Naujienos Lažybų gidas Sportas Lažybų bendrovės
arrow_back_ios Atgal

Šaro kariauna išrikiuota : Berlyno ALBA – Stambulo „Fenerbahče“ | Eurolygos lažybų prognozės ir spėjimai

Alba – Fenerbahče

Statymų Gidas rekomenduoja:


Nors iškovojo dvi pergales per tris pirmus turus, Stambulo „Fenerbahče“ tikrai negalėtų pavadinti savo starto Eurolygoje lengvu. Dėl traumos jie visam sezonui neteko vieno iš lyderių – Scottie Wilbekino. Į absurdišką konfliktą įsivėlė bei diskvalifikaciją vienam mačui gavo Tarikas Biberovičius, o su „Olympiacos“ treneriu apsižodžiavo ir pats Šarūnas Jasikevičius. Kone vyšnia ant torto – apmaudus pralaimėjimas namuose, Belgrado „Crvena Zvezda“ klubui, rezultatu 57:76. 

Kitoje barikadų pusėje yra kol kas vieną kartą laimėjusi Berlyno ALBA. Nors įveikė ASVEL, tačiau vokiečiai jau rungėsi ir su Barselonos klubu, ir su Atėnų „Panathinaikos“. Į šį mačą šeimininkai ateis su vienu tikslu – įkąsti buksuojantiems svečiams iš Stambulo. Tuo tarpu „Fenerbahče“ turės įrodyti, kad pralaimėjimas praeitame ture – nemalonus atsitiktinumas, kuris nesikartos.

Berlyno ALBA vs Stambulo „Fenerbahče Beko“ | Lažybų patarimai

#1

Nėra abejonių, kad „Fenerbahče” stipresnė komanda. Jie tikrai bandys tai įrodyti. Praėjusiame mače labai nuviliančiai sužaidė Wade‘as Baldwinas, DyShawn Pierre, Artūrs Žagars bei daug kitų svarbių rotacijos krepšininkų. ALBA sunkiai išvargo pergalę prieš Vilerbano ASVEL, o jų gynyba tikrai neblizga, tad renkamės „Fenerbahče” pergalę su -6.5 pranašumu @1.714 MegaPari bendrovėje arba 1.71, kurį siūlo 7bet.

#2

Rungtynių rezultatyvumas turėtų būti ganėtinai neblogas, nes ALBA neturi solidžios gynybos, o „Fenerbahče“ gali aktyvuoti daug ginklų puolime (nors problema – pastovumas). Siūlome rinktis statymą Over 158.5 @1.645 MegaPari bendrovėje arba 1.64 koeficientą, kurį matysite 7bet kataloge.

ALBA vs „Fenerbahče“ | Lažybų patarimai

Standings provided by Sofascore

Berlyno ALBA (1-2, 16 vt.) – forma bei situacija

Po trijų turų Berlyno ALBA yra būtent ten, kur dauguma tikėjosi ją matyti – maždaug turnyro lentelės dugne. Tačiau tokia statistika kol kas kiek apgaulinga. Per pirmus tris susitikimus Vokietijos klubas laimėjo vieną kartą ir iš tiesų dalinasi 10-17 vietas, bet dėl vieno prastesnių įmestų:praleistų taškų santykio jie reitinguojami lentelės dugne.

Kol kas, šį sezoną, jie kovoja dvi kovas. Pirmoji – siekis įrodyti, kad jų vieta tikrai yra Eurolygoje. Kadangi licencijų skaičius stipriausiose senojo žemyno pirmenybėse – ribotas, daug neutralių fanų šiek tiek nuliūdino faktas, kad eilę metų turnyro lentelės dugne besitrinanti ALBA gavo vietą Eurolygoje vietoje tikrai konkurencingesnės Valensijos ekipos. Pastaroji buvo išstumta į EuroCup. 

https://www.youtube.com/watch?v=vkW8PBhSh0Q 

Antroji ALBA kova – bandymas vėl įsitvirtinti kaip stipriausias Vokietijos klubas. Titulo namuose jie nelaimėjo jau du metus iš eilės ir, kaip Eurolygos komanda, tikrai nestebina rezultatais. 

Tvarkaraštis Eurolygoje Berlyno komandai irgi neleidžia atsipūsti. Per pirmus keturis turus jiems teko net trijų elitinių komandų: Barselonos, „Panathinaikos“ bei dabar – „Fenerbahče“ išmėginimai. Izraelio Gonzalesio treniruojama ekipa pralaimėjo pirmus du susitikimus grandams, o paskutiniame mače, kiek netikėtai įveikė ASVEL rezultatu 84:79. Lažybų bendrovės nedideliu favoritu laikė būtent prancūzų klubą (53 % prieš 50,5 %).

