Naujienos Lažybų gidas Sportas Lažybų bendrovės
arrow_back_ios Atgal

Eurolygos pusfinalio pakartojimas: „Fenerbahče BEKO“ – „Panathinaikos AKTOR“

Šarūnas Jasikevičius duoda nurodymus komandai

Statymų Gidas rekomenduoja:


Penktame šio 2024-25 metų Eurolygos sezono ture – praėjusio sezono pusfinalio pakartojimas: Stambule šį penktadienį, spalio 25 dieną, 20:45 susitiks vietos „Fenerbahče Beko“ ir Atėnų „Panathinaikos AKTOR“. Kam šįkart žadama pergalė ir ar pavyks Šarūno Jasikevičiaus komandai patiesti dabartinius Eurolygos čempionus?

Primename, kad gegužės pabaigoje Berlyne vykusiame Eurolygos finalo ketverte šios komandos susitiko pusfinalyje. Tuomet 2,5 kėlinio vyko apylygė kova, tačiau „Panathinaikos AKTOR“ galiausiai atitrūko ir šventė pergalę 73:57. Vėliau jau finale įveikta Madrido „Real“ komanda 95:80. 

Reguliariojo 2023-24 metų sezono metu komandos pasidalino po pergalę – Stambule aikštės šeimininkai nugalėjo 83:69, o Atėnuose stipresni buvo jau „Panathinaikos“. Reguliarusis sezonas klostėsi labai skirtingai. Stambulo ekipa sezoną baigė 6 vietoje (20 pergalių, 14 pralaimėjimų), nors prieš komandos vairą perimant Š. Jasikevičiui ji buvo už įkrintamųjų varžybų borto. Graikijos atstovai sezoną baigė antroje vietoje (23 pergalės ir 11 pralaimėjimų). 

„Fenerbahče BEKO“ – „Panathinaikos AKTOR“ rungtynių statymų patarimai

#1

Komandos šį sezoną – išties labai apylygės. Tačiau geresnis susižaidimas, antri šansai ir namų sienos pergalę turėtų lemti „Fenerbahče Beko“ komandai. Renkamės Š. Jasikevičiaus komandos pergalę, už kurią „Megapari“ lažybų svetainėje siūlomas 1,77 siekiantis koeficientas.

#2

Galime laukti įtemptų rungtynių. Renkamės „Fenerbahče Beko“ -2,5 handicapą, už kurį „Megapari“ svetainėje siūlomas 1,95 siekiantis koeficientas.

„Fenerbahče BEKO“ – „Panathinaikos AKTOR“ rungtynių analizė ir prognozės 

Šiame Eurolygos turnyro sezone „Fenerbahče BEKO“ kol kas rikiuojasi 5 vietoje – įveiktos Pirėjo „Olympiacos“ (82:71), Stambulo „Anadolu Efes“ (83:78) ir Berlyno „Alba“ (78:71) komandos, tačiau kiek netikėtai pralaimėta Belgrado „Crvena Zvezda“ 57:76. Tuo metu vietinėse pirmenybėse žengiama be kluptelėjimų. „Panathinaikos AKTOR“ sezonas kur kas labiau banguotas: Eurolygoje nugalėta „Alba“ (87:77) ir Miuncheno „Bayern“ (94:79), tačiau paskutinėse dvejose dvikovose nusileista „Paris Basketball“ (80:84) ir „Real“ (86:90). Tiesa, pastarosios dvi dvikovos galėjo baigtis ir visiškai kitaip. 

Žvelgiant į asmeninę statistiką, Ergino Atamano treniruojama komanda iš Graikijos turi vienus geriausių savo pozicijų žaidėjų. Rezultatyviausiai rungtyniauja Kendrickas Nunnas (vid. 18 taškų ir antras rezultatas turnyre), Mathias Lessortas – ketvirtas turnyre pagal atkovotus kamuolius (vid. 8 atkovoti kamuoliai) ir naudingumą (vid. 22,5 balo). Visa komanda pagal Našumo indekso reitingą (angl. Performance Index Rating) – pirma turnyre (vid. 106,3 naudingumo balo), o pagal pelnomus taškus – trečia (vid. 86,8 taško). Puikiai sekasi ir po krepšiais – pagal atkovotus kamuolius demonstruoja antrą rezultatą (vid. 38 atkovoti kamuoliai, iš jų gynyboje – vid. 27,5). 

Erginas Atamanas įroniškai juokiasi

Nedaug atsilieka ir „Fenerbahče BEKO“ – vid. 37,5 atkovoto kamuolio per rungtynes ir trečias rezultatas turnyre. Daugiau susikuriama ir antrų šansų – vid. 13 atkovotų kamuolių puolime (antras rezultatas Eurolygoje). Itin mėgstama atakuoti iš toli – per rungtynes išmetami vid. 26 tritaškiai, iš kurių tikslą pasiekia vid. 10,5.

Statymų Gidas rekomenduoja:

„Megapari“ – viena didžiausių pasaulyje internetinių kazino su įspūdinga sporto lažybų pasiūla ir koeficientais. Sporto lažybų pasiūla atitinka aukščiausius standartus: tūkstančiai pre-match eventų, pradedant svarbiausiais įvykiais, baigiant žemiausiomis ar regioninėmis lygomis, nišiniais sporto renginiais ir ne tik.

Apibendrinimas

„Fenerbahče Beko“ dažnai į priekį patempia rezultatyviausias komandos žaidėjas Nigelis Hayesas-Davis (vid. 15 taškų ir 57,9 proc. tritaškių taiklumas) ir komandos naujokas, vienas geriausių turnyro gynėjų – Wade`as Baldwinas IV (vid. 12,5 taško). Neblogai atrodo ir kitas komandos naujokas Bonzie Colsonas (vid. 9,2 taško). 

Jei E. Atamano auklėtiniams pavyks uždengti šiuos du žaidėjus ir apriboti galimybes atakuoti iš toli, galima galvoti apie pergalę. Kad tai įmanoma padaryti, šį sezoną jau įrodė „Olympiacos“ („Fenerbahče Beko“ taiklumas tuomet siekė vos 20 proc.). 

Tačiau daugiau nei 13 tūkst. vietų „Ulker Sports“ arenoje šeimininkai yra kaip niekada sunkiai įveikiami – Š. Jasikevičiui tapus „Fenerbahče Beko“ treneriu praėjusių metų gruodžio viduryje, Stambulo ekipa namuose žaidė 15 kartų ir pralaimėjo vos 4 kartus. Tiesa, paskutinis pralaimėjimas „Crvena Zvezda“ komandai buvo itin skaudus, tačiau tai labiau išimtis iš taisyklės. 

Aišku, kad susitinka dvi viena vertos labai panašaus pajėgumo komandos. Dvikovoje viską gali lemti detalės, o vienais tokių tapti namų sienos ir daugiau susikuriamų antrų šansų.

Straipsnio autorius: Valdas
Atnaujinta: 2024-10-22

Geriausios lažybų bendrovės