Naujienos Lažybų gidas Sportas Lažybų bendrovės
arrow_back_ios Atgal

EURO 2024 ketvirtfinalio rezultatai – skaudus vokiečių pralaimėjimas ir favoritų pergalės

EURO 2024

Iki EURO 2024 finalo lieka mažiau nei savaitė – liepos 14 d. susitiks dvi stipriausios šių metų Europos futbolo čempionato komandos. Po sužaistų ketvirtfinalio mačų tapo aišku, kad dėl titulo kovoti lieka Ispanijos, Prancūzijos, Anglijos ir Nyderlandų rinktinės. Iš čempionato pasitraukė šeimininkai vokiečiai, taip pat portugalai su Cristiano Ronaldo. Visgi, galima sakyti, kad EURO 2024 ketvirtfinalio rezultatai nebuvo netikėti – visi favoritai žengė į pusfinalį.

Keturiuose ketvirtfinalio mačuose išvydome dvi 11 m baudinių serijas, Ispanija prieš vokiečius laimėjo per pratęsimą, o Nyderlandų – Turkijos sutikimas buvo vienintelis, kuris baigėsi per pagrindinį laiką. Atėjus svarbiausioms kovoms krito ir rezultatyvumas – ispanai su vokiečiais, kaip ir anglai su šveicarais, įmušė po vieną įvartį, Prancūzija – Portugalija rungtynės baigėsi 0:0, o Nyderlandai laimėjo 2:1, nors po pirmo kėlinio atsilikinėjo 1:0. Pažvelkime į visus EURO 2024 ketvirtfinalio mačus iš arčiau.

Ispanija – Vokietija 2:1 (pagrindinis laikas 1:1)

Pirmasis ketvirtfinalio mačas vyko tarp Ispanijos ir Vokietijos rinktinių. Dar jam neprasidėjus, daugelio šis susitikimas buvo įvardijamas kaip tikrasis finalas. Rungtynėms pasibaigus, galima tai patvirtinti – abi rinktinės buvo vertos žengti tolyn ir kovoti dėl čempionų titulo. Net ir lažybų bendrovės šiame mače rinktinėms davė beveik vienodus šansus – visuose kituose ketvirtfinaliuose viena rinktinė buvo kiek ryškesnė favoritė.

Už pergales per pagrindinį laiką koeficientai siekė 2,71 (Ispanija) ir 2,75 (Vokietija). Priklausomai nuo pasirinktos bendrovės, koeficientai galėjo kažkiek skirtis. Vis tik, kad Ispanija žengs į kitą etapą buvo duodamas apie 1,85 koeficientas – už vokiečius šiek tiek didesnis. Nors tai buvo sunkiai nuspėjamas mačas, statymų atlikta buvo tikrai daug – tai rinktinės, kurios susilaukia didelio palaikymo ir kitose šalyse, net ir toje pačioje Lietuvoje.

Pirmasis Ispanija – Vokietija kėlinys baigėsi 0:0, tačiau ispanai buvo kiek aktyvesni – 52% kamuolio kontrolė, 8 smūgiai ir 4 į vartų plotą. Jau pirmajame kėlinyje abiejų rinktinių gynėjai gavo po geltoną kortelę – Antonio Rudiger 13-ą minutę, David Raum 28-ą, o Robin Le Normand 29-ą, kuris dėl surinktų kortelių bus priverstas praleisti pusfinalio rungtynes.

Antrasis kėlinys prasidėjo vėl aktyvesniu ispanų žaidimu, o 51-ą minutę į priekį išvedė tikslus Dani Olmo smūgis. Tuomet vokiečiai pradėjo žaisti kiek aktyviau – nebebuvo kur trauktis, reikėjo lyginti rezultatą. 89-ą minutę rezultatą išlygino 21-erių Florian Wirtz iš Lėverkuzeno „Bayer“. Komandoms persikėlus į pratęsimą, ispanai pirmajame kėlinyje atrodė kiek aktyvesni, tačiau tada iniciatyvą perėmė vokiečiai ir atrodė, kad įvartis bręsta būtent į ispanų vartus.



