokio konkurencingumo lygoje dar nėra buvę. 

Statymų Gidas rekomenduoja:

Megapari yra gerai žinoma lažybų svetainė, kuri pasižymi ypač plačia statymų pasiūla. Į šią bendrovę verta atkreipti dėmesį tiems, kurie domisi NBA statymais. Čia yra gausus ilgalaikių statymų pasirinkimas – kiek bus iškovota pergalių sezone, kuri komanda užims aukštesnę vietą, kas laimės individualius apdovanojimus ir kita. Kiekvienose NBA rungtynėse Megapari leidžia rinktis ne tik iš pagrindinių statymų, bet ir daugybės asmeninės žaidėjų statistikos pasirinkimų.

Philadelphia „76ers” – 51,5 pergalės: daugiau

  •     Pratęstos sutartys: Kyle Lowry, KJ Martin, Tyrese Maxey, Kelly Oubre Jr.
  •     Atvyko: Andre Drummond, Eric Gordon, Reggie Jackson, Caleb Martin, Guerschon Yabusele, Paul George
  •     Išvyko: Nicolas Batum, Buddy Hield, Cameron Payne

Joel Embiid duodamas interviu ne kartą užsiminė, kad didžiausias tikslas – sveikata. Vidurio puolėjas nori atkrintamąsias pasitikti sveiktas, o tai indikuoja, kad reguliaraus sezono metu gali būti pasaugomas. Praėjusiais metais „76ers” iškovojo 47 pergales – ar gali iškovoti penkeriomis daugiau? Su atvykusiu P. George ir solidžiu atsarginių suoleliu, komanda gali rinkti pergales net ir besisaugant J. Embiid, kuris neturėų sužaisti daugiau nei 60 rungtynių.

Panašu, kad reguliariajame sezone didžiausia komandos žvaigždė bus Tyrese Maxey, tačiau gynėjas jau įrodė, kad gali komandą vesti į pergales. Svarbiausia išvengti atkarpų, kai dėl traumų žaisti negalės ir P. George, ir J. Embiid. „76ers” turi šansų kovoti dėl antros vietos rytuose, o tai turėtų atnešti daugiau nei 52 pergales. 

 Toronto „Raptors” – 29,5 pergalės: mažiau

  •     Pratęstos sutartys: Scottie Barnes, Immanuel Quickley, Garrett Temple
  •     Atvyko: Bruno Fernando, Davion Mitchell
  •     Išvyko: Jalen McDaniels, Gary Trent Jr.

Vasara „Raptors“ stovykloje buvo gana rami – permainų nedaug, o tai reiškia, kad bus bandoma siekti pergalių su turima sudėtimi. Pagrindas sukasi aplink kelis jaunus žaidėjus – RJ Barrett, Scottie Barnes, Gradey Dick ir Immanuel Quickley. Bus įdomu stebėti, ar sezono metu nebus iškeistas Jakob Poeltl, kuris yra pagrindinis aukštaūgis komandoje. Praėjusį sezoną „Raptors“ iškovojo 25 pergales, sezono pabaigoje pralaimėjo beveik viską. Ar galima tikėtis žingsnio į priekį?

Panašu, kad klubas yra pusiaukelėje – jeigu sezono pradžia nebus sėkminga, tikėtina, kad bus atlikti tam tikri mainai ir ruošiamasi visiškam atsinaujinimui. Jeigu pergalės bus renkamos – branduolys neturėtų pakisti, pagalbos, galbūt, kažkiek ir galima tikėtis, tačiau bet kuriuo atveju Toronto klubo „lubos“ – įkrintamosios. 

Matant pagrindinių konkurentų vasarą ir artėjančius planus, „Raptors“ neturėtų peržengti 30 pergalių ribos ir likti už įkrintamųjų. Sezono pabaigoje keli papildomi pralaimėjimai turėtų priartinti prie aukštesnio šaukimo naujokų biržoje. 

Du Toronto Raptors žaidėjai

Clevaland „Cavaliers” – 48,5 pergalės: mažiau

  •     Pratęstos sutartys: Jarrett Allen, Donovan Mitchell, Evan Mobley
  •     Atvyko: naujas vyr. treneris Kenny Atkinson, 20-as šaukimas Jaylon Tyson
  •     Išvyko: vyr. treneris JB Bickerstaff

„Cavaliers“ vasarą beveik neatliko jokių permainų, pasikeitė tik vyr. treneris. Komandos vairą perima Kenny Atkinson, kuris keičia JB Bickerstaff. Praėjusį sezoną „Cavs“ iškovojo 48 pergales bei užėmė ketvirtą vietą. Turint omenyje, kad permainų neatlikta, visi žaidėjai tarpusavyje apsipratę, logiška būtų tikėtis geresnio rezultato. Visgi, pagrindiniai varžovai padėjo žingsnį į priekį ir rinkti pergales lengviau tikrai nebus. 

