Naujienos Lažybų gidas Sportas Lažybų bendrovės
arrow_back_ios Atgal

Čempionų lyga sugrįžta į Birmingemą: „Aston Villa“ prieš  „Bayern“

Aston Villa žaidėjas rodo pirštu

Statymų Gidas rekomenduoja:


Ištikimiausiems Birmingemo „Aston Villa“ sirgaliams jų mylimos komandos sugrįžimo į labiausiai prestižinį klubinį futbolo turnyrą Europoje reikėjo laukti daugiau nei 40 metų. Paskutinį kartą „liūtai“ dar tuometiniame Europos taurės turnyre dalyvavo 1982-83 metų sezone. 

Prieš tai vykusiame sezone „Aston Villa“ pasiekė didžiausią pergalę klubo istorijoje – iškovotas čempionų titulas, finale rezultatu 1:0 įveiktas ne kas kitas, o tas pats „Bayern“. Trečiadienį, spalio 2 d. 22 val. įvyksiančios rungtynės bus ne tik lyg šio finalo pakartojimas, bet ir vos antras komandų susitikimas istorijoje. 

Aston Villa žaidėjai su čempionų lygos trofėju savo rankose

Nuo to lemtingo vakaro Roterdamo „De Kuip“ stadione daugkartiniai Vokietijos čempionai labiausiai prestižiniame klubinio futbolo turnyre dalyvavo net 28 kartus, 6 sykius pasiekė finalą ir tris kartus jame triumfavo. Tiesa, lemtingos pergalės turnyre reikėjo laukti iki pat 2000-2001 metų sezono. Paskutinį kartą dabartinės Čempionų lygos trofėjus į viršų keltas 2019-20 metų sezone, kai finale 1:0 įveikta Paryžiaus „Saint Germain“ komanda.

Įspūdingai pradėta ir šių metų Čempionų lygos kampanija – namuose net 9:2 įveikta Zagrebo „Dinamo“ vienuolikė. Tuo metu „Aston Villa“ šį turnyrą taip pat pradėjo pergale – svečiuose 3:0 nugalėta Berno „Young Boys“ komanda. 

„Aston Villa“ vs. „Bayern“ rungtynių statymų patarimai

#1

Nors „Aston Villa“ namuose – sunkiai įveikiama jėga, tačiau šįkart į „Villa Park“ atkeliauja itin sunkiai sustabdomas varžovas. Negana to, Birmingemo komanda kenčia nuo traumų, tad jėgų pusiausvyra akivaizdžiai – vokiečių pusėje. Renkamės „Bayern“ pergalę, už kurią „MegaPari“ lažybų svetainėje siūlomas 1,791 siekiantis koeficientas.

#2

Dėl komandų dabartinės formos ir puolimo potencialo šiose rungtynėse galima laukti nemažai įspūdingų atakų ir daugybės įvarčių. Renkamės 2,5 overį, už kurį „Vulkan Bet“ siūlomas 1,5 koeficientas.

#2

Kai metamos didžiulės pajėgos į puolimą, dažnai nukenčia gynybą. Tai abi komandos jau ne kartą pademonstravo šį sezoną, tad panašu, istorija bus linkusi vėl pasikartoti. Renkamės, kad abi komandos pelnys bent po įvartį „Vulkan Bet“ svetainėje su koeficientu 1,52.

„Aston Villa“ prieš  „Bayern“ analizė ir prognozės

Abi komandos demonstruoja puikią formą – jos nepralaimėjo paskutinių 6 rungtynių, per jas užfiksavo vos po vienerias lygiąsias. Paskutinėje „Premier“ lygos dvikovoje „Aston Villa“ svečiuose 2:2 nesugebėjo įveikti „Ipswich Town“ (nors iki 72 minutės ir pirmavo), o „Bayern“ namuose, nors ir pilnai kontroliavo rungtynes, lygiosiomis 1:1 sužaidė su Bundesliga čempionų titulą ginančiu Lėverkuzeno „Bayer“. 