Pratęsimo metu nei vienai rinktinei nepavykdavo pasižymėti, nors progas susikurdavo ir kai jau atrodė, kad viskas persikels į 11 m baudinių seriją, 119-ą minutę puikiu smūgiu galva pergalingą įvartį pelnė Mikel Merino. Nors dar vokiečiai per pridėtą laiką bandė gelbėtis, susikūrė kelias pavojingas progas, rezultatą ispanams išsaugoti pavyko.

Verta pažymėti, kad Ispanijos rinktinė pusfinalyje prieš Prancūziją dėl surinktų geltonų kortelių neturės jau minėto R. Le Normand bei Daniel Carvajal, kuris pačioje rungtynių pabaigoje dar ir užsidirbo raudoną kortelę. Dėl patirtos traumos nežais ir 21-erių Pedri.

Prancūzija – Portugalija 0:0 (1:0 po 11 m baudinių serijos) 

Galima sakyti, kad Prancūzija – Portugalija ketvirtfinalis buvo pats nykiausias. Portugalija dvejas rungtynes iš eilės niekaip neįmušė įvarčio, nors sudėtyje yra tokių žaidėjų kaip Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Vitinha, Diogo Jota, Joao Felix, Cristiano Ronaldo. Žaidimas tikrai nebuvo pats geriausias ir jeigu prieš Slovėniją pavyko išsigelbėti 11 m baudinių serijoje, tai prieš prancūzus buvo kur kas sudėtingiau.

Įvarčio šiose rungtynėse nerado ir prancūzai. Įdomu tai, jog pusfinalį pasiekusi Prancūzijos rinktinė šiame čempionate iš žaidimo dar nei karto nepasiuntė kamuolio į vartus. Du kartus varžovai įsimušė patys, prieš Lenkiją Kylian Mbappe įmušė 11 m baudinį, o prieš portugalus rungtynės baigėsi 0:0.

Portugalų pralaimėjimas reiškia, kad Europos čempionatuose nebepamatysime legendinių Pepe ir Cristiano Ronaldo. Veteranams tai buvo paskutinis Europos čempionatas. Vis tik, pačioje rinktinė talento yra tikrai nemažai, todėl rezultatai ateityje netgi gali būti geresni nei pastaruoju metu.

11 m serijoje Prancūzijos rinktinė atakavo be klaidų – pasižymėjo visi penki žaidėjai: Ousmane Dembele, Youssouf Fofana, Jules Kounde, Bradley Barcola, Theo Hernandez. Tuo tarpu Portugalijos rinktinėje pirmus du baudinius realizavo Cristiano Ronaldo ir Bernardo Silva, trečiojo metu į vartus nepataikė Joao Felix, kas vėliau paaiškėjo, kad buvo lemiamas pramuštas baudinys. Ketvirtą įmušė Nuno Mendes.

Lažybų bendrovės prancūzus laikė favoritais – nors už pergalę pagrindinio laiko metu jiems davė apie 2,40 koeficientą, kad pateks į kitą etapą koeficientas buvo apie 1,60. Šis statymas nebuvo blogas, kadangi matant, kaip sunkiai portugalams sekėsi prieš slovėnus, prancūzus buvo galima laikyti favoritais.

Anglija – Šveicarija 1:1 (2:1 po 11 m baudinių serijos)

Vienas iš ketvirtfinalio autsaiderių, kuris sutraukė didelį lošėjų susidomėjimą buvo Šveicarijos rinktinė. Nors Anglija šiame čempionate kol kas dar neparodė gero žaidimo, lažybų bendrovėse jie buvo gana ryškūs favoritai. Kad Šveicarija žengs į kitą etapą, buvo duodamas apie 2,30 koeficientas, kas tikrai turėjo vertės. Šveicarai ne tik išmetė italus, bet ir grupių etape labai solidžiai sužaidė prieš vokiečius.

Pirmasis kėlinys buvo toks, kokio ir buvo laukiama. Nei viena rinktinė nesistengė atlikti rizikingesnių veiksmų, visi pasai buvo apskaičiuoti, žaidimas gana lėtas. Viskas buvo daroma taip, kad netyčia neatsirastų pavojinga proga varžovams. Pirmo smūgio į vartų plotą reikėjo laukti 75 minutes – būtent pirmuoju smūgiu šveicarus į priekį išvedė Breel Embolo.