Iki gruodžio mėnesio nežais starto penketo žaidėjas Max Strus. „Cavaliers“ kovos ne tik dėl vietos atkrintamosiose, bet ir namų aikštės pranašumo, tačiau sezoną turėtų užbaigti su 44 – 48 pergalėmis. 

 Orlando „Magic” – 47,5 pergalės: daugiau

  •     Pratęstos sutartys: Goga Bitadze, Gary Harris, Jonathan Isaac, Franz Wagner, Mortiz Wagner
  •     Atvyko: Kentavious Caldwell-Pope, Cory Joseph, 18-as šaukimas Tristan da Silva
  •     Išvyko: Joe Ingles, Markelle Fultz

Praėjusį sezoną „Magic“ buvo viena labiausiai nustebinusių komandų. Jaunimo vedama ekipa surinko 47 pergales ir pasiekė atkrintamąsias. Visgi, mažai patirties turintys žaidėjai serijoje prieš „Cavaliers“ perdegė. Šiemet iš Orlando ekipos galima tikėtis žingsnio į priekį. Bus labai įdomu pamatyti, kaip atrodys Paolo Banchero, taip pat Franz Wagner. Praėjusiais metais „Magic“ puikiai atrodė prieš komandas, kurios iškovojo 50% pergalių ir mažiau: 28-7. 

Šiemet „Magic“ su „Cavaliers“, „Bucks“, „Pacers“ turėtų kovoti dėl ketvirtos vietos rytuose ir tikrai gali nustebinti. 50 pergalių pasiekiamas rezultatas, todėl verta rinktis daugiau 47,5. 

New York „Knicks” – 52,5 pergalės: daugiau

  •     Pratęstos sutartys: Precious Achiuwa, OG Anunoby, Jalen Brunson, Jacob Toppin
  •     Atvyko: Keita Bates-Diop, Mikal Bridges, Cameron Payne, Karl-Anthony Towns
  •     Išvyko: Bojan Bogdanovič, Alex Burks, Mamadi Diakite, Donte DiVincenzo, Isaiah Hartenstein, Shake        Milton, Julius Randle

„Knicks“ prieš pat sezono pradžią nustebino atliktais mainais, po kurių į Niujorką atvyko Karl-Anthony Towns. Problemų priekinėje linijoje turėjusi ekipa gavo visų žvaigždžių rungtynių dalyvį, kuris „Knicks“ galimybes turėtų pakelti į dar didesnes aukštumas. Donte DiVincenzo buvo svarbus žaidėjas, tačiau „Knicks“ vasarą pasipildė solidžiu Mikal Bridges, kuris ne tik pridės puolime, bet ir dar labiau sustiprins gynybą. 

Jalen Brunson praėjusių metų atkrintamosiose demonstravo fantastiškus skaičius ir šiemet atvedęs „Knicks“ į rytų konferencijos viršūnę galėtų pretenduoti į MVP titulą. Panašu, kad pergalės į Niujorką grįžta ir „Knicks“ bus pagrindiniai konkurentai „Celtics“ dėl pirmos vietos rytuose. Praėjusiais metais „Knicks“ iškovojo 50 pergalių, šiemet jų gali surinkti dar daugiau.

Du Knicks žaidėjai tariasi

Atlanta „Hawks” – 35,5 pergalės: daugiau

  •     Pratęstos sutartys: Vit Krejci
  •     Atvyko: Dominick Barlow, Dyson Daniels, Larry Nance Jr., David Roddy, Cody Zeller, 1-as šaukimas Zaccharie Risacher
  •     Išvyko: Saddiq Bey, Bruno Fernando, AJ Griffin, EJ Liddell, Dejounte Murray

Iškeistas Dejounte Murray atrodo kaip didžiausias praradimas, tačiau reikia pripažinti, kad projektas su D. Murray ir Trae Young nepasiteisino. Panašu, kad grįžtama prie minties vėl visą komandos puolimą atiduoti į T. Young rankas. Bus įdomu pamatyti, kaip atrodys pirmasis naujokų biržos šaukimas Z. Risacher. Reikia pažymėti, kad prancūzui nekeliamas joks spaudimas, iš jo netgi nėra tikimasi, kad taps metų naujoku. 

