Naujienos Lažybų gidas Sportas Lažybų bendrovės
arrow_back_ios Atgal

Eurolygos antrasis ratas: „Barcelona” vs „Alba Berlin” – statymų prognozės ir patarimai

Barcelonos komandos startinis penketas klausosi trenerio nurodymų

Statymų Gidas rekomenduoja:


Prieš daugiau nei savaitę startavo naujasis 2024-25m. Eurolygos sezonas ir jau išvydome įvairiausius scenarijus. Kiek netikėtai klupo favoritai: „Bayern” 97:89 nukovė „Real”, „Žalgiris” Kaune 74:67 įveikė tą pačią „Barcelona”, o taip pat neišvengta ir skausmingų traumų („Fenerbahce” vienam lyderių Scottie Wilbekinui plyšo kryžminiai kelio raiščiai). Spalio 11 d. kviečiame nusikelti į Barseloną, kur šeimininkai antrame turnyro etape priims daugelio nurašytą „Alba Berlin” klubą. Nuo 2000-ųjų komandos tarpusavyje iš viso yra sužaidusios 16 rungtynių ir „Barcelona” pagal pergalių/pralaimėjimų statistiką tiesiog dominuoja 14-2. 

Abu klubai nesėkmingai pradėjo savo kovas stipriausioje Europos krepšinio lygoje, tačiau Vokietijos komandai tai nieko naujo – dar praeitame reguliariajame sezone „Alba Berlin” bendroje įskaitoje liko paskutinėje vietoje. Šiemet pirmajame etape 77:87 pralaimėta prieš „Panathinaikos” ir bendras vaizdas aikštėje optimistiškai nenuteikia. Kur kas didesni tikslai yra keliami „Barcelona” ekipai: 2023-24 m. sezone komanda per žingsnį liko nuo stipriausių Eurolygos komandų ketverto. Tuomet viskas sprendėsi tik paskutinėse rungtynėse, kur teko pripažinti „Olympiacos” pranašumą ir serijoje iki 3 pergalių nusileista rezultatu 2-3. 

„Barcelona” vs „Alba Berlin” patarimai statymams

#1

Šeimininkai po pralaimėjimo pirmame ture bus neabejotinai motyvuoti prieš silpną ir parankų varžovą. Rekomenduojame lažintis, jog „Barcelona” įmes daugiau nei 87.5 taško @1.8 Megapari lažybų svetainėje.

#2

Abi komandos išmeta daug metimų, o „Alba Berlin” itin prastai ginasi ir suteikia daug antrų progų varžovams. Tiesa, komanda kartu mėgsta ir gali užpulti, todėl siūlome lažintis už tai, kad abi komandos imes daugiau nei 159.6 taško @1.75 Vulkanbet lažybų svetainėje.

„Barcelona” vs „Alba Berlin” analizė ir prognozės

Barselonos „Palau Blaugrana” arenoje penktadienio vakarą turėtų būti karšta. Prieš savaitę netikėtai 74:67 Kaune nusileidę „Žalgiriui”, šeimininkai stengsis atsigriebti savo žiūrovų akivaizdoje ir iškovoti pirmąją sezono pergalę. Pirmame rate Ispanijos klubas nedemonstravo jiems būdingo efektyvaus puolimo, o  žaidėjai atrodė labai vangiai ir tarsi susikaustę: vos 67 pelnyti taškai, tragiškas pataikymas iš tolimos distancijos (5/20) ir pralaimėta kova dėl kamuolių abejose aikštės pusėse. „Barcelona” gretose rezultatyviausiai žaidė 12 taškų pelnęs Nicolas Laprovittola (8 rez. perd.), Jabary Parker ir Kevinas Punter pridėjo po 11. Silpnai atrodė komandos lyderiai: Willy Hernangomez sąskaitoje vos 8 taškai, Jan Vesely pelnė 7 (tik 3 atk. kam.), o tragiškai iš toli atakavęs Alex Abrines pasižymėjo 5 taškais. 

„Alba Berlin” stovykloje sezono pradžia ne ką geresnė: komanda pirmose varžybose 77:87 nusileido čempionams „Panathinaikos”, kai varžovams į priekį pabėgti leido jau pirmame kėlinyje. Po ilgosios pertraukos komanda dar bandė sugrįžti į rungtynes, tačiau varžovų spurtas 0:7 ketvirto kėlinio pradžioje nebepaliko jokių vilčių. Prastas pataikymas iš toli (9/31), dvigubai daugiau klaidų (11) neleido rimčiau pasipriešinti, o komanda kol kas taip pat buksuoja ir nacionalinėje Vokietijos BBL lygoje (1-2). Naudingiausiai žaidė Williamas McDowellas-White su 13 taškų (3/4 trit.), Martinas Hermannssonas pridėjo 12 (9 rez. perd.), Trevionas Williamsas 11 (3/8 trit., 4 rez. perd.), o Khalifa Koumadje 8 (4/7 dvit., 13 atk. kam.). 

Statymų Gidas rekomenduoja:

GGbet lažybų bendrovę labiausiai verta rinktis dėl aukštų koeficientų ir nuolat atnaujinamos įvykių pasiūlos. Svetainės išdėstymas itin paprastas, todėl statymus lengva rasti. Be to, bendrovė nuolat siūlo įvairias premijas ir akcijas, todėl išbandykite jau dabar.

Ispanijos ACB pirmenybėse „Barcelona” kol kas žengia be pralaimėjimų (2-0), neskaitant fakto, jog nacionalinėje lygoje ekipa dažniausiai verčiasi su antros ir trečios sudėties žaidėjais (žinoma, svarbiausiems mačams ilsinami startinio penketo žaidėjai). Savo ruožtu, „Alba Berlin” komplektacijoje yra daug fizišką žaidimą mėgstančių krepšininkų, bet komanda sunkiai susišneka gynyboje ir ne veltui yra viena daugiausiai taškų praleidžiančių ekipų Eurolygoje. 

Apibendrinimas

Pirmiausia, abejojame, ar penktadienio vakarą išvysime aukščiausio lygio krepšinį ir tikėtina, jog mūsų lauks „bėgu-metu” scenarijus. Komandų bendras pajėgumas ir sezono tikslai ženkliai skiriasi, todėl lažybininkai šioje poroje visiškais favoritais laiko šeimininkų komandą, o pergalė būtina ne tik dėl taškų, bet ir emocinio pakilimo. Nereikia pamiršti, jog praeitame sezone Ispanijos klubas patyrė net 10 mln. eurų nuostolį, todėl iš komandos reikalaujama tik teigiamų rezultatų. Bus įdomu stebėti pikenrolo situacijas, kaip šeimininkų metikai išnaudos laisvas erdves ir kaip seksis pataikyti iš toli. 

„Alba Berlin” neslėgs našta ir spaudimas, nes komanda bet kokiu atveju yra autsaiderių amplua. Klubas „ant popieriaus” neturi žinomesnių pavarždių, bet gali sėkmingai varijuoti turima sudėtimi ir ilgu suoliuku. Jei lyginsime abiejų komandų žaidėjų bendrą meistriškumą ir patirtį svarbiose rungtynėse, tai „Barcelona” čia turėtų visiškai dominuoti kiekviename aikštės centimetre (ypač baudos aikštelėje ir po krepšiu). Tik laiko klausimas, kada ekipos lyderiams atsivers krepšys ir dėl to prognozuojame „Barcelona” pergalę bent 10 taškų skirtumu. 

Straipsnio autorius: Valdas
Atnaujinta: 2024-10-09

Geriausios lažybų bendrovės