Naujienos Lažybų gidas Sportas Lažybų bendrovės
arrow_back_ios Atgal

NBA Perėjimų Langas: 2024 Free Agency Gandai ir Pasikeitimai

NBA Perėjimų Langas

Kasmet liepos 1 d. NBA fanų ramybė baigiasi. Praūžę NBA finalai lieka užnugaryje ir naujokų biržoje pradėtą komplektacijos darbą klubai tęsia laisvųjų agentų rinkoje. Vieni nori išlaikyti branduolius, kiti atsisako pasiūlyti didelius kontraktus savo žaidėjams, o treti stengia pasistiprinti pasikvietę solidų laisvąjį agentą ar pačiupti jį iš oponentų. Vienas naujas pasirašymas gali visiškai pakeisti komandos šansus laimėti čempionų žiedus.Kaip viskas kol kas rutuliojasi 2024 laisvųjų agentų rinkoje?*

Informacija tiksli liepos 8d. Viskas gali labai greitai keistis, tad nuolat stebėkite Statymų gido ir NBA portalo naujienas.

Kaip vyksta NBA laisvų agentų rinka?



Prieš pradedant kalbėti apie komandas reikia dar išsiaiškinti, kaip veikia pati NBA Free Agency. NBA laisvųjų agentų rinkoje žaidėjai gali pasirašyti sutartis su pasirinktomis komandomis pagal įvairias taisykles ir sąlygas.

Žaidėjai, kurių sutartys pasibaigia, po sezono tampa laisvais agentais. Priklausomai nuo pasibaigusio kontrakto tipo, žaidėjas tampa vienu iš dviejų tipų free agentu:

  • Apribotieji laisvieji agentai (RFA). Dabartinė komanda turi teisę sužinoti ir atsakyti į bet kokį RFA žaidėjo iš kitos komandos gautą pasiūlymą. Jei dabartinis klubas pasiūlo tiek pat pinigų, žaidėjas turi likti esamoje komandoje. Jei ne – jis laisvas pereiti į naują komandą.
  • Laisvieji agentai be apribojimų (UFA). Žaidėjai gali pasirašyti sutartį su bet kuria komanda be jokių apribojimų. UFA krepšininkas gali pereiti į stipresnį klubą, žaisti už mažesnę algą arba iškeisti šansą kovoti dėl žiedų į didesnę rolę ir didesnius pinigus kitur.

Turėkite omenyje, kad NBA suteikia palankesnes sąlygas pratęsti sutartis su esamais žaidėjais, tad net ir esant vadinamai Salary Cap (Algų kepurei), komandos gali viršyti savo kepurę tam, kad pratęstų sutartis su savo laisvaisiais agentais.

Kiekviena komanda NBA Free Agency 2024

Atlantos „Hawks“

„Vanagai“ ir pasistiprino, ir nukraujavo. Priklauso, iš kurios pusės pažiūrėsite. Ant atkrintamųjų ribos balansavusi ekipa prarado antrą pagal rezultatyvumą savo krepšininką, gynėją Dejounte Murray, tačiau pridėjo pirmąjį 2024 metų šaukimą Zaccharie Risacher‘į

Į didžiausią Džordžijos valstijos miestą taip pat atvyksta daug potencialo turintis, nors visiškai neatsiskleidžiantis Dyson Daniels bei rotacijos puolėjas, buvęs JV komandos draugas Larry Nance Jr.

Nors Murray nuostolis gana didelis, bet panašu, kad Atlantos klubas dairosi ne į šiuos metus, bet į ateitį po 3-5 sezonų.

Įvertinimas: B

Bostono „Celtics“ 

Čempionai pasitaškė pinigais. Jie pratęsė sutartį su Derrick White‘u, o tai buvo turbūt didžiausias tarpsezonio prioritetas. Juk šis gynėjas tapo vienu svarbiausių titulo kalvių. Kažkada tik kaip keliolikos minučių ant NBA parketo vertas atrodęs krepšininkas dabar gavo 4 metų, 125 mln. $ sutartį.