Vokietijos BBL lygoje Berlyno klubas kol kas irgi buksuoja bei turi daugiau pralaimėjimų nei pergalių. Ekipą į priekį kol kas tempia islandas Martinas Hermannssonas, Will McDowell-White (Australija) bei Matteo Spagnolo (Italija). Dėmesio reikalauja ir Trevion Williams (JAV), tačiau vertinant visą paveikslą – ALBA atrodo kaip viena silpniausių ekipų pirmenybėse. Niekas nepasikeitė nuo sezono pradžios, tad norint pergalės reikės nemažo stebuklo.

Stambulo „Fenerbahče“ (2-1, 9 vt.) forma bei situacija

Po „Žalgirio“, daugumai lietuvių Eurolygoje įdomiausias būtent Šarūno Jasikevičiaus treniruojamas „Fenerbahče“ klubas. Praėjusiame ture, vienas iš favoritų kiek netikėtai, dar ir namuose, krito nuo Belgrado „Crvena Zvezda“ (3-0) rankos. 

Rungtynėse, kuriose beveik visi Fener žaidėjai, išskyrus Nigelį Hayesą ir Devoną Hallą buvo minusiniai arba arti tokio reitingo – fanai ėmė skirstytis teisėjui net nesušvilpus finalinio švilpuko. Spaudos konferencijoje ir pats lietuvis treneris sakė, kad, jei būtų komandos sirgalius, irgi būtų anksčiau išėjęs. 

Ši nesėkmė rodo, kad „Fenerbahče“ kamuoja tos pačios problemos, kaip ir praėjusiais metais. Jeigu klubui – prasta diena, jie gali pralaimėti net ir patiems didžiausiems autsaideriams. Paprastai kalbant – trūksta stabilumo.

Tai labai atsispindi ir rezultatuose. Klubas gana solidžia persvara įveikė vieną iš favoritų – „Olympiacos“ 82:71 bei amžiną oponentą „Anadolu Efes“ 83:78, tačiau beviltiškai pralaimėjo Serbijos sostinės komandai ir be galo sunkiai, tik per pratęsimą išsikapstė vietiniame čempionate, mače prieš lygos debiutantus Yalova Belediye

Iškritus Scottie Wilbekinui, didesnę naštą ant savo pečių turi nešti Wade Baldwin, Tarikas Biberovičius, Marko Guduričius ir Artūrs Žagars. Šiuo metu stabilus ir patikimas tik vienas krepšininkas – Nigel Hayes-Davis.

Kaip ten bebūtų, „Crvena Zvezda“ yra gerokai stipresnis oponentas už ALBA, tad mažiau nei įtikinama Stambulo klubo pergalė būtų nusivylimas. 

Statymų Gidas rekomenduoja:

Domitės Eurolyga ar krepšinio lygomis? Kodėl gi nepasinaudojus Welcome bonusais iš Vulkan Bet bei pamėginti prognozuoti be rizikos? Vulkan Bet siūlo gerus koeficientus bei didelę pasiūlą Eurolygos, LKL, EuroCup ir kitų krepšinio pirmenybių statymams.

Antrose rungtynėse „Heat” namuose 101:99 įveikė „Pelicans” krepšininkus, nors ketvirtame kėlinyje išsvaistė susikrautą dviženklę persvarą. Prie pergalės Tyleris Herro pridėjo 12 taškų (2/6 trit.), 11 įmetė po kaklo traumos į startinę sudėtį grįžęs Terry Rozieras. Šiąnakt Majamis namuose vėl tik po atkaklios kovos 120:117 įveikė San Antonijaus „Spurs”., o lyderis ir vėl buvo B. Adebayo su 20 taškų (2/3 dvit., 2/6 trit.). Jaime Jaquez pridėjo 15 (6 atk. kam.), T. Herro 14 (4/6 dvit., 2/3 trit.), o Butleris 12. Treneris Erikas Spoelstra labai plačiai rotuoja visa turima komplektacija, todėl žaidybinio laiko gauna kiekvienas krepšininkas.

Apibendrinimas

Dauguma ekspertų trimituoja apie tai, kad Turkijos ekipa į rungtynes ateis su ekstra motyvacija. Tačiau mes visi puikiai žinome, kad Eurolygoje užmigti ant laurų negalima. Net ir Berlyno ALBA gali įkąsti favoritams. Dėl to rekomenduojame ketvirtadienį, 10.17 d. 20:30, dar prieš „Žalgirio“ rungtynes pasižiūrėti į šio susitikimo pradžią per Go3 arba Euroleague.tv.

Straipsnio autorius: Valdas
Atnaujinta: 2024-10-21

Geriausios lažybų bendrovės