Naujienos Lažybų gidas Sportas Lažybų bendrovės
arrow_back_ios Atgal

FIBA Čempionų lygos atranka 2024 – Utenos „Juventus“ šansai, tvarkaraštis ir statymų prognozės

FIBA Čempionų lygos atranka

Statymų Gidas rekomenduoja:


Spalio 1 d. prasideda 2024-25 m. FIBA Čempionų lygos turnyras, kur varžysis Vilniaus „Rytas“. Tačiau, dar kol kas nėra aiškios keturios komandos – dėl paskutinių kelialapių FIBA Čempionų lygos atrankoje varžysis 24 ekipos, tarp kurių ir viena komanda iš Lietuvos – Utenos „Juventus“. Visos komandos varžysis Antalijoje, Turkijoje, kur po šešias suskirstytos į keturis atskirus turnyrus. Kiekvieno turnyro laimėtoja pateks į pagrindinį FIBA Čempionų lygos turnyrą.

Atrankoje yra ir mažiau žinomų komandų, tačiau yra ir daugeliui krepšinio žiūrovų pažįstamų ekipų. Pavyzdžiui, Eimanto Bendžiaus atstovaujama Sasario „Dinamo“, prieš pora metų FIBA Čempionų lygos laimėtojai Bonos „Telekom Baskets“, Ispanijos ACB lygoje žaidžianti „MoraBanc Andorra“, taip pat ir Baku „Sabah“, kurią treniruoja Rimas Kurtinaitis.

Čia apžvelgsime visus FIBA Čempionų lygos atrankos turnyrus, pasidalinsime statymų prognozėmis, įvertinsime Utenos „Juventus“ komandos šansus. Galima drąsiai sakyti, kad 2024-25 m. sporto sezonas pilnai prasidėjo – futbolas vyksta jau mėnesį laiko, šią savaitę startuoja ir vietiniai krepšinio čempionatai. Sekite mūsų naujienų skiltį ir turėsite galimybę ne tik susipažinti su artėjančiais sporto renginiais, bet ir rasite įvairių prognozių bei statymų patarimų.

FIBA Čempionų lygos atrankos formatas ir tvarkaraštis 

FIBA Čempionų lygos atrankos formatas labai nesudėtingas, tačiau klubams ypač negailestingas. Nei viena komanda neturės galimybės klysti – pralaimėjimo atveju atranka iš karto baigiasi. Iš viso bus keturi turnyrai, kuriuose varžysis po šešias komandas. Dvi komandos turi vietą pusfinaliuose, kitos keturios komandos varžysis ketvirtfinalyje. Kiekvieno turnyro laimėtoja pateks į FIBA Čempionų lygos grupių etapą.

Utenos „Juventus“ varžysis ketvirtajame turnyre, kuriame kovos prasidės rugsėjo 18 d. Tą pačią dieną vyks ir antrojo turnyro rungtynės. Tuo tarpu rugsėjo 17 d. prasideda pirmojo ir trečiojo turnyro mačai. Taip kas dvi dienas ir bus žaidžiamos rungtynės. Žemiau galite matyti pilną FIBA Čempionų lygos atrankos tvarkaraštį, tai padės nepraleisti rungtynių – galima pažymėti, kad tokios atrankos yra puiki galimybė atlikti statymus, kadangi yra aišku, jog visos komandos atvyko laimėti ir aikštėje paliks visas jėgas.

Turnyras Ketvirtfinalis Pusfinalis Finalas
Pirmas turnyras Rugsėjo 17 d. 14:00 val. Rugsėjo 19 d. 14:00 val. Rugsėjo 21 d. 19:00 val.
Rugsėjo 17 d. 16:30 val. Rugsėjo 19 d. 16:30 val.
Antras turnyras Rugsėjo 18 d. 14:00 val. Rugsėjo 20 d. 14:00 val. Rugsėjo 22 d. 19:00 val.
Rugsėjo 18 d. 16:30 val. Rugsėjo 20 d. 16:30 val.
Trečias turnyras Rugsėjo 17 d. 19:00 val. Rugsėjo 19 d. 19:00 val. Rugsėjo 21 d. 21:30 val.
Rugsėjo 17 d. 21:30 val. Rugsėjo 19 d. 21:30 val.
Ketvirtas turnyras Rugsėjo 18 d. 19:00 val. Rugsėjo 20 d. 19:00 val. Rugsėjo 22 d. 21:30 val.
Rugsėjo 18 d. 21:30 val. Rugsėjo 20 d. 21:30 val.