Kartu su White‘u, Keltai įsipareigojo ir vienam iš savo lyderių – Jayson Tatum. Puolėjas gavo kol kas didžiausią piniginį įvertinimą NBA istorijoje. Jis, dėka naujo supermax kontrakto per 5 metus susižers 315 mln. $

Tad, ką galėjo, tą dėl titulo gynimo Bostonas padarė. Įdomu tik tai, kokios šios komandos perspektyvos turėti stiprų suolą ateinančiais sezonais, nes dabartinė sudėtis jau dabar tokia brangi…

Įvertinimas: A

Bruklino „Nets“ 

Po ambicingo franšizės starto lygoje ir vieno prasčiausių: Harden, Irving ir Durant didžiojo trejeto, Nets, kaip organizacija yra labai prastoje situacijoje. Tam, kad prisikviestų jau Brukliną palikusias žvaigždes, GM Sean Marks ir klubo savininkas Joe Tsai atidavė beveik visus savo šaukimus ilgiems metams į priekį. Galima sakyti, kad Marks veikė kaip visiška šaukimus kaupiančio OKC GM Sam Presti, priešingybė. Rezultatai – irgi visiškai priešingi nei Oklahomos komandos…

Negana to, Nets prarado vieną smagiausių savo krepšininkų – daug potencialo turintį Mikal Bridges. Dar skaudžiau, kad jis išėjo į diviziono oponentų, kaimynų – „Knicks“ gretas. Mainais gautas Bojanas Bogdanovičius – menka paguoda. Taip pat pratęsta sutartis su centro puolėju Nic Claxton. Tai – dvigubą dublį renkantis, bet komandos fortūnos nekeičiantis žaidėjas. Geriausias dalykas, kad iš Bridges’o mainų „Nets“ gavo net 7 šaukimus ar jų opcionus.

Nėra gerai, bet ar įmanoma, kad Bruklino fanai jaustųsi dar blogiau? Pamėginkime. Jie savo sudėtyje turi Beną Simmons‘ą ir jam vis dar moka ~40 milijonų per metus. Ar pavyko jus nuliūdinti dar labiau?

Įvertinimas: D

Šarlotės „Hornets“

Apie „Hornets“ veiksmus perėjimų lange kalbėti sunku, kadangi jie nepadarė nieko, dėl ko iš dugną braukiančios komandos virstų į Playoff’ų pretendentę. Labai nekonkurencinga franšizė kalbėjo, kad paleis vieną geriausių savo krepšininkų M. Bridges‘ą ir aplink Lamelo Ball‘ą paliks tą pačią disfunkciją, kokia buvo ir praėjusiame sezone. Tačiau dabar jau panašu, kad M. Bridges‘as liks. Nepaisant to, daug kas neabejoja, jog šį žaidėją klubas norės išmainyti, ypač dėl to, kad įvertinus Bridges’ą sekantį teisinių nemalonumų šleifą, jį pavyko pasilikti už 75 mln. USD per 3 metus. Tai – mažiau nei amerikiečio rinkos kaina (jei jo nesivaikytų teisinės problemos).

Nauji žaidėjai, kuriuos „Hornets“ pasikvietė – solidūs rotacijoje, bet ne vadinamieji game changers. Tai – snaiperis Josh Green iš Dalaso „Mavericks“ bei neaišku kokią rolę turėsiantis Reggie Jackson‘as (jo pozicijoje jau yra All Star lygio LaMelo ir 23 PPG vidurkį renkantis Terry Rozier‘as). Naujokas Tidjane Salaun irgi, ko gero, kad ne iš karto pasieks geriausią formą. 

Įvertinimas: C-

Čikagos „Bulls“

Artūras Karnišovas nėra tas GM, kuris sėdėtų rankas sudėjęs. Nepavykęs eksperimentas su Z. LaVine‘u ir D. DeRozan‘u nutrauktas ir komanda jau ieško naujos krypties. Matą Buzelį naujokų biržoje pašaukę Buliai išsiuntė DeMar DeRozan į Sakramentą, tačiau atliko dar ir keletą veiksmų, kurie gali atsipirkti ateityje.

