Naujienos Lažybų gidas Sportas Lažybų bendrovės
arrow_back_ios Atgal

„Ligue 1“ įvyksiančio „Olympique“ derbio prognozės ir statymai

„Lyon“ vs „Marseille“

Statymų Gidas rekomenduoja:


Jau 125 kartą įvyksiantis derbis vertinamas kaip vienas geriausių Prancūzijoje ir kartais sulyginamas net su garsiuoju „El Clasico“. Tiesa, priešprieša čia ne tokia stipri, neprireikia ir apsaugos įsikišimo (tiesa, 2021 metų rudenį rungtynės buvo net nutrauktos, nes vandens buteliukas sužeidė „Olympique de Marseille“ žaidėją Dimitrijų Payetą), o tokio didžiulio dėmesio rungtynės kaskart susilaukia ne tik dėl to, kad tai derbis, kad klubų pavadinimuose esančio „Olympique“ žodžio, bet ir jų pasiekimų.

„Olympique de Marseille“ (arba tiesiog „Marseille“) Prancūzijos čempionais yra tapęs net 9 kartus, 10 kartų triumfavo šalies taurės varžybose, o kartą – ir UEFA Čempionų lygos finale. Pagal iškovotus titulus komanda dalinasi 2-3 vietas su „Saint-Étienne“ ekipa. Daugiau čempionų titulų yra laimėjusi tik Paryžiaus „Saint-Germain“ komanda.

„Olympique Lyonnais“ (sutrumpinai – „Lyon“) vietinėse pirmenybėse nugalėtojų sosto neužleido net 7 sezonus iš eilės (2001-2008 m.), šalies taurę į viršų kėlė 5 kartus ir dukart pasiekė UEFA Čempionų lygos pusfinalį.

Žvelgiant į šį sezoną, taip pat geriau atrodo Marselio komanda. Ji kol kas žengia antroje „Ligue 1“ turnyrinės lentelės vietoje su 3 pergalėmis ir 1 lygiosiomis. Įvarčių santykis – 12:4. „Lyon“ kol kas stringa ir su 1 pergale, 1 lygiosiomis ir 2 pralaimėjimais kol kas užima 13 vietą. Įvarčių santykis taip pat nedžiugina – 4:8.

„Lyon“ vs „Marseille“ statymo patarimai 

#1

Nors dar tik sezono pradžia, tačiau joje neabejotinai geriau atrodo „Marseille“ komanda. Tiesa, joje yra nemažai traumuotų žaidėjų, rungtynės vyks Lione, tačiau pergalei tai neturėtų sutrukdyti. Vieną didžiausių koeficientų už „Marseille“ pergalę duoda „Megapiri“ lažybų svetainė. Čia jis siekia net 2.33.

#2

Šiemet puikiai atrodo „Marseille“ puolimas – kiekvienose sezono rungtynėse pelnomi bent 2 įvarčiai. Kadangi „Lyon“ gynyba tikrai nežiba, panašu, kad šįkart galima laukti panašaus įvarčių lietaus. „Megapiri“ svetainė už 2,5 overį duoda 1,635 koeficientą.

„Lyon“ vs „Marseille“ analizė ir prognozės

Nors praėjusio sezono „Ligue 1“ pirmenybėse „Lyon“ surinko 53 taškus ir 3 taškais aplenkė „Marseille“ ekipą, tačiau pastarosios vadovybė puikiai padirbėjo tarpsezoniu. Už komandos vairo stojo „Brighton & Hove Albion“ klube puikius rezultatus demonstravęs Roberto De Zerbi, komandą papildė problemų su teisėsauga turėjęs talentingasis Masonas Greenwoodas, puolimą taip pat sustiprino Elye Wahi, aikštės centre naudos duos kanadietis Ismaelis Kone. Nors komanda atsisveikino su dviem puolėjais Ilimanu Ndiaye ir Vitinha, tačiau jų paliktus batus puikiai užpildo vien M. Greenwoodas, kurio sąskaitoje jau 5 taiklūs smūgiai. Dar 3 pridėjo Luisas Henrique, o Amine Haritas atliko tris rezultatyvius perdavimus. Daug potencialo turi ir E. Wahi.

Tuo metu „Lyon irgi neblogai pasistiprino – atvyko gynėjas Moussa Niakhate, puolimą pastiprinti turėtų Ernestas Nuamah, Saidas Benrahma ir Georges Mikautadze, o aikštės vidurį sucementuoti – Orelis Mangala. Tačiau antrą sezoną klube pradėjęs Pierre Sage ryškiai dar nesubalansavo komandos ir nerado rakto į pergales. Negelbės ir tai, kad Marselio komandai nepadės net 4 žaidėjai. Jie nėra didžiulę įtaką komandos žaidimui darantys futbolininkai.

Žvelgiant į tarpusavio susitikimus, praėjusiame sezone komandos pasidalino po pergalę, 2022-2023 metų sezone abu kartus stipresni buvo „Marseille“ futbolininkai. Liono komandai žaidžiant namuose, kaip rodo istorija, dažniau sėkmė šypsosi būtent jai – čia „Marseille“ laimėjo vos 4 kartus per pastarąsias 32 rungtynes. Tiesa, tokiai statistikai nemažai įtakos turi ir ilgai besitęsęs „Lyon“ dominavimas vietiniame fronte.

Statymų Gidas rekomenduoja:

„Megapiri“ svetainėje „Olympique“ derbiui paruošti kone geriausi koeficientai. Taip pat galima lažintis iš daugybės kitų rungtynių baigčių.

Apibendrinimas

Žvelgiant į tarpusavio susitikimų statistiką ir žinant, kad ji žais namuose, pergalę turėtumėme atiduoti būtent „Lyon“ komandai. Tačiau ilgametė statistika čia įtakos neturi.

Aikštėje šiuo metu akivaizdžiai geriau atrodo R. De Zerbi auklėtiniai. „Marseille“ sudėtį sustiprinę futbolininkai įnešė naujų spalvų puolime, pastiprino gynybą, o talentingojo stratego iš Italijos schemos kol kas veikia puikiai. Geriau pasiruošti padės ir tai, kad komanda šį sezoną varžosi tik vietinėse pirmenybėse ir galės gerai pasiruošti artėjančiai dvikovai.

Komanda iš Marselio geriau atrodo ir ant popieriaus – jos sudėtis įvertinta 305,9 mln. eurų, kai Liono ekipos – 265,8 mln. eurų. „Marseille“ itin sustiprino minėti naujokai, centre žaidžia Adrienas Rabiot ir Pierre-Emile Hojbjergas, tad sudėtis išties gera ir turinti daugybę potencialo. Tad neabejojama, kad komanda iš Marselio pratęs savo nepralaimėtų rungtynių seriją, o sirgaliams padovanos ne vieną įvartį.

Pagal tai, kaip klostosi sezonas, Marselio ekipą galima laikyti ne tik ryškiais dvikovos, bet ir turinčiais galimybes įkasti „Paris Saint-Germain“ klubui, kuris ilgą laiką jau dominuoja ne tik vietiniame, bet ir tarptautiniame fronte.

Straipsnio autorius: Valdas
Atnaujinta: 2024-09-20

Geriausios lažybų bendrovės