FIBA Čempionų lygos atrankos patarimai statymams

#1

Pirmajame atrankos turnyre atkreipti dėmesį galima į Baku „Sabah“. Rimo Kurtinaičio treniruojama ekipa gali nustebinti ir laimėti atranką, kadangi tarp varžovų nėra nei vienos labai išsiskiriančios ekipos. Pirmo turnyro rungtynių statymų pasiūla rasite Megapari svetainėje.

#2

Trečiajame turnyre yra nemažai aukšto lygio komandų – „PAOK“, „Cholet“ ir „Petkim Spor“. Būtent į Turkijos ekipą rekomenduojame atkreipti dėmesį – galimai savų žiūrovų palaikymo susilauksianti „Petkim Spor“ turi gerus šansus laimėti atranką. Trečio atrankos turnyro statymus atlikite Wazbee svetainėje.

#3

Ketvirtajame turnyre visų dėmesys krinta į Utenos „Juventus“, tačiau varžovai čia atrodo per stiprūs. Pirmą etapą pereiti šansų yra, tačiau tuomet susitikimas laukia su Sasario „Dinamo“, kurie laikomi šio turnyro favoritais. Būtent italai turi daugiausiai šansų, o statyti už būsimas „Dinamo“ rungtynes galite GG.Bet lažybų svetainėje.

Atrankos turnyrų apžvalga ir prognozės

Peržvelgus visus atrankos turnyrus, iš karto galima pasakyti, kad Utenos „Juventus“ labiausiai nepasisekė. Tai akivaizdžiai stipriausia atranka, kurioje bus ne viena, bet kelios aukšto lygio komandos. Silpniausias turnyras atrodo pats pirmas, kuriame varžysis Rimo Kurtinaičio treniruojama Baku „Sabah“. Susipažinkime su kiekvienu turnyru iš arčiau ir pažvelkime, į kurias komandas verta atkreipti dėmesį atliekant statymus.

Pirmas turnyras – „Rilski Sportist“, „Nokia“, „Sabah“, „Dolphins“, „Benfica“, „Olympic“

Pirmo turnyro apžvalgą pradėkime nuo ketvirtfinalių. Čia susitiks „Rilski Sportist“ ir „BC Nokia“ – rungtynių favorite laikoma Bulgarijos komanda, kuriai lažybų svetainės duoda 7,5 taškų pranašumą. Didelė tikimybė, kad suomiai iškris pirmajame raunde, o „Rilski Sportist“ pusfinalyje susitiks su „Benfica“. Būtent Portugalijos komandą galima laikyti šio turnyro favorite – ji atrodo solidžiausiai, tačiau tikrai nėra tas klubas, kurį iš karto būtų galima laikyti turnyro laimėtoja.

Antrajame ketvirtfinalyje laukia „Sabah“ ir „Dolphins“ susitikimas. Baku klubas laikomas favoritu, jam duodamas 4,5 taškų pranašumas. Azerbaidžano komandai peržengus švedus, pusfinalyje lauktų tikrai įveikiamas varžovas – „Fribourg Olympic“ iš Šveicarijos. Galima manyti, kad atrankos finale susitiks „Benfica“ – „Sabah“, kur Baku klubas gali nustebinti. Tai proga Rimui Kurtinaičiui priminti apie save, o tuo pačiu pirmą kartą Azerbaidžano komandą išvesti į FIBA Čempionų lygą.

Antras turnyras – „Trepca“, „Keravnos“, „Kutaisi 2010”, „Patrioti“, „ERA Nymburk“, „Kalev/Cramo“

Antrajame turnyre ketvirtfinalyje susitinka „Trepca“ iš Kosovo ir „Keravnos“ iš Kipro. Būtent „Keravnos“ yra laikoma favorite – jai duodamas 4,5 taškų pranašumas. Visgi, nėra didelio skirtumo, kas žengs į kitą etapą, nes pusfinalyje čekų „ERA Nymburk“ bus galima laikyti ryškiu favoritu. Didelė tikimybė, kad būtent čekų klubas ir laimės visą atranką. Tai solidžią istoriją turinti ekipa, kurioje dažnai galima matyti ir Čekijos krepšinio rinktinės žaidėjų.

Kitame ketvirtfinalio mače susitiks „Kutaisi 2010” iš Sakartvelo ir „Levice“ iš Slovakijos. Kartvelai čia laikomi favoritais ir jiems duodamas 7,5 taškų pranašumas. Sutriuškinti slovakų gali ir nepavykti, tačiau šansai žengti į pusfinalį tikrai dideli. Ten laukia gerai pažįstama Talino „Kalev/Cramo“ komanda, kuri bus laikoma favorite, tačiau anksčiau laiko pergalės atiduoti tikrai nereikia. Jeigu į pusfinalį žengs „Kutaisi 2010”, jie gali pateikti staigmeną ir duoti gerą kovą estams.

