Naujienos Lažybų gidas Sportas Lažybų bendrovės
arrow_back_ios Atgal

Eurolygos titanų akistata: Anadolu Efes – Olympiacos | Lažybų prognozės ir spėjimai

Anadolu Efes - Olympiacos

Statymų Gidas rekomenduoja:


Nors ketvirtame Eurolygos ture netrūksta įdomių susitikimų, spalio 18 dieną daugiausiai neutralių fanų turbūt žiūrės būtent Stambulo „Anadolu Efes“ bei Pirėjo „Olympiacos“ dvikovą. Turkijoje vyksiantis mačas yra labai svarbus, kadangi šios dvi komandos tikrai nori tiesioginių kelialapių į atkrintamąsias varžybas. Joms reikia daug pergalių. Nors šio tarpsezonio metu Graikijos klubas buvo bene ryškiausia žvaigždė ir oponentai tikrai puoselėja rimtas ambicijas kibti jiems į atlapus. 

„Olympiacos“ mače prieš „Žalgirį“ aiškiai matėme, kokie pavojingi yra graikų komandos gynybos gniaužtai. Taip pat galėjome išvysti, kiek nedaug vietos reikia tokiems žaidėjams kaip Sasha Vezenkovui ar Evanui Fournier bei Filipui Petruševui, kad šie gamintų taškus. „Anadolu Efes“ tikrai nebus favoritai, tačiau savo sirgalių palaikomi jie gali pateikti staigmeną. Pasižiūrėkime, kokios gi tikimybės bei prognozės tokiam rimtam susitikimui.

„Anadolu Efes“ vs „Olympiacos“ | Lažybų patarimai

#1

Abu klubai yra pajėgūs, tačiau tenka pripažinti, kad „Olympiacos“ resursas – didesnis. Jų sudėtyje yra daugiau aukščiausio kalibro krepšininkų, kol „Anadolu Efes“ komanda tik bando atkurti čempionišką sėkmę iš praėjusių sezonų. Dėl to renkamės OLY pergalę per pagrindinį laiką @1.85.

#2

Paskutinėse dvejose rungtynėse OLY jau nuo ginčo startuoja galingai bei renka po 22 taškus per pirmą ketvirtį. Dėl to raginame rinktis statymus, kur siūlomas over už jų pelnytus taškus pirmame kėlinyje. Rekomenduojame suminį over 19.5 per pirmą kėlinį @1.75.

Stambulo „Anadolu Efes“ vs Pirėjo „Olympiacos“ | Analizė ir ekspertų prognozės

Standings provided by Sofascore

Stambulo „Anadolu Efes“ (1-2, 10 vt.) – forma bei situacija

Nors nebėra tas galiūnas, kuris buvo su Vasilije Micičiumi, Tiboru Pleissu, Willu Clyburnu bei Erginu Atamanu, Stambulo „Anadolu Efes“ tebeturi gilią piniginę ir dideles ambicijas. 

Net jei komanda nebepatenka į finalo ketvertus, vadovybė vis tiek kelia sau aukščiausius tikslus. Šįmet Turkijos Super taurėje įveiktas „Fenerbahče“ – malonus atpildas fanams už tikrai nelengvus pastaruosius sezonus. 

Na, o Eurolygoje daugkartiniai Turkijos čempionai pastaraisiais metais nepajėgia perlaužti to barjero, kuris juos skiria nuo tikrai elitinių komandų. Pirmame ture jie įveikė „Virtus“ 76-67, tačiau antrame patyrė skaudų pralaimėjimą kaimynams „Fenerbahče“ 78:83. Tačiau turbūt skaudesnį pralaimėjimą jiems išrašė Tel Avivo „Maccabi“ 93:91. Izraelio komanda nėra tarp favoritų, jai lažybų bendrovės davė tik 37 % tikimybę laimėti šį mačą, tad pergalė prieš Efes buvo viena iš turo staigmenų.

https://www.youtube.com/watch?v=zh3Bh8qRbm0 

Vietiniame čempionate klubas žygiuoja be kluptelėjimų, tačiau dar nesusitiko su Eurolygoje EuroCup ir FIBA Čempionų lygoje besivaržančiomis konkurentėmis. Eurolygoje ryškaus lyderio „Anadolu Efes“ neturi. Beveik po vienodai taškų meta Elijah Bryant (USA), Dan Oturu (USA) ir Jordan Nwora (USA). Mums geriausiai pažįstamas Shane Larkin (JAV) kol kas renka kone identišką statistiką kaip anksčiau gana epizodinį vaidmenį turėjęs Rodrigue Beaubois (Prancūzija). Vienintelis skirtumas – amerikietis atlieka daugiau rezultatyvių perdavimų (5,7 prieš 2,7).

Rolandas Šmitas ir NBA patirties turintys Stanley Johnsonas – bene didžiausi klubo rezervai. Būtent jų ir visų kitų starto penketo krepšininkų indėlio reikia tam, kad pavyktų bent jau pakovoti prieš „Olympiacos“. 

