Naujienos Lažybų gidas Sportas Lažybų bendrovės
arrow_back_ios Atgal

Copa America 2024 ketvirtfinalo apžvalga

Copa America

Dėl to, kad per TV3 ir TV6 kanalus kone kasdien matome UEFA Euro 2024 mačus, daug kas gali pamiršti ar net nežinoti, kad tuo pat metu JAV vyksta Copa America 2024. Turnyras, kaip ir UEFA Euro jau praėjo ketvirtfinalių etapą ir dabar priartėjome prie įdomiausių kovų. Ketvirtfinalyje varžėsi 8 stipriausios Pietų, Centrinės ir Šiaurės Amerikų rinktinės. Pasižiūrėkime, kaip kam sekėsi.

Copa America 2024 ketvirtfinalio taisyklės

Svarbu paminėti tai, kad rungtynių taisyklės šiame turnyre labai skiriasi nuo to, ką matome per UEFA Euro 2024. Jei po 90 minučių rezultatas bus lygus, TIK FINALE bus žaidžiami du pratęsimai po 15 minučių. 

Jei rezultatas išlieka lygus, rungtynių baigtis sprendžiama 11 m baudinių serijoje. Taip yra visose atkrintamojo tipo rungtynėse, išskyrus finalą. Toks formatas buvo ketvirtfinalyje, jis bus ir pusfinalyje, ir varžybose dėl trečiosios vietos. Tad papildomas laikas nežaidžiamas ir iš karto einama mušti baudinių.

Copa America 2024 ketvirtfinalių apžvalga

Argentina (p) 11 Ekvadoras



Baudinių seriją 4-2 laimėjo Argentina.

Hiustone, NRG Stadium stadione šį mačą stebėjo daugiau nei 69 tūkstančiai žiūrovų. Dauguma jų, be abejonės norėjo išvysti L. Messi bei pasaulio čempionių Argentinos rinktinę. Pastarosios pristatinėti turbūt ir nereikia. Jie grupėje laimejo visus mačus. Žymiai įdomesnis – Ekvadoro atvejis. 

Jie į kitą etapą prasibrovė gal kiek netikėtai, bilietą atėmę iš Meksikos rinktinės. 

Mače atrodė, kad Argentinai tikrai nebus lengva. Nors pradžioje kūrėsi progas daug efektyviau, mačą L. Scaloni auklėtiniai baigė su gerokai kuklesne smūgių ir didelių šansų statistika. Štai, pavyzdžiui, xG buvo Ekvadoro naudai net 1,73 prieš 0,87.

Pirmąjį įvartį po kampinio ir A. Mac Allister‘io perdavimo į tuščius vartus įmušė Manchester United futbolininkas Lisandro Martinez. 

Solidi Ekvadoro rinktinė bandė atsakyti ir išsikovojo 11m baudinį. Brazilijoje žaidžiantis, jau legendiniu Ekvadore tapęs puolėjas Enneras Valencia, deja, pataikė į virpstą. Vėliau komandos toliau apsikeitinėjo progomis, nors pasaulio čempionams ir teko labiau vargti ieškant progų. Atpildas už vargus ekvadoriečiams atėjo tik per pridėtinį laiką. Į baudos aikštelę keltą kamuolį labai tiksliai galva į vartus nukreipė Belgijoje žaidžiantis Kevinas Rodriguez‘as. Rezultatas 1-1 ir einame prie baudinių.

Pirmasis prie kamuolio stojo L. Messi. Pabandęs vadinamą Panenką kapitonas prisidarė gėdos ir pataikė į viršutinį skersinį. Tačiau eilinį kartą žibėjo Argentinos vartininkas Emiliano Martinez‘as. Jis atrėmė net du baudinius. Po antrojo žvaigždė-vartininkas sušoko ekspresyvų šokį bei sukūrė progą N. Otamendi įmušti lemiamą baudinį. Tą veteranas ir padarė. Argentina žygiuoja tolyn.