Komanda sudarė 5 metų, maždaug 90 mln. $ kontraktą su talentingu Patrick‘u Williams‘u, tačiau atliko ir vietinių fanų tarpe nepopuliarų ėjimą – išmainė gerbėjų numylėtinį Alex‘ą Caruso į OKC. Už jį gavo trigubus dublius renkantį ir į skandalus Oklahomoje įsivėlusį australą Josh Giddey, kuriam aplinkos pakeitimas turbūt išeis į naudą.

Komanda paleido centrą Andre Drummond‘ą, o taip pat pasirašė kontraktas su solidžiu gynėju Jalen Smith. Nors nepanašu, kad sudarytas čempioniškas branduolys, bet galbūt tam paklotas pamatas? 

Įvertinimas: B-

Klivlendo „Cavaliers“ 

Solidžiai atkrintamosiose pasirodę Kavalieriai stengiasi išlaikyti savo branduolį. Nors akivaizdu, kad su juo „Celtics“ barjero neperlipsi, tačiau prarasti svarbų žaidėją laisvųjų agentų rinkoje būtų tikrai skaudu.

Aišku, „Cavs“ turėjo tik vieną klaustuką – Donovan‘ą Mitchell‘ą, bet aukštai šokančiam gynėjui pakako 150 mln. $ per 3 metus, kad pasiliktų.

Jeigu pavyktų pritraukti vieną-kitą patikimą rolinį žaidėją, būtų dar geriau.

Įvertinimas: C+

Dalaso „Mavericks“ 

Dabar labai sunku pasakyti ar „Mavericks“ sustiprėjo, ar susilpnėjo. Jie pasirašė sutartį su daugkartiniu NBA čempionu ir vienu geriausių visų laikų snaiperių, originaliuoju Splash-Bros tandemo amerikiečiu Klay Thompson‘u. Už gana nedidelę sumą (kaip Thompson‘ui 50 mln. $ per 3 metus nėra daug) pasirašytas veteranas gali pasiūlyti komandai to, ko jai labai trūko NBA finaluose.

O, bet, tačiau. Per laisvųjų agentų rinką L.Dončičiaus ir K.Irvingo kariauna neteko trijų svarbių žaidėjų: metiko Josh Green, labai reikalingo, bet atkrintamosiose savęs ieškojusio T. Hardaway Jr. ir gynybinio perimetro inkaro Derrick Jones Jr.. 

Geru tarpsezonį galima būtų įvertinti tik tada, jei Klay‘us bus puikios formos. Būta ir kitų pasirašymų, bet jie – nedidelės reikšmės.

Įvertinimas: B-

Denverio „Nuggets“ 

Praėjusio, 2022-23 m. sezono NBA čempionai pramiegojo savo galimybę pasipildyti pajėgiais krepšininkais. Problema ne tik tai, bet ir faktas, jog prarasti du pakankamai patikimi perimetro žaidėjai – Kentavious Caldwell-Pope ir Reggie Jackson. Visgi, į jų vietą ateina daug patirties prikaupęs kroatas Dario Šarič.

Nors sakoma, kad į komplektaciją labai įsitraukęs Serbijoje prieš Olimpiadą besiilsintis Nikola Jokičius, rimtų pasirašymų daugiau ir neįvyko.

Įvertinimas: C

Detroito „Pistons“ 

Turbūt bene blogiausia šio sezono NBA komanda imasi permainų. Visų pirma – sudaryta sutartis su laisvuoju agentu Tobias Harris, kuris atliks veterano vaidmenį prie labai nepatyrusio ir jauno komandos branduolio. Už tai Mičigano valstijos komanda Harris‘ui atseikės 52 milijonus USD per du metus.

