Naujienos Lažybų gidas Sportas Lažybų bendrovės
arrow_back_ios Atgal

Lietuvos krepšinio lyga: Vilniaus „Rytas“ prieš Kauno „Žalgirį“ – statymų prognozės ir patarimai

Laurynas Birutis prieš Vilniaus Ryto komandą

Statymų Gidas rekomenduoja:


Lietuvos krepšinio lyga po truputį įsibėgėja. Dauguma komandų sužaidusios po dvejas rungtynes, „Žalgiris“ – jau trejas, visas jas ir laimėjo. Artėjantį sekmadienį, spalio 6 d. 16:50 val. laukia pirmasis LKL grandų susitikimas – praėjusio LKL finalo pakartojimas: Vilniaus „Rytas“ prieš Kauno „Žalgirį“. 

Šią savaitę „Rytas“ debiutavo FIBA Čempionų lygoje, kur išvykoje prieš „Pallacanestro Reggiana“ atrodė tragiškai ir patyrė pralaimėjimą 77:67. „Žalgirio“ debiutas Eurolygoje įvyks ketvirtadienio vakarą, kur laukia susitikimas prieš „FC Barcelona“. LKL „Rytas“ po skaudaus pralaimėjimo prieš „Neptūną“ praėjusį savaitgalį iškovojo pergalę prieš „Juventus“, tuo tarpu „Žalgiris“ laimėjo trejas rungtynes prieš Šiaulius, Jonavą ir Kėdainius. 

Artėjančias „Rytas“ – „Žalgiris“ rungtynes abi komandos pasitinka su traumomis. Vilniaus komandoje ir toliau negali rungtyniauti Ignas Sargiūnas, tuo tarpu „Žalgirio“ ekipoje traumą patyrė Brady Manek. Amerikietis praleis dar 2 – 3 savaites, žaisti taip pat negali Tomas Dimša. Komandoje jau pasirodė Tyrone Wallace, kuris ruošiasi debiutui Eurolygoje, taip pat rungtyniaus ir prieš „Rytą“. 

„Rytas“ vs „Žalgiris“ patarimai statymams

#1

Nors „Rytas“ ir žais namuose, „Žalgiris“ šiuo metu yra kur kas geresnėje formoje, o ir noras atsirevanšuoti už pralaimėtą finalą turėtų būti tikrai nemažas. Rekomenduojame rinktis „Žalgiris“ -4.5 pranašumą @1,83 Megapari lažybų svetainėje.

#2

Vilniaus „Rytas“ turi didelių problemų gynyboje, tuo tarpu šių metų „Žalgiris“ bus kur kas rezultatyvesnis nei anksčiau. Verta atkreipti dėmesį į statymą, kad „Žalgiris“ įmes daugiau nei 88 taškus. „Rytas“ – „Žalgiris“ statymai pasiekiami Wazbee svetainėje.

#3

„Rytas“ priekinėje linijoje turi Ąžuolą Tubelį ir Steven Enoch, tačiau abu kol kas atrodo labai prastai. Gynyboje prieš „Žalgirio“ aukštaūgius bus problemų ir dėl to, rekomenduojame rinktis statymą, kad Laurynas Birutis įmes daugiau nei 13 – 14 taškų.

„Rytas“ vs „Žalgiris“ analizė ir prognozės

LKL čempionai sezoną pasitinka ne pačiomis geriausiomis nuotaikomis. Pirmiausia, pasiruošimo nepavyko išpildyti pagal planą, antra – pirmosios LKL rungtynės namuose pralaimėtos „Neptūnui“, o pirmosios FIBA Čempionų lygos rungtynės išvykoje pralaimėtos „Pallacanestro Reggiana“. Varžovas antradienio vakarą buvo tikrai įveikiamas, tačiau „Rytas“ sužaidė labai prastas rungtynes. 

Išskirti reikia Vilniaus „Ryto“ naujokus. Italijoje Steven Enoch žaidė vos 14 minučių, per kurias pelnė 8 taškus, tačiau labai prastai atrodė gynyboje, aiškiai matosi, kad nėra geriausioje formoje. Savion Flagg rungtyniavo 23 min. per kurias surinko 4 taškus (2/10 metimai), Jayvon Graves – 24 min. 7 taškai (3/10 metimai). Ąžuolas Tubelis – 26 min. 5 taškai (2/8 metimai). Visa komanda pataikė vos 6 tritaškius iš 26. 

Galima būtų kalbėti apie tai, kad gal tai tik vienos prastos rungtynės, tačiau tą patį matėme ir prieš „Neptūną“, kuomet Oskaras Pleikys ir Gytis Masiulis aikštėje atrodė geriau nei Ą. Tubelis bei S. Enoch. Prieš „Juventus“ buvo iškovota pergalė, tačiau verta pripažinti, kad pati Utenos komanda šiuo metu atrodo labai silpnai ir tai buvo gana parankus varžovas Vilniaus ekipai. 

Statymų Gidas rekomenduoja:

GGBet daugelis žaidėjų renkasi dėl puikios e-sporto skilties, tačiau čia galima statyti ir už kitas sporto šakas, tarp kurių be jokių abejonių yra krepšinis ir LKL statymų pasirinkimas. Pati lažybų svetainė išsiskiria patogiu naršymu, turi mobilią programėlę, galima atlikti statymus gyvai – tai jau ne vienerius metus veikianti bendrovė, kuri užtikrina saugią ir sąžiningą aplinką.

Kauno „Žalgiris“ rimtų varžovų oficialiose rungtynėse dar neturėjo. Ketvirtadienį laukia susitikimas su „FC Barcelona“, kur pamatysime tikrąjį komandos veidą. Nors traumą patyrė Brady Manek, žaisti tikrai yra kam ir dideliu praradimu tai neturėtų būti. LKL žalgiriečiai atrodė gana užtikrintai, išskirti galima tik paskutines rungtynes prieš „Nevėžį“, kuriose užsidaryti anksčiau laiko nepavyko. 

Apibendrinimas

Daugelis galvodami apie „Rytas“ – „Žalgiris“ rungtynes, prisimena praėjusių metų finalą. Tačiau, šiemet komandos yra visiškai skirtingos – vilniečiai labai toli nuo tokio žaidimo, kurį demonstravo finale. Nebėra ryškaus lyderio Marcus Foster, o kol neįsižaidžia legionieriai, to žmogaus, kuris galėtų imtis iniciatyvos – nėra. Tuo tarpu „Žalgiris“ nebėra vieno žaidėjo komanda. Šiemet taškus rinkti galės daugybę žaidėjų, kas reiškia, jog „Rytui“ gynyboje bus be galo sunku. 

Šios rungtynės sezono pradžioje yra kur kas palankesnės „Žalgiriui“, kadangi žaidėjai dar nėra pervargę nuo kelionių Eurolygoje. Nuo rugsėjo vidurio visas laikas praleistas Lietuvoje, pirmosios Eurolygos rungtynės irgi namuose. Dėl to, nuovargio klausimų negali net kilti. Turėdami tokią ilgą sudėtį, neabejojame, kad ras pakankamai ginklų atsirevanšuoti už pralaimėtą finalą. „Rytas“ šiuo metu beveidis – nėra kovingumo, nėra tikro lyderio, daugelis žaidėjų rungtyniauja žemiau savo galimybių ribos. Tikėtina, kad „Rytas“ užstrigs „Žalgirio“ gynyboje, o tai leis svečiams iškovoti dviženklę pergalę. 

 

Straipsnio autorius: Valdas
Atnaujinta: 2024-10-03

Geriausios lažybų bendrovės