Venesuela 11 Kanada (p)

Baudinių seriją 4-3 laimėjo Kanada



Galima sakyti, jog šiokia tokia turnyro staigmena tapusi Venesuelos rinktinė buvo verta žengti tolyn. Visgi, kaip rodo pastarųjų metų tendencijos, Kanados futbolo lygis yra tikrame pakilime, tad AT&T Stadium Teksase vykęs ketvirtfinalis tikrai nenuvylė intriga.

Pagal statistiką stipresni atrodo kanadiečiai, tačiau žiūrint visą mačą atrodė, kad jie iššvaisto per daug progų. Kaip yra pasakęs vienas futbolo ekspertas Nemuši tu – muša tau. Taip ir nutiko. Pirmieji vartų tinklelį dar 13-ą minutę suvirpinę kanadiečiai antrame kėlinyje padarė grubią klaidą ir jau turėjo patys krapštyti sviedinį iš tinklo, po Venesuelos veterano Salomon Rondon tolimo smūgio. Pastarasis pastebėjo, kad vartininkas išėjęs labai jau toli nuo vartų linijos ir meistriškai perkėlė jį iš maždaug 35 m atstumo, po to, kai atsistūmė kanadietį gynėją. 

Paskutinėmis minutėmis progos nebuvo realizuotos ir perėjome prie 11 m baudinių.

Juose didesnį meistriškumą parodė kanadiečiai. Nors abi komandos apsikeitinėjo netaikliais smūgiais ir vartininkų atrėmimais, lemiamą žodį galėjo tarti kanadiečiai. Atsakomybė teko Marselio Olympique žaidžiančiam, Dramblio Kaulo Krante gimusiam Ismael Kone. Saugas patrepsėjo prieš pribėgdamas prie kamuolio, pilnai sustojo, lėtai pritempė koją ir nuo 11 m atžymos jį pasiuntė į priešingą pusę nuo vartininko. Naujas FIFA ir UEFA traktavimas leidžiant smūgiuojantiems žaidėjams daryti ką nori prieš mušant baudinius tikrai apsunkina gyvenimą vartininkams. Na, bet tokios taisyklės ir Kanada keliauja toliau. 

Transliacijos režisieriai žiūrovus dar apdovanojo stambiu planu rodomomis Venesuelos žaidėjų ir fanų ašaromis. Šaliai, išgyvenančiai sunkumus, pergalė būtų buvusi tikrai labai svarbi.

Urugvajus (p) 0-0 Brazilija

Baudinių seriją 4-2 laimėjo Urugvajus



Daugumos ekspertų prognozės finale matyti savotišką Pietų Amerikos El Clasico tarp Brazilijos ir Urugvajaus žlugo dar Copa America ketvirtfinalyje. Skeptiškiems fanams staigmena čia nebuvo didelė, nes brazilai grupėse nerodė labai gero futbolo. Na, o Urugvajus – ne tas varžovas, prieš kurį galima sužaisti pusėtinai. Tai – elitinė rinktinė.

Prieš mačą brazilai bukmekerių tarpe buvo laikomi nežymiais favoritais, tačiau turbūt nei jie nei fanai nesitikėjo tokio nerezultatyvaus pasirodymo mat 1,5 įvarčio over koeficientas buvo gana nedidelis – 1.5-1.6.

Na, o kaip vyko pats futbolas? Jis buvo grubus, sunkus, nedinamiškas labiau primenantis pastaruosius UEFA Euro ketvirtfinalius, o ne karštą Pietų Amerikos komandų susitikimą. Abi ekipos per pagrindinį laiką susikūrė tik po vieną rimtą progą (big chance). Net po to, kai 74-ą minutę raudoną kortelę (po teisėjo peržiūros sugriežtina iš geltonos) gavo Saudo Arabijoje rungtyniaujantis gynėjas Nahitan Nandez, brazilai kažko labai pavojingo nesukūrė ir perėjome prie baudinių. 

