Naujienos Lažybų gidas Sportas Lažybų bendrovės
arrow_back_ios Atgal

Eurolyga 2024-25: Vitorijos „Baskonia“ – Madrido „Real“ statymų prognozės ir patarimai

„Baskonia“ – „Real“

Statymų Gidas rekomenduoja:


Spalio 15-16 dienomis įvyksiantis trečiasis šių metų Eurolygos sezono turas žada ne vieną įdomią dvikovą. Iš jų tikrai verta išskirti antradienį 21.30 val. įvyksiančią ispanišką kovą tarp Vitorijos „Baskonia“ ir Madrido „Real“ klubų. Rungtynės vyks 15,5 tūkst. vietų „Fernando Buesa“ arenoje, kurioje išties bus karšta.

Visų pirma, baskų krašto komanda neabejotinai norės atsirevanšuoti karališkajam klubui už nesėkmę praėjusio Eurolygos sezono atkrintamosiose varžybose. 8 vietą reguliariame sezone užėmusi „Baskonia“ įkrintamosiose varžybose nors ir palaužė Bolonijos „Virtus“ komandos pasipriešinimą 89:77, tačiau kelią į finalo ketvertą pastojo būtent „Real“ – serija pralaimėta sausai 0:3. Reguliariame sezone pasidalinta po pergalę išvykose.

Kita svarbi priežastis – „Baskonia“ jau išsiilgo pergalių. Nors pirmajame šio sezono Eurolygos ture namuose įveikta Belgrado „Partizan“ komanda 88:82, tačiau Tado Sedekerskio komandos išvyka į Serbijos sostinę baigėsi pralaimėjimu „Crvena Zvezda“ 71:78. Tuo metu vietinėse pirmenybėse komandos vairą perėmusio Pablo Laso treniruojami krepšininkai svečiuose 80:88 nusileido „Tenerife komandai“, namuose 91:95 – Andoros „MoraBanc“ komandai ir tik paskutiniame ture palaužė „Murcia“ komandą 95:92.

„Baskonia“ prieš „Real“ rungtynių statymų patarimai 

#1

Komandos šį sezoną – atrodytų, išties apylygės. Visgi daugiau kokybės turi „Real“, o P. Laso komandai, panašu, dar reikia laiko įsivažiuoti visuose frontuose. Renkamės „Real“ pergalę, už kurią „Mega Pari“ lažybų svetainėje siūlomas 1,486 siekiantis koeficientas.

#2

Abiejų komandų gynyba toli gražu nežiba, o puolime jos turi galingų ginklų. Renkamės „Real“ overį 87.5 „Vulkan Bet“ svetainėje, už ką siūlomas 1,9 siekiantis koeficientas.

„Baskonia“ prieš „Real“ rungtynių analizė ir prognozės

Tiesa, pergalių reikia ir „Real“. Ispanijos ACB čempionate nors namuose ir susitvarkyta su Zaragosos „Basket“ 101:95, tačiau svečiuose 85:86 nusileista „Leyma Coruna“ ir 79:83 – „Bilbao“ komandoms. Sunki sezono pradžia Chuso Mateo vyrams ir Eurolygoje.  Reguliarusis sezonas pradėtas netikėtu pralaimėjimu Miuncheno „Bayern“ 97:89, o namuose teko pavargti prieš „Partizan“ – 93:86. Po pirmųjų turnyro rungtynių buvo padarytos išvados, varžovai pradėti spausti nuo pat dvikovos pradžios, o didžiausią vaidmenį čia suvaidino Madrido ekipos naujokas Serge Ibaka – nuo suolelio kilęs aukštaūgis iš viso pelnė 15 taškų ir atkovojo 7 kamuolius.

Komandos puolime geriausiai atrodo Dzananas Musa, Facundo Campazzo ir Xavier Rathan-Mayes, o pagal pelnomus taškus komanda – geriausia visame turnyre, vid. 91 taškas (praėjusiame Eurolygos reguliariame sezone komanda taip buvo lyderė). Tuo metu „Baskonia“ renka po 79.5 taško. Abi komandos itin taikliai atakuoja iš dviejų taškų zonos – atitinkamai 67,1 proc. ir 61,6 proc., neblogai pataiko ir iš trijų taškų zonos: „Real“ – 38.8 proc., „Baskonia“ –  30.8 proc.

„Baskonia“ gretose vis geriau atrodo Chima Moneke ir Markusas Howardas. Neblogai įsivažiuoja ir komandos naujokai Timothe Luwawu-Cabarrot bei Donta Hall, bet kokybės dar reikia gynėjams Trentui Forrestui ir Kamarui Baldwinui, prastokai atrodo vasarą komandą papildęs Ognjenas Jaramazas.

Statymų Gidas rekomenduoja:

„Mega Pari“ svetainėje galima lažintis iš daugybės sporto įvykių ir itin gerais koeficientais. Netgi galima sakyti, kad jie vieni geriausių rinkoje.

Apibendrinimas

Nors komandų puolimas išties neblogas, tačiau nemažai problemų gynyboje. „Real“ vien Eurolygoje vid. praleidžia po 91,5 taško, o „Baskonia“ – po 80 taškų. Abi komandos vis dar stokoja kokybės aikštėje, ypač – gynyboje, tad galime laukti rezultatyvių rungtynių. Svarbu ir tai, kad „Real“ ši dvikova bus principinė – jei stringama vietiniame fronte, būtina įrodyti savo pranašumą prieš Ispanijos ekipas bent jau Eurolygoje.

„Real“, palyginus su praėjusiais metais, atrodo susilpnėjęs, ypač sunkiai sekasi išvykose, tačiau, atrodo, vadovaujamasi moto pelnyti daugiau taškų nei praleisti. Kadangi turima daugiau kokybės aikštėje, galime laukti karališkojo klubo pergalės.

Straipsnio autorius: Valdas
Atnaujinta: 2024-10-15

Geriausios lažybų bendrovės