Naujienos Lažybų gidas Sportas Lažybų bendrovės
arrow_back_ios Atgal

Lietuvos krepšinio lyga: „Šiauliai” vs „Nevėžis” – statymų prognozės ir patarimai

Šiaulių krepšininkas meta baudos metimą

Statymų Gidas rekomenduoja:


Lietuvos krepšinio lyga įsibėgėja ir jau matomas didesnis atotrūkis tarp lyderių ir turnyro autsaiderių. Paskutiniaisiais metais bendras komandų pajėgumas stipriausioje šalies lygoje stipriai pakilo, o kažkada šalies pirmenybėse karaliavusios komandos susiduria su vis didesne konkurencija. Kiekvieną sezoną klubų biudžetai didėja, o naujų rėmėjų paieškos ir pritrauktos investicijos pagyvina bendrą situaciją mūsų krepšinio bendruomenėje bei atidaro duris iš svetur atvykstantiems krepšininkams. 

Abi komandos oficialiai varžosi Lietuvos krepšinio lygoje ir KMT (Karaliaus Mindaugo taurė), tačiau rezultatų prasme kol kas nedemonstruoja gero krepšinio. Šeimininkai „Šiauliai” bendroje LKL įskaitoje šiuo metu yra 7-oje vietoje (1-2), o „Nevėžis” (0-3) kartu su „Mažeikiais” rikiuojasi grupės dugne ir dalinasi 9-10 vietomis. Sekmadienį vyksiančiose rungtynėse bus įdomu stebėti ar svečiams pagaliau pavyks įsirašyti pirmąją pergalę. 

Paskutinį kartą komandos tarpusavyje žaidė 2023-24 m. sezono pabaigoje ir tada po atkaklios kovos  „Nevėžiui” namuose teko pripažinti „Šiaulių” pranašumą 86:94. Per paskutinius penkis klubų susitikimus „Šiauliai” pirmauja 4-1, tačiau kiekvieną susitikimą sunku prognozuoti. Komandos turi ką pasiūlyti ir gali nustebinti, todėl kviečiame plačiau apžvelgti komandų situacijas ir galimą scenarijų. 

„Šiauliai” vs „Nevėžis” patarimai statymams

#1

Abi komandos mėgsta būti su kamuoliu ir išmeta daug metimų, todėl galime tikėtis rezultatyvaus mačo. Prognozuojame, jog abi komandos imes daugiau nei 165.5 taškus @1.909 Megapari lažybų svetainėje.

#2

„Šiauliai” turės namų pranašumą ir bendrai yra geresnėje formoje. Siūlome lažintis, kad komanda laimės daugiau nei 3.5 taškais @1.85 Vulkanbet lažybų svetainėje.

„Šiauliai” vs „Nevėžis” analizė ir prognozės

„Šiauliai” naują  sezoną pasitinka atnaujinę savo komplektaciją, o klubo naujokai sėkmingai ėmėsi   lyderių vaidmens. Į komandą atvyko 27-erių įžaidėjas Shaqas Buchananas, kuris jau spėjo sužibėti KMT rungtynėse prieš „Neptūną” ir per 27 minutes sukratė net 30 taškų (7/9 dvit., 2 atk. kam. ir 3 rez. perd.). Šiauliečiams taip pavyko prisivilioti praeitame sezone Italijoje žaidusį Gerry Blakes, kuris prieš uostamiesčio ekipą per 29 minutes surinko 21 tašką (3/9 dvit., 3/5 trit., 2 atk. kam. ir 7 rez. perd.). Beje, žaidėjas LKL pirmenybėse fiksuoja beveik 19 taškų vidurkį per rungtynes ir pagal pelnomus taškus užima 4-ą  vietą visoje lygoje. 

Svečiai iš Kėdainių šiame sezone niekaip neatranda savojo žaidimo: klubas kol kas žengia be pergalių ir pralaimėjo visas 5 žaistas rungtynes. Negalime sakyti, jog ekipa atrodo beviltiškai: dažniausiai žaidėjai tiesiog prastai pradeda rungtynių pradžią: atsiranda nereikalingos klaidos, pametamas ritmas ir krepšininkai nesusimeta daug patogių metimų. Pirmoje LKL akistatoje tik pabaigoje apmaudžiai 74:78 nusileista „Juventus”, antrame rate 76:89 pralaimėta „Žalgiriui”, o praeitą sekmadienį teko pripažinti „Lietkabelio” pranašumą 78:85. 

Statymų Gidas rekomenduoja:

GGbet lažybų bendrovę labiausiai verta rinktis dėl aukštų koeficientų ir nuolat atnaujinamos įvykių pasiūlos. Svetainės išdėstymas itin paprastas, todėl statymus lengva rasti. Be to, bendrovė nuolat siūlo įvairias premijas ir akcijas, todėl išbandykite jau dabar.

Prieš sezoną „Nevėžio” komplektaciją papildė nauji žaidėjai, kurie jau sėkmingai įsitraukė į komandos žaidimą ir lyderiauja pagal statistinius rodiklius. Labiausiai pastebimas oficialią karjerą už Atlanto pradėjęs amerikietis Josephas Girrardas: krepšininkas šiuo metu renka po 17 taškų per rungtynes ir LKL kol kas yra trečias rezultatyviausias žaidėjas. Priekinę liniją sustiprinęs 207 cm sunkusis kraštas Fahrudin Manjgavič renka po 11 taškų (4 atk. kam.), ženkliai prisidėdamas prie šlubuojančio komandos puolimo. Taip pat pastebimi ir Leslie Nkereuwem, sužaidęs geras rungtynes prieš „Jonavą” (20 tašk. 4 atk. kam.) ir A. Ebo. Pastarasis tiesiog fantastiškai atakavo prieš „Žalgirį” ir per 32 minutes pelnė 24 taškus (7/11 trit.) ir atliko 7 rez. perd.

Apibendrinimas

„Šiauliai” rezultatų prasme yra geresnėje situacijoje, todėl lažybininkai favoritais laiko šeimininkus. Pagrindinė klubo problema išlieka skylėta gynyba, rungtynėse praleidžiama beveik 90 taškų, ir apmaudžios klaidos. Neretai stebint komandą atrodo, jog trūksta susikalbėjimo ir užbaigtumo deriniuose. Žaidėjai moka sėkmingai susitelkti ties baudos aikštele ir rinktis kamuolius, todėl kartu bus įdomu stebėti ir mikrodvikovas tarp komandų legionierių. Galime tikėtis ir daug fizinio krepšinio, nes komandos labiau mėgsta greitai atakuoti nei gintis.

„Šiauliai” savo gretose turi gerus metikus, ko negalime pasakyti apie „Nevėžį”. Svečiai mėgsta išsimesti daug metimų iš toli, tačiau šiemet pataiko tiesiog tragiškai (vos 27%). Kartais susidaro įspūdis, jog žaidimo planas nėra iki galo paruoštas ir žaidėjai dažnai tiesiog pasimeta. „Nevėžio” legionieriai atlieka gerą darbą abejose aikštės pusėse, bet trūksta komunikacijos deriniuose ir sprendimai dažnai būna skuboti. Apibendrinant, prognozuojame energingą, rezultatyvų mačą ir „Šiaulių” pergalę. 

Straipsnio autorius: Valdas
Atnaujinta: 2024-10-18

Geriausios lažybų bendrovės