Urugvajiečiai realizavo pirmuosius tris, o štai brazilai iš pirmųjų trijų įmušė tik 1. Eder‘io Militao patrepsėjimai nepadėjo ir smūgį įspūdingo šuolio dėka blokavo Sergio Rochet, o štai Douglas Luiz su geriausia Neymar‘o imitacija irgi prašovė bei smūgį pasiuntė į skersinį. Komandos draugų darbą užbaigė Manuel Ugarte, įmušęs lemiamą baudinį bei ištraukęs Urugvajų į pusfinalį.

Kolumbija 5-0 Panama



Vienintelis mačas, kuriame intrigos visiškai nebuvo nuo pat pirmojo kėlinio starto. Panama jau ir taip šoko aukščiau savo galimybių ribos, nes grupėse netikėtai įveikė JAV bei prasibrovė į atkrintamąsias. Visgi toliau jiems žengti nebuvo lemta, nes jų laukė ne tik, kad pajėgi, bet ir visiškai atsipalaidavusi, nesukaustyta Kolumbija. Na, o tada ji gali įveikti beveik bet ką.

Herojumi tapo tikrų tikriausią karjeros renesansą išgyvenantis James Rodriguez. Įvartis ir du rezultatyvūs perdavimai tapo vyšnia ant torto jam ir taip puikiame Copa America 2024 turnyre. Kolumbija laimėjo 5-0, o kai toks rezultatas, apie mačą mažai ką papaskosi. 

Tiesa, Panama turėjo vieną gerą progą ir, jei būtų įmušę, gal tai būtų sulėtinę mačo eigą, tačiau to neįvyko ir jie keliauja namo. 

Copa America 2024 | Pusfinalio prognozės, statymų pasiūlymai

Argentina vs Kanada

Mačo favoritu čia ženkliai laikoma Argentina. Lažybų bendrovė 7bet už Argentinos pergalę siūlo 1.33 koeficientą. Tuo tarpu už Kanadą siūlomas net 10.00. 

Ką prognozuojame mes? Neįspūdingai ketvirtfinalyje atrodė abi rinktinės. Argentina tikrai yra pažeidžiama, bet ar A. Davies‘o vedama Kanada – ta komanda, kuri pajėgtų tuo pasinaudoti? Vargu. Nors neturėtų būti super lengva, į finalą tvirtu žingsniu turėtų eiti L. Messi su kompanija. 

Prognozuojame ir mažą rezultatyvumą.

Urugvajus vs Kolumbija

Jeigu aname pusfinalyje favoritas aiškus, tai čia svarstyklės gali nusvirti į bet kurią pusę. Lažybų bendrovė 7bet siūlo beveik identiškus pre-match koeficientus už visas baigtis:

  • Urugvajus – 2.80 koef.
  • Lygiosios – 2.90 koef.
  • Kolumbija – 2.85 koef.

Galbūt teisingiausia sakyti, kad Kolumbija turi aukštesnes lubas ir bene stipriausią puolimo grandį turnyre, tačiau Urugvajus aikštės viduryje bei gynyboje žaidžia drausmingiau ir yra stabilesni. 

Jeigu nepadarys tokių kvailysčių kaip N. Nandez‘as ketvirtfinalyje, galėdami kontroliuoti tempą, urugvajiečiai tikrai jausis komfortabiliau. Tad reikia sakyti, kad viskas priklausys nuo to, kas geriau pasiruoš ir kontroliuos tempą, nes abi rinktinės turi visiškai skirtingas filosofijas. Tokiuose mačuose klaidos kaina – milžiniška, o Urugvajus jų svarbiuose mačuose pridaro bene nuolat (galime prisiminti L. Suarez‘o įkandimus), tad tebūnie į finalą žengs Kolumbija.

Tiek Urugvajus, tiek Kolumbija su Brazilija sužaidė lygiosiomis, tad atskaitos taškų turime ne tiek daug. Rekomenduojame pasidaryti ir savąją analizę, palyginti koeficientus!

Straipsnio autorius: Valdas
Atnaujinta: 2024-07-23

Geriausios lažybų bendrovės