Pirėjo „Olympiacos“ (2-1, 4 vt.) forma bei situacija

Nors praėjusį sezoną „Olympiacos“ buvo viena geriausių komandų Eurolygoje, titulo laimėti nepavyko. Negana to, trofėjų iškovojo didžiausi priešai – PAO iš Atėnų.

Tad tarpsezoniu raudonieji įjungė dar aukštesnę pavarą bei pasistiprino. Evanas Fournier ir Sasha Vezenkovas iš NBA, Luca Vildoza, Tyler Dorsey iš Eurolygos bei po traumos grįžti norintis Keenan Evans – galingi papildymai. Dėl to Power Rankings, beveik tarp visų apžvalgininkų OLY buvo vertinama kaip pirma arba antra stipriausia pirmenybių komanda. 

Tačiau jau pirmame ture pamatėme, kad tai, kas rašoma ant popieriaus – nebūtinai persikelia ant parketo. Ten, OLY kiek netikėtai pralaimėjo „Fenerbahče“ klubui 71:82. Sekančiuose dviejuose turuose pavyko atsigriebti, nes pasiektos pergalės (prieš „Žalgirį“ ir „EA7” iš Milano). Nors laimėta tikrai ne prieš grandus ar favoritus, tuose mačuose matėme tikrai daug įdomių ar priešininkus net gąsdinti galinčių dalykų. 

https://www.youtube.com/watch?v=vHMDX0DdyDc 

Visų pirma – kietumas ginantis per visas 5 pozicijas. Pirėjo komanda sugeba vienu metu aikštėje laikyti po 3-4 krepšininkus, kurie pajėgūs vaikytis ir spausti savo tiesioginį oponentą per visą aikštelę. Tai išprovokuoja daug klaidų, skubotų sprendimų bei sunkių metimų. Ypatingai šiuos dalykus matėme per akistatą tarp „Žalgirio“ ir Pirėjo komandų.

Antra – sudėjus kietą komandos gynybą su nežmoniškai efektyviu Sashos Vezenkovo puolimu, solidžiu Shaquille McKissico žaidimu bei 4-5 krepšininkais, kurie gali bausti po pagavimo, metimais iš toli, gaunamas receptas žygiui į Eurolygos finalo ketvertą. 

Visgi, bent kol kas neatrodo, kad su tiek daug naujo talento, „Olympiacos“ yra idealiai susižaidę. Jų gynyba tebėra pažeidžiama susikeitimo situacijose, o gynybiniai buldogai kaip Thomas Walkup, nebūtinai duoda maksimalią grąžą puolime. „Anadolu Efes“ gali būti labai kietas riešutėlis net ir favoritams. 

Statymų Gidas rekomenduoja:

Karaliaus Rojaus kazino turi ir neblogą sporto lažybų pasiūlą. Pasinaudoję Welcome Bonusu galite atlikti pre-match arba net LIVE statymus už Eurolygos, NBA, EuroCup ar kitų turnyrų mačus bei įvykius. Koeficientai čia taip pat aukšti.

Antrose rungtynėse „Heat” namuose 101:99 įveikė „Pelicans” krepšininkus, nors ketvirtame kėlinyje išsvaistė susikrautą dviženklę persvarą. Prie pergalės Tyleris Herro pridėjo 12 taškų (2/6 trit.), 11 įmetė po kaklo traumos į startinę sudėtį grįžęs Terry Rozieras. Šiąnakt Majamis namuose vėl tik po atkaklios kovos 120:117 įveikė San Antonijaus „Spurs”., o lyderis ir vėl buvo B. Adebayo su 20 taškų (2/3 dvit., 2/6 trit.). Jaime Jaquez pridėjo 15 (6 atk. kam.), T. Herro 14 (4/6 dvit., 2/3 trit.), o Butleris 12. Treneris Erikas Spoelstra labai plačiai rotuoja visa turima komplektacija, todėl žaidybinio laiko gauna kiekvienas krepšininkas.

Apibendrinimas

Ketvirtame Eurolygos ture titanų akistata tarp Turkijos ir Graikijos klubų žada kokybišką krepšinį visas 40 minučių. Nors Sasha Vezenkovas ir kompanija yra solidūs favoritai, jų oponentai „Anadolu Efes“ nežada lengvos kovos. Šeimininkai norės išnaudoti savo efektyvų puolimą bei atletišką priekinę liniją, kol svečiai iš Pirėjo bandys neleisti priešininkams įsižaisti ir sieks kontroliuoti tempą. Mačas prasideda penktadienį 20:30, o jį stebėti galėsite per Go3 arba Euroleague.tv. 

Nepamirškite, kad išsamiausias Eurolygos mačų prognozes bei apžvalgas lietuvių kalba rasite „Statymų Gide“. 

Straipsnio autorius: Valdas
Atnaujinta: 2024-10-21

Geriausios lažybų bendrovės