Naujienos Lažybų gidas Sportas Lažybų bendrovės
arrow_back_ios Atgal

Eurolyga įsivažiuoja: Pirėjo „Olympiacos“ prieš Kauno „Žalgirį“ – statymų prognozės ir patarimai

Ignas Brazdeikis driblinguoja krepšinio kamuolį

Statymų Gidas rekomenduoja:


Tiesiog nuostabiai 2024-25 m. Eurolygos sezoną pradėjęs Kauno „Žalgiris“ sieks antros pergalės iš eilės. Šįkart išvykoje laukia itin kietas riešutėlis – Pirėjo „Olympiacos“ (Graikija). Rungtynės prasidės spalio 11 dieną, penktadienį, 21.15 val. Taikos ir Draugystės stadione, kuris talpina 12.7 tūkst. žiūrovų.

Praėjusį Eurolygos turnyro sezoną komandos baigė itin skirtingomis nuotaikomis – ekipa iš Graikijos reguliariajame sezone užėmė 5 vietą (22 pergalės ir 12 pralaimėjimų), o finalo ketvertą baigė 3-ioje vietoje. Tuo metu „žalgiriečiai“ su 14 pergalių ir 22 pralaimėjimais liko vos 14-i.

Tiesa, šių metų sezono startas pasitiktas visai skirtingomis nuotaikomis. Pirėjo komanda svečiuose 71:82 nusileido Šarūno Jasikevičiaus treniruojamai Stambulo „Fenerbahče Beko“ komandai. Kiek lengvesnis varžovas laukė nacionalinėse pirmenybėse – svečiuose įveikta „Lavrio DHI“ komanda rezultatu 93:75. Tiesa, buvo ir rimtesnių dvikovų, pavyzdžiui, Graikijos taurės finale 86:85 įveiktas Atėnų „Panathinaikos“.

Olympiacos žaidėjas driblinguoja pries Panathinaikos žaidėją

Tuo metu Andrea Trinchieri treniruojamas „Žalgiris“ namuose visai netikėtai rezultatu 74:67 įveikė „Barcelona“ komandą. Tiesa, „žalgiriečius“ kiek ant žemės nuleido sekmadienį Lietuvos krepšinio lygoje patirtas skaudus pralaimėjimas principiniam varžovui Vilniaus „Rytui“ rezultatu 91:88.

Tad ko tikėtis varžybose Pirėjuje ir ar galime laukti dar vieno „Žalgirio“ siurprizo? Prie jo prisidėti ypač norės Graikijoje sezoną praleidęs „žalgirietis“ Ignas Brazdeikis. 

„Olympiacos“ prieš „Žalgirį“ patarimai statymams

#1

Nors norėtųsi tikėtis „Žalgirio“ pergalės, tačiau varžovas šįkart yra kaip niekada stiprus. Renkamės „Olympiacos“ pergalę „Mega Pari“ lažybų svetainėje. Už tokią rungtynių baigtį siūlomas 1.23 koeficientas.

#2

Abiejų komandų susitikimai baigdavosi ganėtinai rezultatyviai, puolimas gerai atrodo ir šiame sezone. Renkėms 159.5 overį „Vulkan Bet“ svetainėje su koeficientu 2.29.

„Olympiacos“ prieš „Žalgirį“ analizė ir prognozės

Nepaisant dabartinės situacijos Eurolygos turnyrinėje lentelėje, geresnę sudėtį turi Georgios Bartzoko treniruojamas „Olympiacos“. Nors vasarą buvo atsisveikinta su tokiais žaidėjais kaip Isaiah Canaanas, Luke`as Sikma ir I. Brazdeikis, tačiau jiems rastas solidus pakaitalas – į Pirėjų po žaidimo JAV ir Turkijoje sugrįžo Tyleris Dorsey, po metų NBA – Sasha Vezenkovas, taip pat prie komandos prisijungė stipriausioje pasaulyje krepšinio lygoje žaidęs Evan Fournier, iš principinių varžovų Atėnų „Panathinaikos“ stovyklos persikėlė Luca Vildoza, iš Kauno į Graikiją patraukė traumą besigydantis Keenanas Evansas. 

Pirmose šio Eurolygos sezono rungtynėse geriausiai aikštėje atrodė 15 taškų pelnęs ir 7 kamuolius atkovojęs Moses Wrightas bei 13 taškų pridėjęs Shaquielle Mckissic. Iš naujokų su 11 taškų labiausiai išsiskyrė S. Vezenkovas. Komanda dar nerodo paties geriausio žaidimo, nerimą kelia atakavimas iš trijų taškų zonos (rungtynėse su Stambulo „Fenerbahče Beko“ pataikyti vos 4 tritaškiai iš 20), tad tuo galėtų pasinaudoti „Žalgiris“. 

Olympiacos žaidėjas prieš varžybas

Įrodyti savo vertę buvusiai komandai žūtbūt sieks rungtynėse su „Barcelona“ 17 taškų pelnęs ir kamuolius atkovojęs I. Brazdeikis. Puikiai minėtoje akistatoje pasirodė ir Sylvainas Francisco (19 taškų). Tiesa, šįkart jie susidurs ir su itin priekabia Thomaso Walkupo bei jo komandos draugų gynyba, tad taškus pelnyti gali būti sunkiau nei akistatoje su dar tik savo žaidimo ieškančiais baskais. Daug ką pasako, kad praėjusiame Eurolygos sezone „Olympiacos“ pirmavo pagal perimtus kamuolius (7.2 kamuolio per rungtynes).

Statymų Gidas rekomenduoja:

„Mega Pari“ lažybų platforma išsiskiria didžiule pasiūla – nuolat siūlomi tūkstančiai pre-match sporto įvykių, pati lažybų skiltis atitinka aukščiausius standartus. Platformai populiarumo suteikia ir vieni geriausių rinkoje koeficientai.

Apibendrinimas

Neabejojama, kad praėjusią savaitę pasiekta pergalė prieš „Barceloną“ įkvėps „žalgiriečius“ pamėginti pratęsti pergalių seriją. Ypač kai dar komandos naujokai Tyrone`as Wallace`as, Alenas Smailagičius, Matthew Mitchellas ir Bryantas Dunstonas turi nemažai ką įrodyti. 

Visgi „Žalgiris“ nėra išvykų komanda – kai namuose praėjusį sezoną laimėtos 9 iš 17 rungtynių, tai išvykose pergale džiaugtasi vos 5 kartus per 17 dvikovų. Tuo metu „Olympiacos“ per praėjusį reguliarųjį sezoną namuose laimėjo net 13 kartų per 17 rungtynių. Užtikrintai namuose rezultatu 89:72 įveiktas ir „Žalgiris“. Tuo metu Kaune rungtynės taip pat pasisuko ne „žalgiriečių“ naudai – 95:76. Šiuo metu „Olympiacos“ prieš Kauno komandą yra laimėjęs net 6 kartus iš eilės, o bendrai tarpusavio susitikimų serijoje pirmauja 19-13.

Žinoma, nereikia pamiršti, kad „Barcelonos“ pergalių serija prieš „Žalgirį“ taip pat buvo įspūdinga, tačiau viskas pasibaigė ne „žalgiriečių“ naudai. Visgi šįkart bus žaidžiama išvykoje prieš vienus Eurolygos favoritų, kurie neabejotinai turės daug pykčio po pridegusio sezono starto, tad pergalės tikėtis bus kaip niekada sunku.

Straipsnio autorius: Valdas
Atnaujinta: 2024-10-09

Geriausios lažybų bendrovės