„Liūtams“ Čempionų lygos batalijose neabejotinai padės įspūdingas palaikymas daugiau nei 42 tūkst. vietų „Villa Park“ stadione. Jame komanda per paskutinius 10 kartų patyrė vos 2 pralaimėjimus. Negana to, namų pranašumas padeda ir puolant – vos vieneriose iš paskutinių 12 rungtynių „Aston Villa“ pelnė mažiau nei 2 įvarčius per mačą. Tiesa, nors puolimas išties uraganiškas, tačiau gynyba nespindi geriausiomis spalvomis – 6 iš 8 rungtynių šį sezoną nepavyko išlaikyti savo vartų sausų. 

Aston Villa futbolo stadionas pilnas žmonių

Tuo metu bavarai Čempionų lygos išvykos rungtynėse dažniausiai neatrodo įspūdingai – paskutinius 6 kartus praleido įvarčius ir nelaimėjo jau 3 kartus iš eilės. Kita vertus, šiųmetinis startas šiame turnyre yra daugiau nei įspūdingas, o šiemet Vincento Kompany treniruojami „raudonieji“ atrodo kaip sužeistas žvėris – komanda 2023-24 metų sezone liko be titulų, tad šiemet bandys įrodyti, kad praėjęs sezonas buvo tik atsitiktinumas. 

Žinoma, yra netekčių – bavarams rungtynėse negalės padėti Hiroki Itao, Josipas Stanišičius ir Sacha Boey, tačiau vis daugiau pozityvių žinių sklinda dėl paskutinėse rungtynėse traumą patyrusio puolėjo Harry Kane`o galimybių žengti į aikštę. 

Harry Kane iš skausmo vartosi ant žolės

Tuo metu Unai Emery komandoje dėl traumų komandai negalės padėti tokie svarbūs žaidėjai kaip Johnas McGinnas ir Tyrone`as Mingsas. Taip pat – Matty Cashas, Robinas Olsenas, Jadenas Philogene ir Boubacaras Kamara.

Statymų Gidas rekomenduoja:

„Vulkan Bet“ statymų svetainėje pateikiami vieni geriausių koeficientų, nemažas ir statymų pasirinkimas. Itin svarbu, kad lažintis galima iš tūkstančių pre-match eventų – tiek didžiausių ir svarbiausių rungtynių, tiek regioninių lygų.

Apibendrinimas

„Bayern“ – neabejotinas šios poros favoritas. V. Kompany treniruojamos komandos sudėtyje yra daugybė žvaigždžių, kurios puikiai žino, kaip žaisti svarbias europines rungtynes. Aišku, U. Emery kaip įmanoma geriau paruoš savo komandą šioms rungtynėms, turi tokias žvaigždes kaip jau po 4 kartus šiame sezone pasižymėję Ollie Watkinsas ir Jhonas Duranas, tačiau dabartinė bavarų forma greičiausiai bus pernelyg sunkiai įkandama net ir šiam ispanui bei jo auklėtiniams.  

Panašu, kad galime laukti ir nemažai įvarčių. Abi komandos šį sezoną puikiai puola, bet ir neblizga gynyboje. Net 5 iš 7 šio sezono „Bayern“ rungtynių buvo pelnyta daugiau nei 2.5 įvarčio, o paskutinėse 5 Čempionų lygos rungtynėse – bent po 3 įvarčius. 

Aišku viena – tai turėtų būti įspūdingos rungtynės, kurio „Villa Park“ besirenkantiems futbolo sirgaliams reikėjo laukti jau ilgiau nei 4 dešimtmečius. Aišku, puikią atmosferą kurti turėtų padėti ir savo komandą išvykose nuolat lydintys „Bayern“ sirgaliai.

Straipsnio autorius: Valdas
Atnaujinta: 2024-10-02

Geriausios lažybų bendrovės