Mainų būdu komanda gavo ir Tim Hardaway Jr., kuris pridės puolimo perimetre. Na, bet du reikšmingiausi ėjimai: 5 metų 226 milijonų USD kontraktas kylančiai komandos žvaigždutei Cade‘ui Cunningham‘ui ir trenerio Monty Williamso atleidimas, už kurį Detroito komanda tikrai brangiai susimokės. Juk jis buvo vienas brangiausiai apmokamų trenerių, tačiau su juo, Pistons atrodė pakankamai beviltiškai.

Apibendrinant – galėjo nedaug, bet ką galėjo, tą „Pistons“ pasistengė padaryti.

Įvertinimas: B-

Golden Steito „Warriors“ 

Kažkada nesustabdoma atrodžiusi „Warriors“ dinastija oficialiai gali būti laikoma žlugusia. Akivaizdu, kad komandos vadovas M. Dunleavy Jr. kol kas sunkiai randa, kaip suvaldyti skęstantį laivą ir 2022 m. bei praėjusio dešimtmečio čempioniškos sėkmės tikrai nepakartos. Klay Thompsono, Dario Šaričiaus ir Chris Paulo išvykimai nėra katastrofiškai skausmingi, bet tikrai nepadės San Francisko ekipai.

Nepavykus prisikviesti P. George, „Warriors“ griebėsi geriausių alternatyvų ir pasirašė sutartį su veteranu Kyle Anderson, o mainų būdu gavo snaiperį Buddy Hield. Tačiau tai – vaidmenų žaidėjai, kurie komandos nepakels aukštyn. Po ilgų metų ir į San Francisko įlanką atėjo sunkūs laikai…

Įvertinimas: C+

Hiustono „Rockets“ 

Iš Vakarų konferencijos dugno po truputėlį lipanti Naftininkų valstijos ekipa turi labai įdomią sudėtį. Ją būtų galima apibūdinti taip: 90% puolimo ir 10% gynybos. 

Tarpsezoniu ši komanda kol kas nenuveikė nieko rimot, tik pratęsė sutartį su epizodinį vaidmenį turėjusiu Aaron Holiday bei mainų būdu gavo tokio pat pajėgumo žaidėją A.J. Green. Trečiuoju šaukimu pakviestas gynėjas Reed Sheppard, turėsiantis pavaduoti Fred Van Vleet.

Vertinant visumą, tai vargu ar Raketos pridėjo tai, kas leistų patriukšmauti per atkrintamąsias…

Įvertinimas: C

Indianos „Pacers“ 

Per sezoną „Pacers“ fanai išgyveno tikrus amerikietiškus kalnelius. Vidurio sezono turnyre komanda ėjo iki finalo bei nors ir pralaimėjo „Lakers“, atrodė tikrai pajėgi, o lyderis T. Haliburton priminė Magic‘o Johnson‘o ir John‘o Stockton‘o hibridą. 

Tačiau turnyrui pasibaigus, tiek lyderio, tiek komandos forma krito bei atrodė, kad Pacers nebeturi to X faktoriaus. Vadovybė sunerimo ir atliko mainus – iškeitė daug šaukimų ir tris žaidėjus į daugkartinį Visų žvaigždžių rungtynių dalyvį Pascal Siakam.

Tai leido Indianos ekipai žingsniuoti iki konferencijos finalo. Na, bet iki „Celtics“ daug trūksta, o James Wiseman nėra tas žaidėjas, kuris perkeltų ekipą per paskutinę kliūtį. 

Įvertinimas: C+

Los Andželo „Clippers“ 

Dabar „Clippers“ galima oficialiai vadinti dar vienu nepavykusia, žaidėjų suburta superkomanda. Kawhi Leonard‘as, rodos, nuolat traumuotas per svarbiausius mačus, o nei Paul George, nei James Harden ar Russell Westbrook neturi tų savybių, kurių reikia, kad komandos laimėtų įtemptas atkrintamųjų serijas. Tačiau, jeigu fanams atrodė, kad „Clippers“ branduoliui trūksta tik visai nedaug, tai jų ekipa nesustiprėjo, o ženkliai susilpnėjo. Komandą paliko žvaigždė ir antras geriausias, bet stabiliausias žaidėjas – Paul George.