Didžiausia tikimybė, kad antrojo turnyro finale susitiks „ERA Nymburk“ ir Talino „Kalev/Cramo“. Abiejų komandų šansai gana panašūs ir didelės vertės rinktis vienos, ar kitos komandos pergalę nėra. Rekomenduojame laukti bent vienos iš šių ekipų suklupimo pusfinalyje ir tuomet finale rinktis likusią komandą.

Trečias turnyras – „Gladiators“, „CSM Oradea“, „Petkim Spor“, „Heroes“, „PAOK“, „Cholet“

Tai vienas iš įdomesnių turnyrų, kadangi išvysime ir kiek aukštesnio lygio komandų. Ketvirtfinalio mačuose intrigos neturėtume matyti. Čia gana ryškiais favoritais laikomi „CSM Oradea“, kuriems duodamas 10,5 taškų pranašumas prieš „Caledonia Gladiators“, tuo tarpu kitame mače „Petkim Spor“ duodamas net 18,5 taškų pranašumas prieš „Den Bosch Heores“. Būtų didelė staigmena, jeigu bent viena iš šių komandų nepatektų į pusfinalį.

Pusfinaliuose laukia tikrai rimta kova. Tikėtina, kad susitiks „CSM Oradea“ – „PAOK“ ir „Petkim Spor“ – „Cholet“. Nebūtų keista, jeigu abu ketvirtfinalio laimėtojai žengtų ir į finalą. Ypač daug tikimasi iš Turkijos „Petkim Spor“ klubo. Akivaizdu, kad tai komanda, kuri turėtų turėti žiūrovų palaikymą, o ir sudėtyje turkai visada turi pajėgių legionierių – Wesley can Beck, Jordan Wright, DeWayne Russell, Peyton Aldridge yra ir Vilniaus „Ryte“ žaidęs Jaime Echenique. Šioje sezono stadijoje individualus meistriškumas turi ypač didelę svarbą rungtynių eigai.

Ketvirtas turnyras – „Juventus“, „Spartak“, „MoraBanc Andorra“, „Windrose Giants“, „Telekom Baskets“, „Dinamo“

Neabejotinai ketvirtasis turnyras pats sudėtingiausias ir tuo pačiu pats įdomiausias. Utenos „Juventus“ jau nuo pirmojo mačo laukia ypač sunkus kelias. Pirmasis varžovas – „Spartak Office Shoes“ iš Serbijos. Kalbama, kad klubo biudžetas dvigubai didesnis nei uteniškių, o sudėtyje yra ne tik solidžių vietinių žaidėjų – Dušan Miletič, Stefan Momirov, taip pat Danilo Nikolič iš Juodkalnijos, bet ir aukšto lygio legionierių.

Akivaizdu, kad „Juventus“ vasarą dėjo daug pastangų į artėjančią FIBA Čempionų lygos atranką. Prisivilioti pavyko ne tik Šiauliuose spindėjusį L. J. Thorpe, bet ir Lauryną Beliauską, Karolį Lukošiūną, Gediminą Orelik. Traumą patyrė pagrindiniu įžaidėju turėjęs būti Joe Chealey, tačiau į jo vietą buvo spėta paimti Ian Miller.

„Juventus“ ketvirtfinalio mače prieš „Spartak“ yra laikomi favoritais. Jiems duodamas 4,5 taškų pranašumas, tačiau daug nerimo kelia pasiruošimo procesas. Paskutinėse rungtynėse nusileista Jonavos klubui, daug problemų priekinėje linijoje, per kurią serbai gali bausti visų rungtynių metu. Jeigu ir pavyks žengti į pusfinalį, ten ryškiu favoritu bus laikoma Sasario „Dinamo“, kuri turi gerus šansus laimėti visą atranką.

Kitame ketvirtfinalyje žais „MoraBanc Andorra“, kuri yra ryški favoritė prieš „Windrose Giants“ iš Belgijos. Pusfinalyje turėtume matyti labai įdomu mačą tarp „MoraBanc Andorra“ – „Telekom Baskets“. Abi komandos turi šansų ne tik laimėti pusfinalį, bet ir triumfuoti atrankoje. Didelė tikimybė, kad tarp šių trijų ekipų, kartu su „Dinamo“, spręsis turnyro nugalėtoja. Bet kurios kitos komandos pergalė būtų didžiausia turnyro staigmena.

Straipsnio autorius: Valdas
Atnaujinta: 2024-09-20

Geriausios lažybų bendrovės