Kai Šveicarija įmušė, anglai nieko nelaukdami pradėjo žaisti ir jau 80-ą minutę tiksliu tolimu smūgiu rezultatą išlygino Bukayo Saka. Tai buvo pirmasis ir paskutinis smūgis į vartų plotą per pagrindinį laiką. Anglams išlyginus rezultatą, jie vėl nustojo žaisti – atrodė, kad būtent jie laukia pratęsimo ir toks rezultatas yra tinkamas.


https://youtu.be/BekJkaNsPaw?si=KVQpPgmnHp7_r15p

Pratęsimui prasidėjus, anglai kažkiek pabandė būti agresyvesni, tačiau greitai iniciatyvą užleido šveicarams. Būtent Šveicarija pratęsimo metu kamuolį kontroliavo 55%, atliko 6 smūgius, vieną iš jų į vartų plotą. Pavojingų progų pratęsimo metu šveicarams pavyko susikurti, tačiau įmušti niekaip nesisekė.

Prasidėjus 11 m baudinių serijai, pirmasis tikslus buvo Cole Palmer. 22-erių „Chelsea“ žaidėjas per visą karjerą dar nebuvo pramušęs nei vieno baudinio. Šveicarijos rinktinėje pirmo baudinio mušti stojo Mančesterio „City“ gynėjas Manuel Akanji, kurio smūgis nebuvo sėkmingas – Jordan Pickford atspėjo pusę ir baudinį nesunkiai atlaikė. Tuomet anglai įmušė visus keturis baudinius ir šventė pergalę.

Nyderlandai – Turkija 2:1

Šis ketvirtfinalis iš kitų išsiskyrė tuo, kad dar prieš rungtynes buvo prognozuojamas gana rezultatyvus susitikimas. Nyderlandų rungtynėse šiame čempionate įvarčių tikrai netrūko – 2:1 prieš Lenkiją, 2:3 prieš Austriją, 3:0 prieš Rumuniją. Tik prieš prancūzus buvo sužaista 0:0. Panašiai klostėsi ir Turkijos kelias – 3:1 prieš Sakartvelą, 0:3 prieš Portugaliją, 2:1 prieš Čekiją, 2:1 prieš Austriją. Į tokį rezultatyvumą sureagavo ir lažybų bendrovės – jeigu kituose ketvirtfinaliuose už daugiau 2,5 įvarčių buvo duodamas net apie 2,50 koeficientas, tai šiame mače koeficientas buvo jau tik 1,90.

Žvelgiant į ketvirtfinalių lažybas, už Nyderlandų pergalę per pagrindinį laiką turėjo būti atliekama daugiausiai statymų. Koeficientas siekė tik apie 1,60, todėl dar vienas iš variantų buvo -1,0 azijietiškas pranašumas, kurio koeficientas siekė jau apie 2,10. Lošėjams, kurie tikėjo šia rinktine, puiki proga atlikti statymą pasitaikė rungtynių metu, kadangi pirmieji išsiveržė turkai. Ilgosios pertraukos metu už tai, kad Nyderlandai nepralaimės jau buvo duodamas apie 1,70 koeficientas, o už pergalę pagrindinio laiko metu net 4,20 ir dar daugiau.

Turkams, kaip ir aštuntfinalyje prieš austrus, pavyko pirmiems įmušti įvartį. Tai 35-ą minutę padarė Samet Akaydin, po puikaus jaunojo 19-mečio talento Arda Guler perdavimo. Įvartis jiems leido kontroliuoti situaciją ir užleisti iniciatyvą olandams. Gana ilgą laiką rezultatas nesikeitė ir tik 70-ą minutę išlyginamą įvartį pelnė Stefan de Vrij. Jau po 6 minučių olandai išsiveržė į priekį.

Turkija surengė olandų rinktinės vartų apgultį, susikūrė ne vieną gerą progą ir trūko labai nedaug, kad rezultatas būtų 2:2. Visgi, šiaip ne taip Nyderlandų rinktinė atsilaikė ir žengė į pusfinalį. Pažymėti galima tai, jog nei vienas žaidėjas dėl kortelių nepraleis susitikimo su anglais, todėl galėsime matyti rinktines pilnomis sudėtimis.

Straipsnio autorius: Valdas
Atnaujinta: 2024-07-23

Geriausios lažybų bendrovės