Kaip ir buvo aišku, kad viso branduolio išsaugoti nepavyks, tačiau PG netektis tikrai nėra maloni. Į jo vietą ateina jau kelis sezonus „Clippers“ gretose praleidęs Nic Batum bei rolinis aukštaūgis Mo Bamba. Nors ne tokie pajėgūs individualiai, bet galbūt geriau tiks į bendrą žaidimo schemą? Pažiūrėsime!

Įvertinimas: C+

Los Andželo „Lakers“ 

Populiariausia lygos ekipa ir nuolat apkalbų centre esanti „Lakers“ yra turbūt silpniausia komanda, kuriai ir medija, ir fanai kasmet prognozuoja rimtus šansus kovoti dėl žiedų. 

Na ir visai nesvarbu, kad į Playoffs jie patenka tik per įkrintamąsias, LeBron James ir Anthony Davis tikrai yra vienas solidžiausių tandemų lygoje. Eilinis pralaimėjimas atkrintamosiose paskatino „Lakers“ vaikytis permain7. Jie norėjo DeMar DeRozan‘o, Dejountay Murray‘aus, Jono Valančiūno ir daug kitų žaidėjų. Su kuo iš laisvųjų agentų pavyko pasirašyti sutartis? Niekuo. Įvertinimas ežeriečiams aiškus.

Įvertinimas: F

Memfio „Grizzlies“ 

Nepadarė jokių veiksmų. Tikriausiai tikslas buvo stabilizuoti Ja Morant‘o situaciją ir pažiūrėti, kaip komanda atrodo su sveiku ir nesuspenduotu lyderiu.

Įvertinimas: D

Majamio „Heat“ 

Antrą tarpsezonį „Heat“ pasirenka nieko rimto nedaryti ir nors All-Star lygio krepšininkai išreiškia norą atsidurti South Beach‘e, komandos vadovas Pat Riley branduolio neardo. 

Gal ir kiek keistoka, nes į Floridą atvykti praėjusiais metais norėjo Damian Lillard, o šįsyk apie tai galvojo DeMar DeRozan. 

Tačiau didelius įsipareigojimus organizacija priimti atsisakė ir pratęsė sutartis su Kevin Love bei Thomas Bryant. Sudėtį taip pat papildė solidus perimetro krepšininkas, veteranas Alec Burks

Kai žinai, kaip rimtai komanda galėjo pasistiprinti, tokie ėjimai nežavi. 

Įvertinimas: C+

Milvokio „Bucks“

Jeigu būtų galima skirti apdovanojimą už blogiausią komandos vadybą, praėjusį sezoną prizą gautų „Bucks“. Giannio ir Dame‘o tandemas neveikė taip, kaip norėtųsi, o komandos trenerio pakeitimas viduryje sezono (turint geriausią rezultatą konferencijoje) visiškai sužlugdė harmoniją. 

„Bucks“, praradę Jrue Holiday, labai nukraujavo, todėl norint vėl kovoti dėl žiedų, reikia rimtų permainų ir inkaro gynyboje. 

Taurean Prince bei Delon Wright tikrai nėra tie žaidėjai, kurie padės Elniams eiti toli. 

Įvertinimas: D

Minesotos „Timberwolves“

Tik Vakarų Konferencijos finale sustojęs „Timberwolves“ traukinys kitą sezoną žada įgauti dar didesnį pagreitį. Nors prarado net tris žaidėjus, nė vienas iš jų nebuvo reikšminga rotacijos dalis. Komanda iš Eurolygos pasikvietė P.J. Dozier bei juodadarbį veteraną Joe Ingles. Įdomu ar pavyks pasimokyti iš klaidų bei geriausią formą įgauti svarbiausiose sezono serijose? 