Praėjusiais metais „Hawks“ laimėjo 36 rungtynes, ar šiemet gali pasiekti tokį patį rezultatą? Tikrai taip. Pagrindinės to priežastys – rytų konferencijos dugnas gana silpnas, todėl bus nemažai galimybių pasirinkti pergalių. Kitas svarbus aspektas – „Hawks“ 2025, 2026 ir 2027 pirmo rato šaukimai priklauso „Spurs“, todėl nėra prasmės rinkti pralaimėjimus ir daryti atsinaujinimo procesą. „Hawks“ norės laimėti, o su turima sudėtimi galima kovoti dėl vietos įkrintamosiose. 

 Miami „Heat” – 44,5 pergalės: daugiau

  •     Pratęstos sutartys: Bam Adebayo, Thomas Bryant, Haywood Highsmith, Kevin Love
  •     Atvyko: Alec Burks, 15-as šaukimas Kel‘el Ware
  •     Išvyko: Jamal Cain, Caleb Martin, Patty Mills, Orlando Robinson

Daug permainų vasarą komandoje neįvyko ir turėtume matyti tokį patį komandos pagrindą. Su B. Adebayo pratęsta sutartis iki 2029 metų, todėl galima sakyti, kad ateinančius metus tai bus aplink aukštaūgį surinkta ekipa. Vienas svarbiausių aspektų kalbant apie pergales yra tai, jog šis sezonas yra paskutinis Jimmy Butler kontrakte. 35-erių veteranas siekdamas paskutinės vertingos sutarties, turėtų parodyti geriausią savo žaidimą ne tik atkrintamosiose, bet ir reguliariajame sezone. Jeigu prie motyvuoto J. Butler pridėsime sveiką Tyler Herro, ši komanda rytuose gali patriukšmauti. 

Praėjusiais metais „Heat“ surinko 46 pergales. Šiemet jiems prognozuojama viena pergale mažiau, tačiau mūsų manymu „Heat“ ir toliau bus ant atkrintamųjų ribos bei 45 pergales pavyks iškovoti. 

Indiana „Pacers” – 46,5 pergalės: daugiau 

  •     Pratęstos sutartys: Quenton Jackson, James Johnson, Andrew Nembhard, Pascal Siakam, Obi Toppin
  •     Atvyko: James Wiseman
  •     Išvyko: Jalen Smith

„Pacers“ artėjantį sezoną pasitinka beveik nepakitusi. Praėjusiais metais pasiektas 47 pergalių rezultatas buvo nemaža staigmena ir šiemet iš komandos tokių skaičių jau yra laukiama. Tyrese Haliburton vienu metu demonstravo MVP apdovanojimo vertus skaičius, ar pavyks tai pademonstruoti ir šiais metais? 

Praėjusių metų atkrintamosiose „Pacers“ atrodė labai solidžiai. Įveikta „Bucks“, o su „Knicks“ nukeliauta iki septintųjų serijos rungtynių. Praėjusių metų kovą traumą gavo Bennedict Mathurin, kuris jau pasiruošęs rungtyniauti bei pridės dar daugiau talento puolime. „Pacers“ atrodo kaip reguliariam sezonui surinkta komanda, kadangi gynyboje yra problemų, kas gali kelti bėdų atkrintamosiose. Greitai bėganti ir daug taškų metanti komanda gali iškovoti ir 50 pergalių. 

 Boston „Celtics” – 58,5 pergalės: daugiau

  •     Pratęstos sutartys: Sam Hauser, Luke Kornet, Neemias Queta, Jayson Tatum, Xavier Tillman, Derrick White
  •     Atvyko: 30-as šaukimas Baylor Scheierman
  •     Išvyko: Svi Mykhailiuk

Neretai čempionai kitame sezone išgyvena sunkesnį laikotarpį. Kitos komandos žaisdamos prieš čempionus turi didesnę motyvaciją, o ir patys žaidėjai gali pasijausti geresni nei yra iš tikrųjų. Visgi, bus labai įdomu pamatyti, kaip atrodys Jayson Tatum ir Jaylen Brown duetas. J. Tatum turėjo sunkias olimpines žaidynes – negavo pasireikšti, internete buvo gausu juokelių, o J. Brown, kuris tapo finalo MVP, net nebuvo pakviestas. Motyvacijos pasirodyti tikrai neturėtų trūkti ir tai gali teigiamai atsiliepti reguliaraus sezono pergalių skaičiui. 

Mažiausiai iki gruodžio mėnesio „Celtics“ neturės Kristaps Porzingio, priekinėje linijoje yra nemažai problemų, ten pagrindiniu žaidėju lieka 38-erių Al Horford. Visgi, praėjusį sezoną net 64 pergales iškovojusi komanda šiemet taip pat turėtų siekti pirmos vietos rytuose ir bent 60 pergalių tikrai pasiekiama.