Įvertinimas: B

Naujojo Orleano „Pelicans“

Daugumai lietuvių „Pelicans“ vėl taps neįdomia komanda, nes ją paliko mūsų rinktinės kapitonas – uteniškis Jonas Valančiūnas. Tačiau ar tai blogai patiems „Pelicans“? Ko gero, kad ne, nes jau antroje sezono pusėje buvo aišku, kad JV jiems nebūtinas. 

Komanda atsikratė ir kitų roles pildančių krepšininkų, kuriuos galima pakeisti kitais ir taip koreguoti žaidimo stilių. Įdomus ėjimas – mainų būdu iš „Hawks“ gautas beveik All Star lygio žaidėjas Dejountay Murray. Komandai, kuri jau turi CJ McCollum‘ą ir Trey Murphy III toje pačioje pozicijoje su Murray atsiras daugiau galvosūkių nei išeičių. Galbūt stiprintis Luizianos valstijos ekipa mėgins per mainus? 

Bet kokiu atveju geriau turėti problemą su per daug talento, nei vargti be jo…

Įvertinimas: B-

Niujorko „Knicks“

Nors prarado svarbų rotacijos krepšininką, sparčiai tobulėjantį, kažkada „Žalgiryje“ žaidusį aukštaūgį Isaiah Hartenstein‘ą, o tuo pačiu ir Bojaną Bogdanovičių, Alec‘ą Burks‘ą ir Shake‘ą Milton‘ą – nei vienas iš jų nėra nepakeičiamas. 

Pridėję Mikal Bridges‘ą ir pratęsę sutartį su OG Anuoby Knicks tikrai nesusilpnėjo, nes Hartensteinui daug minučių vis tiek nelabai galėjo pasiūlyti. Na, o Bridges‘as jiems pridės kaip tik tai, ko trūko praėjusį sezoną. 

Įvertinimas: B+

Oklahomos sičio „Thunder“

Galbūt negalima sakyti, kad „Thunder“ smarkiai sustiprėjo, tačiau Hartensteino pasirašymas ir mainai keičiant Josh Giddey į Alex Caruso, bent jau ant popieriaus atrodo kaip dalykai, kurie komandai duos būtent tai, ko reikia. 

Įvertinimas: A-

Orlando „Magic“

Jauna, energinga ir žiūrovams smagų krepšinį demonstruojanti „Magic“ atrodo kaip komanda, kuri Rytų konferencijoje bus jėga netolimoje ateityje. Pratęstos sutartys su svarbiais rotacijos žaidėjais, didelis kontraktas lyderiui Franz Wagner ir vietoje Joe Ingles‘o pakviestas čempioniškos patirties turintis Kentavious Caldwell Pope gali pridėti jėgos nuo suolo. 

Tokiam klubui svarbu neprarasti dėlionės dalių, o jauni žaidėjai stabiliu tempu tobulėja.

Įvertinimas: A-

Filadelfijos „76ers“

Ką galima pridurti, kai tavo komanda pasiima turbūt pajėgiausią laisvąjį agentą bei pratęsia sutartį su geriausiu jaunu komandos krepšininku? 

Broliškos meilės mieste krepšinio fanai gali džiaugtis, nes į jų klubą ateina: pajėgus gynybinis centras Andre Drummond, superžvaigždė Paul George ir snaiperis veteranas Eric Gordon. Taip pat pratęstos sutartys su Tyrese Maxey bei Kelly Oubre Jr.

Nors neteko svarbių rotacijos žaidėjų: Batum‘o, Hield‘o ir Melton‘o – nauji pasirašymai juos turėtų kompensuoti. Vietomis net su kaupu.

Įvertinimas: A

Fynikso „Suns“

Dar vienas žlugęs Big 3 eksperimentas, kurio dalyviai: Kevin Durant, Devin Booker ir Bradley Beal. 

Žiūrint į Arizonos komandos žaidimą aiškiai matosi, kad KD yra nesustabdomas beveik bet kuriame scenarijuje, tačiau kolegos, nors ir be galo talentingi, jam tiesiog netinka į partnerius. Jie žaidžia panašiu stiliumi ir negali papildyti KD arsenalo, neišplečia puolimo opcijų. 