Jasonas Tatumas kelia NBA čempiono trofėjų į viršų

Charlotte „Hornets” – 30,5 pergalės: mažiau

  •     Pratęstos sutartys: Miles Bridges, Seth Curry
  •     Atvyko: Vyr. treneris Charles Lee, Taj Gibson, Josh Green, Anton Watson, 6-as šaukimas Tidjane Salaun
  •     Išvyko: Vyr. treneris Steve Clifford

„Hornets“ komandai reikia pokyčių ir jie pradėti trenerio pakeitimu. 39-erių Charles Lee debiutuos vyr. trenerio kėdėje, nors lygoje asistentu dirba nuo 2014 metų. Be jokių abejonių didelė dalis rezultatų priklausys nuo LaMelo Ball sveikatos. Gynėjas praėjusiais metais sužaidė 22 rungtynes, o dar prieš metus – 36. Sunku tikėtis, kad šiemet L. Ball išliks sveikas, o tai reiškia, kad daugiau pasireikšti galės Vasilije Micič. 

Sudėtyje yra Miles Bridges, dar jauni, bet talentingi Mark Williams ir Brandon Miller. Pamatysime ir šešto šaukimo debiutą. Tačiau, net ir pasikeitęs treneris į dideles pergales atvesti komandos neturėtų. Praėjusiais metais „Hornets“ laimėjo 21 kartą, šiemet 30 pergalių ekipai atrodo per daug.  

 Milwaukee „Bucks” – 50,5 pergalės: mažiau

  •     Pratęstos sutartys: –
  •     Atvyko: Taurean Prince, Gary Trent Jr., Stanley Umude, Delon Wright, 23-as šaukimas AJ Johnson
  •     Išvyko: Malik Beasley, Pat Beverley, Tyty Washington Jr.

Praėjęs sezonas su Damian Lillard atvykimu nebuvo sėkmingas. Pralaimėta jau pirmajame atkrintamųjų raunde, tačiau reikia pažymėti, kad prie to prisidėjo traumos. Akivaizdu, kad kol „Bucks“ turi Giannis Antetokounmpo, šios komandos nurašyti nereikia, tačiau nerimo kelia pagrindinių žaidėjų amžius. Damian Lillard – 34, Khris Middleton – 33, Brook Lopez – 36. Graikas yra 29-erių, savo geriausiuose karjeros metuose, ir viskas laikysis tik ant G. Antetokounmpo pečių. 

Su veteranais „Bucks“ atkrintamosiose bus kur kas pavojingesnė nei reguliariajame sezone, todėl renkamės mažiau 50 pergalių. Praėjusiais metais su 50 pergalių „Knicks“ užėmė antrą vietą. Šiemet, tikėtina, kad to gali neužtekti, bet „Bucks“ ir su 47 – 50 pergalių gali drąsiai kovoti dėl antros – ketvirtos vietos bei turėti namų aikštės pranašumą. Pagrindiniai varžovai turi daug jaunų krepšininkų, su kuriais labiau tinkama dominuoti reguliariajame sezone. 

Giannis Ir Lillardas sudaužia rankomis

Brooklyn „Nets” – 19,5 pergalės: mažiau

  •     Pratęstos sutartys: Nic Claxton, Keon Johnson, Trendon Watford
  •     Atvyko: Vyr. treneris Jordi Fernandez, Bojan Bogdanovič, Shake Milton, Ziaire Williams
  •     Išvyko: Keita Bates-Diop, Mikal Bridges, Lonnie Walker IV

Panašu, kad „Nets“ oficialiai pradeda atsinaujinimo procesą. Vasarą iškeitė vieną svarbiausių žaidėjų Mikal Bridges, įteikta nauja sutartis Nic Claxton, pasisamdytas naujasis vyr. treneris. Daug pasireikšti turėtų Cam Thomas ir Cameron Johnson. Komandoje yra pamirštas Ben Simmons, tačiau neaišku, ko iš puolėjo tikėtis. Yra solidus Dennis Schroder, tačiau tuo pačiu neaišku, kurie iš šių žaidėjų sezoną baigs „Nets“ ekipoje. 

Atrodo, kad nėra jokio kito kelio, kaip tik duoti pasireikšti jaunimui ir tikėtis kuo aukštesnio šaukimo NBA naujokų biržoje. „Nets“ su „Wizards“ dvi ryškiausios rytų konferencijos autsaiderės ir tikėtina, kad nei viena iš jų nepasieks 20 pergalių. 