Tačiau mainyti žvaigždes „Suns“ kol kas nesiryžta, nors tą daryti būtina jau dabar. Komanda prarado Eric Gordoną ir pridėjo tik rolinius krepšininkus. Būtų keista matyti, jei „Suns“ vėl bandys viską kartoti, nes jau žinome, kokio rezultato tikėtis…

Įvertinimas: C-

Portlendo „Trail Blazers“

Viena prasčiausių lygos komandų pridėjo Deni Avdija ir prarado Malcolm Brogdon. Ar tai kažką keičia? Vargu.

Ar tai padės jiems lipti iš Vakarų konferencijos dugno? Vargu.

Įvertinimas: D-

Sakramento „Kings“

Svarbiausias tarpsezonio darbas – mainų būdu gautas DeMar DeRozan ir pratęsta sutartis su trečiu rezultatyviausiu ekipos žaidėju – Malik Monk. Prijungtas ir nuo suolo gana produktyvus epizodais galintis būti Jalen McDaniels. Domanto Sabonio ir DeAron Fox‘o kolektyve vis dar labai trūksta solidžių gynybos specialistų. Jų ir neatsirado, tad sunku tikėtis, jog „Kings“ taps čempionais, bet gauti All Star lygio krepšininką visada gerai.

Įvertinimas: B

San Antonijo „Spurs“

Atvyksta veteranas Chris Paul, o naujokų biržoje pasikviestas Stephon Castle iš UCONN universisteto. Negana to, „Spurs“, mainų būdu iš „Kings“ gavo labai patyrusį krepšininką Harrison Barnes

Jeigu Wembis nors truputėlį patobulėjo, „Spurs“ tikrai pretenduos į gerą vietą atkrintamųjų žemėlapyje. Daugiau organizacijai daryti ką ir nelabai yra, nes Victor‘ui reikia daug vietos, kad galėtų pilnai atsiskleisti, tad jį teks aplipdyti tinkamais partneriais.

Įvertinimas: B+

Toronto „Raptors“

Pratęsta sutartis su franšizės šviesuliu Scottie Barnes‘u, pasikviestas veteranas Garrett Temple bei grįžtantis Immanuel Quickly rodo, kad „Raptors“ vadovas Masai Ujiri turi pasitikėjimą komandos branduoliu. Mainų būdu į Kanadą atvyko ir Sasha Vezenkov, kuriam Sakramente trūko vaidmens. 

Ar kažką rimto šį sezoną 2019m. čempionai nuveiks? Beveik neabejotina, kad ne, bet startas naujos, laimėtojų kultūros kūrimui, duotas. 

Įvertinimas: B

Jutos „Jazz“

Daug kalbėti apie Jazz veiksmus nepavyks, nes Solt Leik Sičio komanda pasirašė tik vieną kontraktą su labai epizodinio vaidmens aukštaūgiu Drew Eubanks. Prarado irgi nedaug – du rolinius žaidėjus. Toli nuo atkrintamųjų buvusios komandos gerbėjų tai tikrai neturėtų tenkinti. 

Įvertinimas: D-

Vašingtono „Wizards“

Tiek medija, tiek buvę krepšininkai, net ir franšizės žvaigždės prastai atsiliepia apie „Wizards“ organizaciją. Iš vadovybės skleidžiami pažadai apie sudėties stiprinimą visad subliukšdavo, o pati ekipa tik porą metų praėjusio dešimtmečio viduryje buvo konkurencinga savo konferencijoje. 

Dabar į klubą atvyko pagarbos verti veteranai: Jonas Valančiūnas ir Malcolm Brogdon, o naujokų biržoje pasikviestas Alex Sarr

Deni Avidja praradimas kiek skaudus, bet reikia tikėtis, kad Burtininkai bandys atsikratyti visu savo disfunkciniu balastu – J. Poole‘u ir K. Kuzma.

Įvertinimas: B-

Straipsnio autorius: Valdas
Atnaujinta: 2024-07-23

Geriausios lažybų bendrovės