Chicago „Bulls” – 27,5 pergalės: daugiau

  •     Pratęstos sutartys: Patrick Williams
  •     Atvyko: Chris Duarte, Josh Giddey, Jalen Smith, 11-as šaukimas Matas Buzelis
  •     Išvyko: DeMar DeRozan, Alex Caruso, Andre Drummond, Javonte Green

„Bulls“ yra sudėtingoje situacijoje, kadangi nėra aišku, kurį kelią pasirinkti. Sudėtyje yra tokių žaidėjų kaip Josh Giddey, Coby White, Zach LaVine, Nikola Vucevic, Ayo Dosunmu, Torrey Craig, Talen Horton-Tucker. Po traumos į aikštelę sugrįžo Lonzo Ball. Su tokiais žaidėjais „Bulls“ ir toliau gali kautis dėl įkrintamųjų bei pratęsti niekuo neišsiskiriančių sezonų seriją.

Visgi, yra dideli šansai, kad sezono metu bus iškeisti Nikola Vucevic bei Zach LaVine, todėl daug priklauso, kiek iki to laiko pavyks susirinkti pergalių. Sezono pradžioje „Bulls“ norės laimėti, kadangi talento yra. Kol nesame tikri, kaip sezono metu sudirbs vadovybė, renkamės, kad „Bulls“ iškovos daugiau nei 27,5 pergales. 

Matas Buzelis su Bulls marškinėliais

Detroit „Pistons” – 25,5

  •     Pratęstos sutartys: Cade Cunningham, Simone Fontecchio
  •     Atvyko: Vyr. treneris J. B. Bickerstaff, Malik Beasley, Tim Hardaway Jr., Tobias Harris, Wendell Moore Jr., Paul Reed, 5-as šaukimas Ron Holland
  •     Išvyko: Buddy Boehem, Taj Gibson, Quentin Grimes, James Wiseman

Panašu, kad 2024-25 m. NBA sezonas bus tas laikas, kai „Pistons“ pradės rinkti pergales. Lažybų bendrovės šią komandą stipriai nuvertina – 26 pergalės tikrai pasiekiamas rezultatas. Taip, praėjusiais metais tai buvo pati prasčiausia komanda su vos 14 pergalių, tačiau vasarą pasikviestas Ron Holland, sudėtyje yra ir kitų jaunų talentų – Cade Cunningham, Jalen Duren, Jaden Ivey, Ausar Thompson. Šiemet ekipoje bus du veteranai, vyriausi žaidėjai komandoje – 32-iejų Tim Hardaway Jr ir Tobias Harris. Jie pridės patirties, su kuriais bus lengviau uždaryti rungtynes. Praėjusį sezoną daug pralaimėjimų patirta paskutinėmis minutėmis.  

 Washington „Wizards” – 20,5

  •     Pratęstos sutartys: Anthony Gill, Richaun Holmes, Tristan Vukcevic
  •     Atvyko: 2-as šaukimas Alex Sarr, 14-as šaukimas Bub Carrington, 24 šaukimas Kyshawn George, Saddiq Bey, Malcolm Brogdon, Jonas Valančiūnas
  •     Išvyko: Deni Avdija, Tyus Jones, Landry Shamet

Jeigu ne Jonas Valančiūnas, „Wizards“ šį sezoną būtų mažiausiai dėmesio susilaukianti ekipa. Dabar stebėsime šią komandą ir lauksime, kada įvyks mainai, po kurių J. Valančiūnas atsidurs laiminčioje komandoje. 

Jeigu žiūrėtume tik į pavardes, jos atrodo gana solidžiai – Jordan Poole, Kyle Kuzma, Malcolm Brogdon, Jonas Valančiūnas. Yra jaunų talentų – Bilal Coulibaly, Alex Sarr. Tačiau matant praėjusį sezoną, kaip komandoje atrodė J. Poole ir K. Kuzma, kažko rimto iš „Wizards“ tikėtis sunku. Nėra jokio kito kelio, kaip tik rinkti pralaimėjimus ir tikėtis aukšto šaukimo naujokų biržoje. Tai bus sezonas, kuriame daug dėmesio susilauks naujokai, daug minučių turėtų gauti antrasis šaukimas A. Sarr. 

Renkamės, kad „Wizards“ neiškovos 20 pergalių. Tai komanda, kuri turi daugiausiai šansų likti paskutinėje vietoje ne tik rytuose, bet visoje lygoje. 

Straipsnio autorius: Valdas
Atnaujinta: 2024-10-22

Geriausios lažybų bendrovės